Walvisexpeditie Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 23 dagen per Ocean Endeavour

Walvisexpeditie Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgië

Reisdata

15 februari - 8 maart 2020

M/S Ocean Endeavour
M/S Ocean Endeavour

199 passagiers
117 hutten

Lengte 137m
Bouwjaar 1982
Snelheid 15 knopen


vlieg Amsterdam-Buenos Aires
vlieg Amsterdam-Buenos Aires

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Buenos Aires. Wij kunnen u helpen bij het regelen en boeken van deze (retour)vlucht.


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste echte dag van deze 23-daagse reis brengt u gedeeltelijk door in Buenos Aires, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u met de groep de eerste nacht in een hotel door.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U ontbijt gezellig in het hotel en vertrekt daarna met de groep naar het vliegveld. Van daaruit neemt u de gecharterde privévlucht naar Ushuaia. Voordat u aan boord gaat van het schip heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Endeavour, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Terwijl u een dag op zee doorbrengt, zijn er aan boord genoeg mogelijkheden om u te vermaken. U kunt gebruik maken van de boeken in de bibliotheek, u kunt in de bar gezellig kletsen met de andere expeditiereizigers of u staat aan dek, rustig van de zee te genieten. Het expeditieteam zal tijdens deze dag ook een aantal presentaties geven om u voor te bereiden op het varen in de zodiacs en op de excursies aan land.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De Falkland Archipel bestaat uit twee hoofdeilanden: Oost en West, die we zullen gaan verkennen met behulp van de zodiacs en door dagelijkse landingen. Het zijn ruige eilanden met Port Stanley als grootste nederzetting. Port Stanley is een interessante Britse outpost, waar u zich net zo goed kunt vermaken in de pubs als in een kerk of een museum.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Onderweg naar Zuid-Georgië steekt u de Antarctische Convergentie over. Hier komen oceanen samen, waardoor grote hoeveelheden voedselrijk water naar de oppervlakte komen. Dit trekt veel walvisachtigen aan, zoals de bultrug.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Op het hele eiland zijn nog aanwijzingen te vinden van de vroegere walvis- en zeehondenjacht. Het is moeilijk voor te stellen dat de populatie walvissen en zeehonden hier ooit veel kleiner was dankzij de jacht; vandaag de dag zijn er grote groepen van deze dieren te vinden.

Eén van de belangrijke historische plaatsen die we zullen bezoeken is het graf van Sir Ernest Shackleton. Het bezoek aan dit graf in Grytviken, waar ook een oud walvisvaardersstation en onderzoeksstation te vinden zijn, zorgt ervoor dat u zich een beetje een voorstelling kunt maken van hoe het voor de eerste ontdekkingsreizigers geweest moet zijn in deze ruige, maar prachtige omgeving.

Hoewel de geschiedenis van Zuid-Georgië heel boeiend is, zal de enorme hoeveelheid wildlife in deze omgeving u waarschijnlijk nog meer fascineren. Elke landing die u hier maakt, zal u iets nieuws laten zien. De ene dag kunt u enorme kolonies koningspinguins over een strand zien waggelen, de volgende dag kunnen we een ander strand bezoeken dat vol ligt met zeeolifanten.

De grassen, bergen en stranden van Zuid-Georgië hebben allemaal een belangrijke rol in het leven van de verschillende vogelsoorten en andere diersoorten. De leden van het expeditieteam zullen graag hun kennis over al deze rollen binnen de natuur met u delen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Antarctica wacht op u, net als de pinguins en zeehonden die er leven. Terwijl u twee dagen op zee doorbrengt, kunt u rustig van uw vrije tijd genieten of presentaties van het expeditieteam bijwonen. Zij zullen alles vertellen, van de geschiedenis en geologie van Antarctica tot tips over het herkennen van verschillende diersoorten.


Zuidelijke Shetlandeilanden
Zuidelijke Shetlandeilanden

De aankomst bij het witte continent Antarctica is een bijzondere ervaring, die moeilijk in woorden te omschrijven is. U zal al snel ontdekken dat het een continent van extremen is: het ene moment bevindt u zich in volledige stilte en leegte, terwijl u enige tijd later tussen de nieuwsgierige pinguins kunt staan.

Gletsjerwandelingen, het bezoeken van onderzoeksstations en het zien van zeehonden en pinguins zullen dagelijks zorgen voor een lach op uw gezicht. Misschien kunt u een zeeluipaard spotten of van heel dichtbij een nieuwsgierige dwergvinvis bij de zodiac tegenkomen. U zal elke dag en elke nieuwe landing andere dieren ontdekken.

Als u meer wilt, kunt u bij deze reis een kajaktocht bijboeken en als u door alle nieuwe indrukken een beetje overdonderd bent, kan een "shocktherapie" in de vorm van een duik in het koude water een idee zijn!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het oversteken van de Zuidpoolcirkel is een indrukwekkende prestatie; de meeste expedities naar het Antarctisch Schiereiland bereiken 66°33' niet. Als de omstandigheden het toelaten en we tijdens deze reis de bekende poolcirkel kunnen passeren, zal dit aan boord in stijl worden gevierd met een glaasje champagne! En terwijl u proost, kunt u genieten van het feit dat u een deel van de wereld heeft bereikt waar maar heel weinig mensen geweest zijn.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Na het oversteken van de Zuidpoolcirkel, vaart het schip in noordelijke richting weer terug langs de westkust van het Antarctisch Schiereiland. Het expeditieteam zal doorgaan met het geven van lezingen en presentaties en ook de excursies met zodiacs gaan op dit moment van de reis gewoon door. Als u nog niet genoeg wildlife en ijsbergen had gezien, zal u zeker tevreden zijn tegen de tijd dat u de Drake Passage weer bereikt. U heeft daarnaast genoeg tijd om de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na vele dagen vol gedenkwaardige ontmoetingen met dieren in het wild, begint de terugreis. Met het oversteken van de Drake Passage sluit u het bezoek aan het meest zuidelijke continent onofficieel af.


vlieg Ushuaia-Buenos Aires
vlieg Ushuaia-Buenos Aires

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en kunt nog genieten van een laatste excursie: een tour door Tierra del Fuego National Park. Daarna vertrekt u naar het vliegveld van Ushuaia om met de groep weer naar Buenos Aires te vliegen.


vlieg Buenos Aires-Amsterdam
vlieg Buenos Aires-Amsterdam

Vanuit Buenos Aires vliegt u op eigen gelegenheid weer terug naar Amsterdam.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken en eventueel boeken van de benodigde vlucht(en).


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Stand up Paddling Antarctica
Stand up Paddling Antarctica

Stand up Paddling Antarctica is een combinatie van surfen en kajakken.


Walvisexpeditie Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 23 dagen per Ocean Endeavour


Aanbod van activiteiten

Kajakken

Peddelen

Stand-Up Paddling

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Walvisexpeditie Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 23 dagen per Ocean Endeavour (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 15 februari - 8 maart 2020
3-persoons binnenhut 12000
1-persoons binnenhut 21400
2-persoonshut patrijspoort (vanaf) 17800
2-persoonshut raam (vanaf) 18500
2-persoons Superior 21000
Junior suite 23800
Eigenaars suite vol
Transfer package (verplicht) 760
Peddelen 180
Stand-up paddling 180
Kajakken 800

23-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch en diner aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieleden, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis op DVD.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Groepstransfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $100.000 per persoon.


23-daagse reis exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte.

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie aan boord.

! Vrijwillige fooi aan het eind van de reis


Transfer package:

Hotelovernachting Buenos Aires (1x) inclusief ontbijt. 

Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires.

Retourvlucht Buenos Aires - Ushuaia. 

Transfer luchthaven en schip, heen en terug.