Walvissafari Andenes

Het water rond Andenes is voedselrijk hierdoor trekt zij verschillende soorten balein- en tandwalvissen aan. In de zomermaanden zien we vooral potvissen, maar ook orkaís en grienden komen we geregeld tegen op zee. In de wintermaanden daar in tegen zien we voornamelijk orkaís, bultruggen en vinvissen, zij volgen de haring tot in het fjord naast Andenes. Daarom is Andenes de plek om walvissen te spotten het hele jaar door.

Seasafari Andenes voert gedurende het hele jaar walvissafari's uit. 
Ga met ons mee op een geweldige walvissafari, zie de indrukwekkende giganten van de zee van dicht bij in het water van Andenes. We nemen u mee op een van onze ocean-going RIB boten (Rigid Inflatable Boat) deze boten zijn hetzelfde als gebruikt worden voor reddingsoperaties op zee en bij wetenschappelijk onderzoek. Deze boten verkleinen de kans op zeeziekte in vergelijking met de gebruikelijke walvissafari boten. Omdat onze boten een hogere snelheid halen kunnen we in een groter gebied de walvissen spotten en bereiken we deze snel en veilig. Door ons goede netwerk van mensen met wie we samenwerken en de kleine groepen (max. 12 passagiers) en onze boten verzekeren we u van een lange walvis observatie tijd.
- Walvissafari 2,5 - 3,5 uur per ribboat
- Middernachtzon trip 4 uur per ribboat

Whalesafari Andenes voert gedurende het hele jaar walvissafari's uit en heeft de meeste ervaring met walvissafari;s. 
Whalesafari heeft 2 schepen die varen M/S Reine en M/S Maan Explorer. M/S Reine is geschikt voor maximaal 80 passagiers en M/S Maan Explorer is geschikt voor maximaal 60 passagiers. De trips duren afhankelijk van het weer 2 tot 4,5 uur.
Uniek aan Wahlesafari Andenes is een bezoek aan het museum voorafgaand aan de trip,
1 - 19 juni en 21 - 31 augustus:
- 09.30 museum bezoek / 11.00 safari M/S Reine
- 14.30 museum bezoek / 16.00 safari M/S Reine
20 juni - 20 augustus:
- 09.30 museum bezoek / 11.00 safari M/S Reine
- 10.30 museum bezoek / 12.00 safari M/S Maan Explorer
- 14.30 museum bezoek / 16.00 safari M/S Reine
- 15.30 museum bezoek / 17.00 safari M/S Maan Explorer

Let op: De walvissafari’s zijn weerafhankelijk we raden u om deze reden aan om ten minste twee dagen uit te trekken om deze dieren te zien. Dit voor het geval het weer het niet toe laat de zee op te gaan of dat het zicht op zee te slecht is om de dieren te kunnen vinden. Beide bedrijven geven 100% walvisgarantie, als u tijdens uw trip geen walvissen heeft gezien mag u op een volgende trip mee om alsnog de walvissen te gaan zien.

Prijzen

Prijslijst Walvissafari Andenes (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs in € 2019 Whalesafari Andenes Seasafari Andenes
volwassene €120 €121
student €109 €99
kind 6-12 jaar €87 €88
Vakantierondreis Hodr: Zweden, Noorwegen met de Lofoten

Een afwisselende vakantierondreis waarbij u dwars door Zweden helemaal naar Kiruna ten noorden van de Poolcirkel rijdt en weer zuidwaarts gaat door Noorwegen. Hier ervaart u pas goed wat rust en ruimte is. Hier kunt u volop genieten van ongerepte natuur en het is ook heel apart om door het Land van de Middernachtzon te reizen.Fly-drive Noordkaap Nanna: Tromsø, Lapland en de Lofoten

Tijdens deze fly-drive Noordkaap reis komt u langs veel van de hoogtepunten van Noord-Scandinavië. U maakt kennis met de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, en hun rendieren die grazen in het ruige toendragebied van Lapland.Noordkaap huttentocht Reidun: Zweden en Noorwegen

De fameuze Noordkaap is het ultieme doel van uw reis. Dáár wilt u genieten van het ‘einde van de wereld' en als het even kan ook van de middernachtzon.Aurora Borealis: Noorderlicht op de Lofoten zien 8-daagse reis

Bent u ook zo benieuwd naar het Aurora Borealis? Naar die mooie kleuren, van wit naar groen en met wat geluk oranje, rood, blauw en paars, die aan de hemel verschiajnen tussen de prachtige sterren en de heldere maan? Geniet van een prachtige reis over de Lofoten en Vesterålen waarbij een noorderlichtlezing en walvissafari inclusief zijn!