Walvissafari, Jan Mayen, Spitsbergen, 10 dagen ms Hondius

Walvissafari, Jan Mayen, Spitsbergen, 10 dagen ms Hondius


M/S Hondius
M/S Hondius

M/S Hondius
Bouwjaar 2018
82 hutten

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Aberdeen, Schotland
Aberdeen, Schotland

Op deze dag komt het ms Hondius aan in Aberdeen. Hier zult u, samen met andere mensen aan boord gaan, van reis HDS03a/19. In de Schotse wateren is de kans groot dat u al dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen en/of bruinvissen kunt spotten.

Aberdeen ligt in het noordoosten van Schotland. Het ligt in het graafschap Aberdeenshire en vormt een zelfstandig raadsgebied. Deze stad ligt aan de Noordzee en is na Glasgow en Edinburgh qua grootte de derde stad van Schotland.


Fair Isle & Bird Observatory
Fair Isle & Bird Observatory

Dit eiland is onderdeel van de meer bekende Shetland Eilanden en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Op de begroeide hellingen zijn bijvoorbeeld heel makkelijk papegaaiduikers te zien. Daarnaast zitten er veel broedende zeevogels op de steile vogelkliffen. Zeehonden zijn hier ook vaak te zien. Deze zitten dan onderaan de kliffen.

Aan land bevindt zich hier een beroemd vogelobservatorium: niet gek in dit gebied. Ook kunt u hier kennismaken met de kleine gemeenschap die op dit eiland woont. Dit zijn ongeveer 50 mensen.


Jan Mayen
Jan Mayen

Tijdens deze twee dagen vaart het schip noordwaarts, naar de volgende bestemming Jan Mayen: een mysterieus eiland met een gigantische vulkaan. Dit eiland bevindt zich op 300 nautische mijlen ten noordoosten van IJsland.

Tijdens deze twee dagen op zee is de kans erg groot dat u verschillende walvissen zult spotten. Ook het spotten van orka's is mogelijk. Deze dieren zijn vaak nieuwsgierig naar de voorbijvarende schepen.


Jan Mayen
Jan Mayen

Op deze dag zult u aankomen bij het eiland Jan Mayen.

Jan Mayen is een vulkanisch eiland van adembenemende schoonheid en mystiek, gedomineerd door Mt Beerenberg. Vanaf de hellingen van de 2300 meter hoge en vaak in wolken gehulde vulkaan lopen indrukwekkende gletsjers tot in zee. Met toestemming van het station en onder goede weersomstandigheden hopen we het weerstation te kunnen bezoeken. We verwachten ook een wandeling te kunnen maken over het eiland, van het station naar Kvalrossbukta, om daar de overblijfselen van een 17e-eeuwse Nederlands walvisvaarders station en een grote kolonie Noordse stormvogels te bekijken. We varen mogelijk ook naar Koksletta, waar in de nabijheid van een gletsjer duizenden Kleine alken en dikbekzeekoeten broeden, onder het wakend oog van grote burgemeesters.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

In deze periode van het jaar is hier de middernachtzon, waardoor het (bijna) 24 uur per dag licht is. Deze omstandigheden zijn natuurlijk perfect om de hele dag door wilde dieren te spotten! U vaart tot ongeveer 79 graden noorderbreedte terwijl u uitkijkt naar Groenlandse walvissen, zadelrobben, ijsberen en verschillende zeevogels. Daarna zal het schip naar het westen varen. Tijdens deze vaartocht is de kans op ontmoetingen met gewone vinvissen en dwergvinvissen groot.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

We gaan op zoek naar walrussen op Poolepynten, op het lange eiland Prins Karls Forland. Wanneer er nog tijd is, maken we mogelijk in de loop van de avond nog een landing in Trygghamna, waar op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels broeden. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en poolvossen.


Longyearbyen
Longyearbyen

In Longyearbyen is eerst nog een laatste ontbijt, voordat iedereen van boord gaat. Vanaf Longyearbyen gaan er vluchten naar Oslo, vanwaar iedereen verder naar huis kan.


Sneeuwschoenwandelen Svalbard
Sneeuwschoenwandelen Svalbard

Sneeuwschoenwandelen is de ideale manier om meer van het Arctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: De route van walvissafari Jan Mayen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 5 juni - 14 juni 2019 (HDS03b-19)
Walvissafari, Jan Mayen Spitsbergen

Met het ms Hondius kunt u 10 dagen mee met een unieke walvissafari. Deze expeditiereis zal plaatsvinden van 5 juni tot 14 juni 2019. U gaat de 20e in Aberdeen aan boord, waar het ms Hondius heen vaart na vertrek uit Vlissingen (reis HDS03a/19). Na 10 dagen zal het schip aankomen in Longyearbyen. Tussendoor vaart u een onvergetelijke route waarin u kunt genieten van prachtige natuur en verschillende wilde dieren.

Deze expeditie gaat na uw vertrek uit Aberdeen op weg naar het Noordpoolgebied. Onderweg zullen zich veel kansen voordoen om bijvoorbeeld walvissen en vogels te spotten. Ook vaart u door gebieden met dolfijnen en grote baleinwalvissen. Het mysterieuze eiland Jan Mayen heeft een indrukwekkende uitstraling, mede dankzij de enorme vulkaan. Hier kunt u een Noors meteorologisch station bezoeken. Daarnaast gaat u naar Fair Isle, een waar vogelparadijs en daarmee ook perfect voor de vogelliefhebber. Hier kunt u de lokale gemeenschap ontmoeten voordat het schip doorvaart. Tot slot brengt deze walvissafari u langs het pakijs van Spitsbergen: het domein van de ijsbeer.

Walvissafari, Jan Mayen Spitsbergen - Algemene informatie

Het reisprogramma zoals beschreven staat, is slechts bedoeld als indicatie van de walvissafari. De bemanning van het ms Hondius heeft de mogelijkheid om af te wijken van dit programma, afhankelijk van de weers- en ijs omstandigheden. Ook zullen zij hun best doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hier kan het programma ook voor worden aangepast. Daarom wordt het definitieve programma pas aan boord bepaald door de expeditieleider. Flexibiliteit is daarom cruciaal voor de deelnemers van expeditiecruises zoals deze walvissafari.

Prijslijst Walvissafari, Jan Mayen, Spitsbergen, 10 dagen ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS03b | 5 - 14 juni 2019
4-persoons hut met patrijspoort 1.850
3-persoons hut met patrijspoort 2.300
2-persoons hut met patrijspoort 2.550
2-persoons hut met raam 2.800
2-persoons hut deluxe 3.000
2-persoons hut superior 3.400
Junior suite 3.650
Grand suite met balkon 4.200
Hondius suite 4.850

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Transfer naar het schip in Ushuaia.

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.