Walvissafari en Noorderlicht, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn

Walvissafari en Noorderlicht, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø

De reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige sfeer in het oude centrum. De haven ligt bij het centrum en hier ligt de meer dan 100 jaar oude s/v Noorderlicht te wachten. 's Avonds heeft u tijd om nog even dit leuke stadje te verkennen.


Senja
Senja

Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Tromsø. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja. Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke landbouwgebieden en hoge bergen in het binnenland tot door storm geteisterde klippen aan de westkust en witte zandstranden in het zuiden.


Andenes
Andenes

De komende dagen brengen we zoveel mogelijk door in het gebied waar de meeste walvissen worden gezien. Naast Orka's en Bultruggen is er ook kans op het zien van Potvissen. Daarnaast zijn er ook goede kansen op het zien van Zeearenden, een van de grootste vogels van Europa. In de middag zoeken we een plek voor de nacht, in een van de sfeervolle vissersdorpjes. Na zonsondergang maken we kleine wandelingen langs de kust, met de hoop op het Noorderlicht.


Sommarøy
Sommarøy

We gaan verder met onze zeiltocht en varen verder naar eiland Sommarøy. Vanaf dit eiland is de kans groot dat we het noorderlicht kunnen zien. Daarnaast biedt het eiland mooie wandelmogelijkheden. Dit is ook de reWe gaan verder met onze zeiltocht rondom Kvaløya en varen verder naar eiland Sommarøy. Vanaf dit eiland is de kans groot dat we het noorderlicht kunnen zien. Daarnaast biedt het eiland mooie wandelmogelijkheden. Dit is ook de reden dat we een groot deel van de laatste dag van onze reis hier doorbrengen. Het eiland heeft mooie witte stranden, die we te voet kunnen verkennen. Het is zelfs mogelijk om naar de top van het eiland te klimmen; de 211 meter hoge berg Hillesøya. Vanaf daar heeft u een spectaculair uitzicht over de ruige kust. 's Middags, als het weer donker begint te worden, zeilen we terug naar Tromsø. Hier eindigt de vaartocht, we brengen alleen de nacht nog door in de haven, aan boord van de s/v Noorderlicht.den dat we een groot deel van de laatste dag van onze reis hier doorbrengen.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo.


LET OP: Alle reisbeschrijvingen dienen slechts als leidraad. De programma’s kunnen variëren vanwege de ijs- en weersomstandigheden maar ook door beslissingen van de Expeditieleider aan boord, om de kansen op ontmoetingen met dieren zo groot mogelijk te maken en om het programma aan te passen aan de ijs- en weersomstandigheden. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede weer en wind omstandigheden, beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De Kaptein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.

Reisdata

 30 november - 07 december 2019 (RVR41)

 07 december - 14 december 2019 (RVR42)

 14 december - 21 december 2019 (RVR43)

 21 december - 28 december 2019 (RVR44)

 28 december 2019 - 04 januari 2020 (RVR45)

Walvissafari - Reisinformatie

Deze mooie walvissafari expeditiereis naar Noord-Noorwegen. U gaat met zeilschip Rembrandt van Rijn vanaf Tromsø naar de westelijke fjorden van Tromso, om daarna rond het eiland Senja te varen en vervolgens weer terug te keren naar Tromsø. Tijdens deze 8-daagse reis is de kans erg groot dat we walvissen, orka's, bultruggen en potvissen tegen gaan komen. 

Deze dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders.

Walvissafari - Algemene informatie

Deze walvissafari reizen vinden altijd plaats in de late herfst en in de winter. In de herfst is het mogelijk dat we de eerste sneeuwbuien meemaken, met temperaturen rond het vriespunt. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw.

Het reisprogramma zoals aan de linkerkant staat beschreven, is slechts bedoeld als indicatie. Het werkelijke programma kan hier van afwijken, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden. Ook zal de bemanning er alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hierop kan het programma dan ook worden aangepast. Dit wordt aan boord bepaald door de expeditieleider. Het vaarplan zal worden beïnvloed door de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht tijdens de reis en van de verwachte locatie van de walvissen. We kunnen er daarom voor kiezen om met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja te varen. Daarom is flexibiliteit van cruciaal belang voor deelnemers van expeditiereizen zoals deze walvis safari. 

 

Prijslijst Walvissafari en Noorderlicht, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode / Prijs per persoon 30 nov t/m 7 dec 2019 (RVR41) 7 t/m 14 dec 2019 (RVR42) 14 t/m 21 dec 2019 (RVR43) 21 t/m 28 dec 2019 (RVR44) 28 dec 2019 t/m 4 jan 2020 (RVR45)
3-persoons hut patrijspoort vol 2050 1650 vol vol
2 persoons binnenhut 2200 2200 1750 vol vol
2-persoons hut patrijspoort 2550 2550 2550 2550 2550

Vanaf prijzen in € per persoon

Hutten zijn mogelijk op indeling.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Tromsø, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets/ reis van en naar Tromsø.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- per passagier per nacht te rekenen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.