Wandelreis Spitsbergen 6 dagen door Nordenskiöld

Wandelreis Spitsbergen 6 dagen door Nordenskiöld

Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Op eigen gelegenheid naar Longyearbyen (wij kunnen uiteraard helpen boek het boeken van vluchten). Om 16.00 uur ontmoet u uw gids bij het Basecamp Hotel. Hij/zij zal met u het programma van deze wandelreis Spitsbergen doornemen en uitleggen wat u moet meenemen en hoe u uw rugzak het beste kan inpakken. De winkels zijn tot 18.00 uur open dus als u nog dingen bent vergeten kunt u die nog snel even kopen.


Tented Camp Basecamp Spitsbergen
Tented Camp Basecamp Spitsbergen

U wordt om 8 uur opgehaald bij uw hotel en naar Bjørndalen gebracht, dit ligt net iets buiten Longyearbyen. Het avontuur gaat beginnen, uw 5 daagse wandelreis Spitsbergen gaat van start! We volgen de voetstappen van de rendieren het Bjørndalen in en beklimmen de eerste berg, Fuglegjellet (+/- 500 meter). Het uitzicht over Isfjorden vanaf de top is fenominaal. De luchplek geeft een zicht rondom. Na de lunch wordt er verder gewandeld richting het westen. Na een lange dag is het fijn om de eerste kampeerplek te bereiken. Iedereen dient mee te helpen met het opzetten van de tenten en het eten klaar maken. Later op de avond, als u nog wat energie over heeft, wandelen we naar een Grumant. Grumant was vroeger een Russchische nederzetting maar na het sluiten van de mijn is het een 'ghost town' en wonen er alleen nog vogels. Aangezien het niet donker wordt in deze tijd van het jaar heeft u alle tijd om er goed rond te kijken. Wanneer u terugkeert naar het kamp is het tijd om in de slaapzak te kruipen en te gaan genieten van een welverdiende nacht slapen. Gedurende de nacht wordt er een berenwacht gehouden en hierin wisselt u af met elkaar. 1 persoon dient wakker te zijn voor de veiligheid van iedereen om de ijsberen in de gaten te houden.


Tented Camp Basecamp Spitsbergen
Tented Camp Basecamp Spitsbergen

Er is niets mooiers dan wakker worden met ontbijt en een kop koffie en het uitzicht over een arctische fjord. Na het ontbijt pakt u uw tas in en trekt u uw wandelschoenen aan voor een 2e dag te voet. We proberen de kustlijn te volgen en richting Coles Bay te gaan, wederom een interessant nederzetting uit de Russische geschiedenis. We lunchen in Coles Bay. Na een warme lunch en verhalen over de geschiedenis van het mijnen wandelen we verder langs de river. We wandelen nu in de Coles Valley en lopen ver genoeg totdat er een mooie overnachtingsplek is gevonden. Het is heerlijk om te genieten van een diner en goed gezelschap. Als u geluk heeft kunt u walvissen zien in het fjord! Voordat u gaat slapen wordt de berenwacht weer verdeeld.


Barentszburg, Barentsburg Hotel
Barentszburg, Barentsburg Hotel

Na het ontbijt is het tijd om het kamp weer op te ruimen en wandelen we verder westwaarts naar Barentsburg. De afstand van vandaag is een stuk langer dan wat er de afgelopen dagen is gewandeld maar het terrein is redelijk vlak en makkelijk te lopen. U wandelt langs bergen en valleien en stopt onderweg voor een warme expeditie lunch. In de middag bereiken we Barentsburg, een russische mijnstad. U heeft diverse verlaten nederzettingen gezien de afgelopen dagen maar in deze stad wonen nog +/- 300 mensen. Het gerenoveerde hotel zal u een traditioneel Russisch diner serveren.


Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne
Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne

Na een Russisch ontbijt volgt wederom een avontuurlijke dag. U wordt per boot naar de overkant van het fjord gebracht. Vervolgens wandelen we de laatste kilometers naar Isfjord Radio. Afhankelijk van het weer wordt er gekeken of er langs de kust of door het binnenland wordt gewandeld. Na aankomst bij Isfjord radio ontvangt u een warm drankje. Voor de echte avonturiers is het mogelijk om een duikje in het arctische water te nemen en vervolgens lekker te genieten van de sauna. Het diner bij Isfjord radio zal u niet snel vergeten, dit is van ongekende kwaliteit!


Longyearbyen
Longyearbyen

Na een rustige ochtend met een laat ontbijt is het tijd om de spullen weer in te pakken en terug te keren naar Longyearbyen. Misschien heeft u vanochtend met de kijkers bij Isfjord radio wel ijsberen gezien! U wordt per ribboat naar Longyearbyen gebracht, geniet van de prachtige omgeving van Isfjord. U bent voor de lunch weer terug in Longyearbyen. U kan hopelijk nog lang terugkijken op de bijzondere ervaringen van deze wandelreis Spitsbergen. Het pakket kan gecombineerd worden met andere reizen.


Reisdata

  15 augustus - 20 augustus 2018

Wandelreis Spitsbergen 

Geniet van de prachtige zomer tijdens deze 5 daagse wandelreis Spitsbergen. U wandelt door het fantastische Nordenskiöld landschap. U start in Longyearbyen en wandelt over de bergen en door de valleien via Coles Bay en Barentsburg naar Isfjord radio, de laatste stop voor Groenland.

Wandelreis Spitsbergen - geplande reis

 • Heenreis: u vliegt op eigen gelegenheid naar Longyearbyen, wij kunnen u uiteraard hiermee van dienst zijn en de vluchten voor u reserveren.
 • U heeft de eerste dag nog de tijd om Longyearbyen te verkennen, om 16.00 uur zal u de gids ontmoeten die de komende dagen samen met u deze wandelreis Spitsbergen zal ondernemen. 
 • Wandeling van Longyearbyen via Fuglefjellet naar Grumant.
 • Wandeling van Grumant via Coles Bay naar Coles Valley.
 • Wandeling van Coles Valley naar Barentsburg.
 • Boottocht van Barentsburg naar de overkant van het fjord om vervolgens naar Isfjord radio te wandelen
 • Boottocht Isfjord Radio naar Longyearbyen

Basecamp Explorer verzorgd tijdens deze wandelreis Spitsbergen alle activiteiten, overnachtingen en maaltijden zoals vermeld in het programma. U wordt van en naar uw accommodatie gebracht. Basecamp zorgt voor de volgende basisuitrusting: tent, slaapzak, slaapmatje, kookspullen. Daarnaast voor een overlevingspak, muts, handschoenen en bril voor de bootsafari. 

Niet inbegrepen zijn de vluchten, transfer vanaf en naar de luchthaven, drinken, CO2 investment NOK250.

Wandelreis Spitsbergen - paklijst

 • wollen onderkleding
 • wol of fleece broek en trui
 • 2 paar sokken (dunne en dikke wollen sokken)
 • waterdichte broek en jas
 • handschoenen
 • muts (winddicht)
 • sjaal 
 • wandelschoenen
 • kleine rugzak
 • binnenschoenen / pantoffels
 • casual kleding voor de avonden
 • toiletspullen
 • zonnebril
 • zonnebrandcreme
 • verrekijker
 • camera

Wandelreis Spitsbergen - extra informatie 

Deze 6 daagse wandelreis Spitsbergen is niet geschikt voor mensen die last hebben van hun rug. Zwangere vrouwen mogen niet deelnemen aan deze reis.

Prijslijst Wandelreis Spitsbergen 6 dagen door Nordenskiöld (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon in € (op basis van 2 pers)
15/8 - 20/8 2050
1 persoonstoeslag op aanvraag

Inclusief:

  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension uitgezonderd Longyearbyen

✓  Tent, slaapzak, slaapmatje, kookspullen

 Genoemde excursies

 Speciale verzekering voor expedities


Exclusief:

! Vluchten en transfers, Norge Reiser kan u daarmee verder helpen 

! Niet genoemde maaltijden

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

! CO2 investment van NOK250