Weekend hondensledetocht


Op vrijdagmiddag komt u aan op Holmen Husky. Zij halen u op vanaf de luchthaven of het centrum van Alta. U maakt kennis met de honden en u krijgt uitleg over de materialen en slede. Tevens gaat u op een korte middag trip om te oefenen. In de avond kunt u genieten van een diner in de kennel, ontspannen in de jacuzzi en / of sauna als u wilt. U brengt de nacht door in een luxe Tipi tent. Er is een houtkachel die voor de verwarming zorgt en de tipi bevat een raam tot aan het plafond, zodat u eventueel het Noorderlicht zou kunnen spotten.


Na uw ontbijt begint u de ochtend met het inladen van uw slede en de honden in te spannen. U heeft namelijk uw eigen slede tot uw beschikking. Vanaf dan begint het grote avontuur. U maakt een tocht van ongeveer 30 km. U wordt begeleidt door minstens twee ervaren gidsen. U rijdt door het besneeuwde en ruige landschap. Tussendoor wordt er uiteraard gestopt voor een lunch of om te genieten van het prachtige landschap. U bent zelf verantwoordelijk voor de verzorging van de honden die in uw slede zijn ingespannen. Die avond wordt in de berghut een smakelijke doch eenvoudige maaltijd genuttigd, met een borrel voor de liefhebber. Een berghut is een eenvoudige hut waar u met meerdere mensen op 1 kamer slaapt, vaak in stapelbedden. Ook is er een sauna aanwezig.


U maakt u al vroeg klaar om te beginnen aan de terugweg. Na uw ontbijt maakt iedereen zich klaar voor de terugreis. Na zo'n 30 km wordt u weer terug gebracht naar Holmen Husky. Hier wacht een heerlijk diner op u en waar u geniet van uw laatste nacht in de lodge. In de ochtend wordt u een lekker ontbijt voorgeschoteld waarna u wordt terug gebracht naar de luchthaven van Alta.

Weekend hondensledetocht

Weekend hondensledetocht van 3 dagen; uw begint op vrijdagmiddag uw avontuurlijke reis in Alta, vanwaar u wordt opgepikt om te verzamelen in Holmen Husky. Dit is de perfecte manier om een goede indruk te krijgen van wat een hondensledetocht inhoudt.  

Ga weg van de gewone wereld en geniet van deze prachtige tochten in de prachtige omgeving van het Finnmark Plateau, de grootste hoogvlakte van Noorwegen. De paden die u zult volgen, met uw honden en team zal u langs enkele van de mooiste en afgelegen Artische gebieden in Noorwegen leiden. U passeert rivieren en meren bedekt met ijs en sneeuw.

Weekend hondensledetocht - Let op!

Het weer kan extreem zijn in dit deel van de wereld. Holmen Husky Lodge behoudt zich het recht voor om de route te wijzigen of de reis te annuleren als de weersomstandigheden onveilig lijken.

Prijslijst Weekend hondensledetocht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode weekend hondensledetocht per persoon
20 januari 880
3 februari 880
10 februari 880
24 februari 880
25 maart 880
Extra prijs informatie