Wandelen, zeilen & genieten in de zomer

aan boord van zeilschip Rembrandt van Rijn bij Spitsbergen

Zeilschip Rembrandt van Rijn Spitsbergen Prins Karls Forland Lilliehöökbreen
  • Zeilschip
  • Rembrandt van Rijn
  • Spitsbergen
  • Prins Karls Forland
  • Lilliehöökbreen
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Een bijzondere 10-daagse wandelen, zeilen & genieten in de zomer zeilreis per zeilschip Rembrandt van Rijn die u meeneemt naar Prins Karls Forland, Krossfjorden en de Bellsund, Van Keulen- & Recherchefjorden. Er zal zoveel mogelijk dagelijks gewandeld worden over de toendra die nu zachtjes begint te ontluiken, maar waar ook nog sneeuw kan liggen. Op Spitsbergen is het nu alweer 24 uur licht en er is veel te zien op land en op het water. Omstandigheden om met volle teugen te kunnen genieten en die het voor iedereen vrolijk maken, want de zomer komt er aan.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

  • Expeditiereis met het Zeilschip Rembrandt van Rijn

    • Nachten

      9

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Zeilschip Rembrandt van Rijn

    Zeilschip Rembrandt van Rijn is gebouwd als haringlogger. In 1994 is het schip een gehele verbouwing ondergaan zodat het passagiers kon vervoeren. Het schip is later opnieuw verbouwd en is sinds 2011 ...

    Zeilschip Rembrandt van Rijn is gebouwd als haringlogger. In 1994 is het schip een gehele verbouwing ondergaan zodat het passagiers kon vervoeren. Het schip is later opnieuw verbouwd en is sinds 2011 weer in de vaart. Het schip heeft een bar, een lounge en een restaurant. Ondanks het feit dat de bemanning gedurende de hele tocht zeilt en u door middel van zodiacs aan wal brengt, wordt er van de passagiers verwacht dat zij bereid zijn te helpen bij het zeilen. Als u wilt, kunt u actief deelnemen aan het zeilprogramma, wachtlopen en leren te werken in een internationaal team van poolreizigers in de traditie van de 19e eeuwse ontdekkers. De voertaal zal Engels zijn.

    Technische gegevens
    Lengte: 49,5 meter
    Breedte: 6,65 meter
    Diepgang: 2,8 meter
    Snelheid: 6 - 8 knopen
    Capaciteit: 33 passagiers
    Bouwjaar: 1900
    Hutten: 16
    Zodiacs: 2

    De hutten aan boord
    3-persoons buitenhut (douche, toilet en patrijspoort)
    Aantal: 1
    2-persoons binnenhutten (douche en toilet)
    Aantal: 6
    2-persoons buitenhutten (douche, toilet en patrijspoort)
    Aantal: 9

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo - Tromsø

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Aankomst in Tromsø

    Later in de middag komt u aan in Tromsø. Met de Flybuss (ca. NOK 90 p.p.) gaat u naar het centrum van Tromsø waar u in een centraal gelegen hotel overnacht op basis van logies/ontbijt.

    Tromsø

    De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de midderna ...

    De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

    Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
    Noordwaarts:
    Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
    Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

    Zuidwaarts:
    Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
    Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
    Vertoon meer
  • Vlucht naar Longyearbyen

    Na het ontbijt heeft u een groot deel van de ochtend om de stad te verkennen. Tegen het einde van de ochtend gaat u dan weer met de Flybuss (ca. NOK 90 p.p.) of taxi naar het vliegveld voor de SAS-lijnvlucht naar Longyearbyen. Alle passagiers worden op het vliegveld opgewacht. De bagage wordt naar het schip gebracht en de passagiers kunnen het plaatsje Longyearbyen verkennen

    Aan het einde van middag worden alle passagiers op de kade van Longyearbyen bij het schip verwacht. Eenmaal aan boord, wordt er uitleg gegeven over het zeilen, regels aan boord en ook wordt er een veiligheidsinstructie gegeven. Vervolgens vertrekt het schip naar de westkust. De eerste nacht zal in Trygghamna of een ander soortgelijke beschutte baai worden doorgebracht.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Westkust verkennen

    De komende dagen gaat u de westkust van Spitsbergen verkennen! De planning is om onder andere onderstaande plaatsen te bezoeken en hier te wandelen.

    St. Jonsfjorden: een diepe fjord aan de westkust van het eiland West-Spitsbergen waar vaak rendieren te zien zijn. De toendra zal nog deels met sneeuw bedekt zijn, maar er kan dan met sneeuwschoenen onder gewandeld worden. Als de sneeuw op de laagste delen is gesmolten, kunnen hier de planten al heel voorzichtig ontluiken met mogelijk de eerste bloemen.

    Prins Karls Forland: het langwerpige eiland voor de kust van West-Spitsbergen, waar op het strand van Poolepynten vaak walrussen bij elkaar liggen en waar op andere plaatsen nog overblijfselen uit de tijd van de ontdekking door Willem Barentsz en de walvisvaart te zien zijn. Bij Fluglehuken is een grote kolonie kleine alken die u al van verre kunt horen.

    Forlandsundet: een laag gelegen deel bij Sarstangen waar ook regelmatig walrussen liggen en te zien zijn.

    Krossfjorden: een kruisvormig fjordenstelsel met indrukwekkende gletsjers zoals Liliehöökfjord en 14-Juli gletsjer waar ook op hoge kliffen een zeevogelkolonie te zien zijn. Onder andere: Noordse stormvogels, Drieteenmeeuwen en een enkel paartje Papegaaiduikers broeden.

    Bellsund, Van Keulenfjord & Recherchefjord: mooie vlakten met oude strandwallen waar rendieren ronddwalen. Er zijn ook enkele rotsen met schelpenfossielen en er is een strand met skeletten van Beluga's, die hier tot in de jaren 60 werden bejaagd. Toch is er nog steeds een mogelijkheid om hier enkele Beluga's te spotten. Op het langgerekte eiland halverwege de Bellsund (Akseløya) verblijft de laatste jaren een kleine kolonie walrussen. Bij de gletsjerfronten en het afgekalfde ijs kunnen ijsberen voorkomen.

    Prins Karls Forland

    Het langgerekte eiland Prins Karls Forland wordt door de zeestraat Forlandsundet gescheiden van het hoofdeiland Spitsbergen. Door lastig te bevaren water was deze zeestraat de schrik voor veel walvisv ...

    Het langgerekte eiland Prins Karls Forland wordt door de zeestraat Forlandsundet gescheiden van het hoofdeiland Spitsbergen. Door lastig te bevaren water was deze zeestraat de schrik voor veel walvisvaarders. Alleen kleinere schepen kunnen de zeepassage nemen. Van het zuidpunt (Salpynten) tot het noordpunt (Fuglehuken) van het eiland is de afstand 86 km en de breedte is maximaal 11 km. Zijn steile kusten, hoge bergen tot maximaal 1081 m (hoogste berg: Monacofjellet) en de gletsjers aan de oostzijde maken Prins Karls Forland tot een betoverend mooi eiland. Verder is er de vlakte Forlandsletta, die de bergen Persiskammen en Methuenfjellet in het zuiden met elkaar verbindt.

    Vertoon meer
  • Isfjorden verkennen

    Op de hoek van de Isfjord ligt Alkhornet met een mooie toendra waar vaak rendieren en poolvossen rondlopen. Op de hoge kliffen broeden onder andere Drieteenmeeuwen, Noordse stormvogels en enkele papegaaiduikers.

    Verder de Isfjord in word er gekeken of het mogelijk is om naar Ekmanfjorden of Tempelfjorden te varen. Dit is afhankelijk van de ijssituatie. Ekmanfjorden is een fjord met rondom bergen van Oldredzandsteen. Bij Coralholmen kan gewandeld worden door een bijzonder landschap van zeer rode zandsteen. Achterin de Tempelfjord ligt de Tuna- en VonPostgletsjer en het (vrijwel) verlaten Russische mijnwerkersplaatsje Pyramiden.

    Isfjorden

    Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevi ...

    Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevinden zich rond Isfjord verschillende grote nederzettingen van Svalbard: Longyearbyen, Barentsburg en Pyramiden.
    Vertoon meer
  • Ontschepen in Longyearbyen

    In de vroege ochtend vaart het schip weer terug naar Longyearbyen. Rond 09:00 uur zal u het schip moeten verlaten. U heeft nog enige tijd om het plaatsje Longyearbyen te verkennen voordat u wordt opgehaald met een bus die u naar de luchthaven brengt.

    Vanaf het luchthavengebouw loopt u in enkele minuten naar een van de nabijgelegen hotels voor overnachting op basis van logies. Op de laatste dag loopt u terug naar de luchthaven om uw vlucht naar Nederland te halen.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer

    Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

*10*Periode 2021 *11*28 mei - 6 juni 2022
Standaard € 3.948

! Let op: vanwege coronamaatregelen, zullen op deze reis maximaal 33 passagiers meegenomen kunnen worden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Inclusief genoemde vluchten vanaf Amsterdam (of Brussel) en 2 hotelovernachtingen
Zeilreis met expeditiesfeer op basis van volpension
Regelmatig landexcursies met (sneeuwschoen)wandelingen van ca. 2 tot 4 uur
 Engelssprekende expeditieleiding
Min. 18 / max. 33 passagiers // Nederlandstalig gezelschap
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Transfers van en naar het schip
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)