Wandelreis Frigg: Hardangervidda en Jotunheimen

Route beschrijving (totale afstand 1037 km)


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo

Vertrek om 16.30 uur per nachtboot van DFDS. Wij adviseren u om maaltijden op voorhand te reserveren. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Kongsberg, Søstrene Storaas Hotell
Kongsberg, Søstrene Storaas Hotell

Aankomst in Oslo om 09.45 uur. U kan nog genieten van de Noorse hoofdstad, een heerlijke stad met een mix van amusement, cultuur en niet te vergeten natuur! Uw reis volgt verder via Drammen naar Kongsberg. Bekijk de brug over de Drammenselva met een lengte van 2 kilometer of Strømsø, het oudste gedeelte van de stad met smalle straatjes en oude huizen. Kongsberg staat bekend om de zilvermijn en zilvergroeven, u bent hier echter om ook te genieten van de mooie natuur. U verblijft 2 nachten in The Sisters Storaas Hotell AS. Activiteiten: wandelingen die starten vanuit het hotel (wandelkaarten zijn bij de receptie verkrijgbaar), bezoek het berenpark of de zilvermijn.


Eidfjord, Quality Hotel Vøringfoss
Eidfjord, Quality Hotel Vøringfoss

Een fantastische route over diverse bergwegen. U rijdt via Dagali naar Geilo. Onderweg zijn er talloze mooie plekken om even te stoppen. Geilo is een echte toeristenplaats met een gezellig winkelcentrum. Geilo is een goed uitgangspunt voor wandelingen met verschillende lengtes op de Hardangervidda en Hallingskarvet. U rijdt nu langs het Ustevatn, dit meer is 985 meter diep. Aan het eind van het meer ligt Haugastøl, een perfect uitgangspunt voor wandeltochten. Weg nummer 7 gaat stijgen van 900 meter naar 1.250 meter hoogte. U komt nu op de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa, een ruig en onherbergzaam gebied met een oppervlakte van 10.000 km². U verblijft 3 nachten in het Quality Hotel Vøringfoss. Activiteiten: wandelen in Hardangervidda NP, Vøringfossen waterval, Mikkelparken, Hardangerfjord.


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Eerst komt u over de Hardangerfjordbrua een hangbrug over het Hardangerfjord en vervolgens rijdt u langs de Skjervsfossen naar het gezellige toeristenplaatsje Voss. Na Voss wordt de reis echt spectaculair, u 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar de Sognefjord die u oversteekt van Vangsnes naar Hella. U rijdt langs de fameuze Sognefjord verder naar Sogndal en vervolgens langs de Lustrafjord richting het Noorse hooggebergte naar de ideale uitgangsbasis voor activiteiten en excursies Luster. U verblijft 3 nachten in het Nes Gard Hotel. Activiteiten: een kajaktocht met gids op het Lusterfjord, een gletsjerwandeling (met gids) in Jostedalsbre, wandelen, vissen, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger, de oudste staafkerk van Noorwegen in Urnes, de Feigumfossen of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland.


Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur
Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur

De Nationale Toeristenweg over de Sognefjell is de hoogste bergweg in Noord-Europa. Langs deze route door de Jotunheimen vindt u 5 onder architectuur ontworpen uitzichtspunten en plekken om even te stoppen, hier gaan natuur en architectuur naadloos in elkaar over. U kunt nog verrast worden met sneeuwwanden langs de weg. Bij Fantestein ligt het hoogste punt van de weg. De rustieke Sognefjell Turisthytte is een prima punt om een koffiestop te maken. Deze weg is 's winters afgesloten en gaat begin mei open en is aan het eind van de herfst weer gesloten, dit alles afhankelijk van de hoeveelheid gevallen sneeuw. In mei en juni is dit een populair gebied om te gaan langlaufen. Op het hoogste punt van de weg, op 1.434 m., kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de gletsjer Smørstabbreen en de omringende bergen. Neem de bergweg van Galdesand naar de Galdhøpiggen, de hoogste berg van Noorwegen. Hier kunt u zelfs in de zomer skiën in poedersneeuw. Na een fikse afdaling volgt een mooie rit door het Bøverdal naar Lom, hier kunt u een bezoekje brengen aan Fossheim Steinsenter met een uitgebreide collectie gesteenten en mineralen. Bovendien zijn er leuke souvenirs verkrijgbaar. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend. Interessant is het Norsk Fjellmuseum. Het wordt bijna eentonig, maar na Lom volgt nog een mooie rit richting Tessanden. verblijft 3 nachten in het Hindsæter Fjellhotell & Upptur. Aciviteiten: dagtocht naar Galdhøppigen, de hoogste berg van Noorwegen met op de top als beloning een onovertroffen uitzicht op de bergtoppen van het Jotunheimen Nationaal Park, raften (wildwatervaren) bij de rivier de Sjoa. Ga wandelen naar Besseggen, de meest populaire wandeltocht voor de Noren, of Knutshø. Vågåmo met zijn mooie kerk, Blåhø, Smørsteinen, Bygdetunet Jutulheimen en Sandbugårdene.


Gol, Storefjell Resort hotel
Gol, Storefjell Resort hotel

Een mooie rit over de Valdresflye. De ridderspranget is een nauwe kloof waar het water van de Sjoa rivier zich met geweld doorheen perst. Dit is te bereiken door een korte wandeling te maken. Vanuit Bygdin vaart 's zomers een boot naar Eidsbugarden, vanwaar uitstekende wandelmogelijkheden zijn in de Jotunheimen. Beitostølen is een echt toeristencentrum. Fagernes is een echte regiogemeente. U kunt hier prima de benen strekken en rondwandelen in de winkelstraten of in het mooie winkelcentrum. Vanaf Fjellheim gaat een tolweg naar Golsfjellet, een schitterend gebied, zowel ‘s zomers als ’s winters. U verblijft 2 nachten in het Storefjell Resort Hotel. Activiteiten: dagtocht in het natuurpark Langedrag, nationaal park Hardangervidda en Jotunheimen-gebergte.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Een mooie route richting Oslo waarbij de Hallingdalelva wordt gevolgd. Vervolgens een route langs Krøderen, het meer heeft een oppervlakte van 43 km², een diepte van 119 m en een lengte van 41 km. Het gebied leent zich uitstekend voor wandelingen over gemarkeerde paden. Hønefoss is een stadje dat gebouwd werd aan de 20 meter hoge waterval die de rivier de Begna vormt voordat hij in de Randselv uitmondt. De energie die de waterval levert, werd al eeuwen geleden gebruikt voor het aandrijven van veel houtzaagmolens. De reis eindigt waar hij ook begonnen is, in de Noorse hoofdstad Oslo. Vertrek om 16.30 uur per nachtboot van DFDS naar Kopenhagen.


16e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur.

16-daagse wandelreis Frigg: Hardangervidda en Jotunheimen

Vertrek: dagelijks

Een wandelreis met een heel eigen karakter. Na uw aankomst in Oslo maakt u kennis met enkele prachtige berggebieden in Noorwegen zoals de Hardangervidda, Nigardsbreen en Jotunheimen. Wandelgebieden bij uitstek voor de sportieve, enthousiaste wandelaars. Vanuit alle verblijfplaatsen heeft u uitstekende mogelijkheden voor tal van prachtige wandeltochten. Deze wandelreis is dé ideale manier om kennis te maken met de indrukwekkende Noorse natuur, met de ruimte én met de stilte om u heen. Het is trouwens beslist de moeite waard om deze wandelreis op verschillende plaatsen te verlengen, zodat u nog meer ‘wandelkansen' krijgt! En passant ‘pakt' u ook nog een behoorlijk deel van het fjordengebied mee, een andere topper van Noorwegen.

Wandelreis Frigg - Hoogtepunten

 • Kongsberg
 • Geilo
 • Valdres
 • Hardangervidda Nationaal Park
 • Vøringfossen
 • Hardangerfjord
 • Sognefjord
 • Jostedalsbreen Nationaal Park
 • Jotunheimen Nationaal Park
 • Golsfjellet
 • Oslo

U verblijft tijdens deze wandelreis in sfeervolle, karakteristieke hotels die midden in de wandelgebieden gelegen zijn. U hoeft tijdens uw verblijf in de hotels de auto niet of nauwelijks te gebruiken. Bij het ontbijt kunt u vragen om een lunchpakket, de kosten hiervoor dient u ter plaatse te voldoen. Het is raadzaam om van huis een thermofles mee te nemen die u bij het hotel kunt laten vullen.

Prijslijst Wandelreis Frigg: Hardangervidda en Jotunheimen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Frigg prijs per persoon in €, 2020 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1370
hotels incl. halfpension 1830
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Frigg prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 239 per enkele reis voor zowel de ferry Kopenhagen-Oslo als Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis Kopenhagen - Oslo v.v. incl. bed in een 2 pers. binnenhut douche/toilet***

 De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren

 En natuurlijk een ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! Dinerbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €37,- pp

! Ontbijtbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €37,- pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp

! Parkeerkosten