Wandelreis Frigg: Hardangervidda, Jotunheimen en Rondane

Route beschrijving (totale afstand 1387 km)


Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur
Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Een etappe met veel afwisseling en een eerste kennismaking met Noorwegen met onderweg o.a. de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de Hadeland Glasfabriek in Jevnaker. Daarna rijdt u over de Valdresflya, langs Besseggen en Knutshø naar Nedre Heidal in het befaamde Gudbrandsdal gelegen. U verblijft 3 nachten in Hindsæter. Wandelmogelijkheden in de Jotunheimen, Dovre en Rondane, een goed begin van uw wandelreis!


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

Vanuit het Noord-Gudbrandsdal en de Rondane naar het toeristenplaatsje Dombås. Het langgerekte Romsdal volgt met zijn steile bergwanden en is een prima entree naar de fjordenkust. Åndalsnes is nog een leuke plaats voor een stop, van hier gaat het verder via de fameuze Trollstigen en de Geirangerfjord naar Hjelle. U verblijft 3 nachten in het Hjelle Hotel. Wandelmogelijkheden rond de Jostedalsbreen en omgeving Geiranger.


VOSS, FLEISCHERS HOTEL
VOSS, FLEISCHERS HOTEL

Een doorsteek door het gebied van de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. In Fjærland kunt u een kijkje nemen in het Gletsjer Museum. Verderop is de plaats Sogndal prima geschikt voor een stop en kunt u eventueel een bezoek brengen aan het plaatselijke openluchtmuseum. De oversteek van Hella naar Vangsnes over de majestueuze Sognefjord (die zich meer dan 200 kilometer landinwaarts uitstrekt) is genieten geblazen. Genieten van een weids uitzicht over het Noorse fjordenlandschap. Hierna volgt nog een spectaculaire reis over de Vikafjell naar Voss. U verblijft 3 nachten in het Fleischers Hotel. Excursies: Hardangervidda met Vøringfossen, het Eksingedal, Myrkdalen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen en de Folgefonngletsjer.


DALEN, DALEN HOTEL
DALEN, DALEN HOTEL

U start met een mooie rit over en langs de Hardangerfjord. Voorbij Odda moet u beslist even stoppen bij de Låtefossen, een indrukwekkende tweelingwaterval. U komt bij het plaatsje Røldal, bezoek de Røldalsfjellet wat de entree is tot de zuidkant van de Hardangervidda. Vanaf hier kunt u gaan genieten van prachtige vergezichten en besneeuwde bergtoppen. Verder zult u ook regelmatig lange tunnels 'induiken', dat hoort bij een weg die door een dergelijk woest landschap loopt. Het loont de moeite om te stoppen bij Haukelisæter, waar u de tijd heeft om volop te genieten van al het moois om u heen. U verblijft 3 nachten in het Dalen Hotel, een prachtig houten hotel. Excursies: Gaustatoppen en Rjukan, wandelen op de Hardangervidda, bij Rauland, Morgedal Skieventyr en het Telemark kanaal.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een rit vol afwisseling terug naar Oslo. Onderweg kunt u nog even stoppen in de zilverstad Kongsberg of in Drammen met zijn Spiralen. Tenslotte arriveert u in Oslo, een stad die ook de moeite waard is. Vertrek vanuit Oslo 14.00 uur met de nachtboot van Color Line.


15e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur

15 daagse reis

vertrek: dagelijks.

Een wandelreis met een heel eigen karakter. Na uw aankomst in Oslo maakt u kennis met enkele prachtige berggebieden in Noorwegen zoals de Jotunheimen, Rondane, Sunnmørsalpene en de Hardangervidda. Wandelgebieden bij uitstek voor de sportieve, enthousiaste wandelaars. Vanuit alle verblijfplaatsen heeft u uitstekende mogelijkheden voor tal van prachtige wandeltochten. Deze wandelreis is dé ideale manier om kennis te maken met de indrukwekkende Noorse natuur, met de ruimte én met de stilte om u heen. Het is trouwens beslist de moeite waard om deze wandelreis op verschillende plaatsen te verlengen, zodat u nog meer ‘wandelkansen' krijgt! En passant ‘pakt' u ook nog een behoorlijk deel van het fjordengebied mee, een andere topper van Noorwegen.

wandelreis Frigg hoogtepunten

Gudbrandsdal
Rondane
Trollstigen
Sunnmørsalpene
Jotunheimen
Hardangervidda

U verblijft tijdens deze wandelreis in sfeervolle, karakteristieke hotels die midden in de wandelgebieden gelegen zijn. U hoeft tijdens uw verblijf in de hotels de auto niet of nauwelijks te gebruiken. Bij het ontbijt kunt u vragen om een lunchpakket, de kosten hiervoor dient u ter plaatse te voldoen. Het is raadzaam om van huis een thermosfles mee te nemen die u bij het hotel kunt laten vullen.

Prijslijst Wandelreis Frigg: Hardangervidda, Jotunheimen en Rondane (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Frigg prijs per persoon in € 2019 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1940
hotels incl. halfpension 2595
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 459 per enkele reis voor zowel de ferry Kiel-Oslo als Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis Kiel - Oslo v.v. incl. bed in een 2 pers. binnenhut douche/toilet***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension.

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk een ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferry's

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp