West-Groenland ontdekken, 12 dagen per ms Fram

West-Groenland ontdekken, 12 dagen per ms Fram


M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


vlieg Amsterdam-Kopenhagen-Kangerlassuaq
vlieg Amsterdam-Kopenhagen-Kangerlassuaq

De eerste dag reist u vanuit Kopenhagen naar de stad Kangerlussuaq in Groenland. In Kangerlussuaq ligt het ms Fram voor u klaar, om te beginnen aan een onvergetelijke reis langs West-Groenland.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Voor de 9 dagen langs de kust van West-Groenland staat een aantal bestemmingen en activiteiten gepland. We varen noordwaarts en kunnen vanaf het schip genieten van prachtige uitzichten op gigantische ijsbergen, fjorden, prachtige landschappen en leuke dorpjes en stadjes.

De eerste plaats die we willen bezoeken is Sisimiut, een stad die 40km boven de noordelijke poolcirkel ligt. Het is de één na grootste stad van Groenland, een levendige en moderne stad, maar waar toch veel oude tradities bewaard zijn gebleven.

Na Sisimiut bezoeken we de enige stad op het vulkanische eiland Disko: Qeqertarsuaq.


Uummannaq, Groenland
Uummannaq, Groenland

De volgende stad op de planning is Qasigiannguit, ook wel 'de Parel van Disko Baai' genoemd. Volgens sommigen is het zelfs het vergeten paradijs van Groenland.

Daarna staat een bezoek aan Uummannaq op de planning. Dit is een plaats die midden in een prachtige, schilderachtige omgeving ligt, aan de voet van een hartvormige berg. U kunt hier aan extra excursies deelnemen, zoals een ontmoeting met de lokale bewoners of een tocht met een poolcirkelboot. Deze tocht brengt u naar Qilakitsoq.

Vervolgens bezoeken we het plaatsje Illorsuit, een hele kleine gemeenschap waar vrijwel nooit toeristen komen. Dat maakt deze ervaring extra bijzonder. Het plaatsje telt slechts 90 inwoners en ligt bij de ingang van de Uummannaq Fjord. Het is van oorsprong dan ook een jacht- en vissersdorp.


Camp Frieda
Camp Frieda

We bezoeken (indien mogelijk) de plek bij 70°N 51° W, die is vernoemd naar een expeditie-teamlid van Hurtigruten: Friederike Bonny. Camp Frieda kreeg deze naam in 2013, daarvoor had het gebied geen officiële naam. Bij Hurtigruten werd de plek echter al 'Camp Frieda' genoemd.

Daarna varen we door naar de Eqip Sermia Gletsjer voor een ervaring die u niet snel meer zal vergeten. Hier breken grote stukken van de ijsbergen af, wat gepaard gaat met een harde knal. De afgebroken stukken schuiven vervolgens rustig de zee in.

De omgeving van Ilulissat staat sinds 2004 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Naast de gigantische ijsbergen zorgt ook de middernachtzon voor een bijzondere ervaring; deze lijkt de kleur van de ijsbergen steeds te veranderen, van wit naar blauw en vervolgens weer van rood naar oranje.


Itilleq
Itilleq

In de rust van de omgeving zijn de enige geluiden die u hoort het varen van het schip en het kraken en rommelen van de ijsbergen. We meren aan bij Itilleq, een plaatsnaam die letterlijk vertaald 'hol' betekent. Dit is niet voor niks: het ligt tussen de hoge bergen en gletsjers, op een 'holle' plek. Grappig feit: u bent hier slechts 200 meter verwijderd van de noordelijke poolcirkel.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

We komen weer aan in Kangerlussuaq, waar onze expeditie West-Groenland ook is begonnen. Hier kunt u nog deelnemen aan een laatste excursie naar de Groenlandse IJskap.

Laat in de avond vliegt u terug naar Kopenhagen.


vlieg Kangerlassuaq-Kopenhagen-Amsterdam
vlieg Kangerlassuaq-Kopenhagen-Amsterdam

's Ochtends vroeg komt u met het vliegtuig in Kopenhagen aan. U heeft misschien nog tijd om deze stad te ontdekken, voordat u terugvliegt naar huis.


Reisdata

30 juni - 11 juli 2018 (CENFRGRE1802)

10 juli - 21 juli 2018 (CENFRGRE1803)

 20 juli - 31 juli 2018 (CENFRGRE1804)


Ontdek West-Groenland in 12 dagen

Groenland, het grootste eiland ter wereld, maakt grote indruk op elke reiziger die naar het noorden gaat. U wordt hartelijk welkom geheten aan boord van de ms Fram en tijdens de reis uitstekend verzorgd. Deze expeditiereis naar West-Groenland begint in Kopenhagen, van waaruit u naar Kangerlussuaq vliegt om aan boord te gaan. 

Na vertrek vanuit Kangerlussuaq staan 10 dagen in het westen van Groenland voor u ingepland, waarin de kapitein er alles aan zal doen om u de mooiste delen van deze regio te laten zien. De exacte planning tijdens het verblijf bij Groenland zal ter plekke worden bepaald, omdat de mogelijkheden afhankelijk zijn van de hoeveelheid ijs, de getijden van de zee en het weer. Het staat wel vast dat elke dag verrassend, uniek en onvergetelijk zal zijn. 

Ook het unieke Groenlandse land is prachtig. U vindt hier behalve ijs, gletsjers en sneeuw ook prachtige groene landschappen en vrolijk gekleurde huizen. Na dit bezoek aan Groenland zult u met heel veel prachtige herinneringen aan de terugweg beginnen. Al met al een prachtige reis, die vooral erg in de smaak valt bij natuurliefhebbers.

Aanbod van activiteiten

Kajakken

Wandeltocht

 Boottocht

Vogelsafari

Lezingen

Prijslijst West-Groenland ontdekken, 12 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting Geef bij de aanvraag uw gewenste vertrekdatum of reiscode door
Vanafprijs Maximale prijs
I binnenhut 4748 5850
FJ buitenhut 5244 6510
GO buitenhut 5433 6763
N buitenhut 5433 6763
U superior buitenhut 5838 7304
F superior buitenhut 6588 8303
M suite 6963 8802
MG suite 10301 13253

Suitebonus:

Boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomspresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Vluchten Kopenhagen - Kangerlussuaq & Kangerlussuaq - Kopenhagen incl. belastingen.

Transfers in Kangerlussuaq.

Excursie naar de ijskap, inclusief diner na de reis.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden