West-Spitsbergen 6 dagen ms Ocean Adventurer

West-Spitsbergen 6 dagen ms Ocean Adventurer

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
6 drie-persoons hutten
37 twee-persoons hutten
10 superior hutten
6 deluxe hutten
6 suites


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. Uw West Spitsbergen avontuur begint als u aan boord van dit prachtige schip stapt. U zult genieten van een avontuurlijke reis in een adembenemend landschap. Vertrek om ca. 16.00 uur per ms Ocean Adventurer vanaf Longyearbyen. Het schip vaart door de Isfjorden naar de westkust.


Blomstrandhalvøya
Blomstrandhalvøya

Het expeditie-team en de kapitein gaan op zoek naar de mooiste plaatsen om u als passagier zoveel mogelijk te laten zien en beleven. Uiteraard wordt er ook steeds naar ijsberen maar ook naar walvissen en walrussen uitgekeken. U maakt een uitstapje naar Blomstrand waar de overblijfselen van de marmergroeve Ny London te vinden zijn. Hier zijn vaak rendieren en poolvosjes te vinden maar ook de flora is hier kleurrijk.


Liefdefjord
Liefdefjord

Westelijk Spitsbergen en de afgelegen eilanden in het noorden bieden u tijdens deze expeditie de mogelijkheid om te genieten van enorme gletsjers, diepe fjorden, steile bergen en een unieke flora en fauna. De Monacobreen is een indrukwekkende gletsjer waar vaak ijsberen te zien zijn. Er zal een mooie landingsplaats gezocht worden zodat er een wandeling over de prachtige toendra gemaakt kan worden.


Moffen
Moffen

Er zal getracht worden om dicht bij het eiland Moffen te komen, hier leeft een grote groep walrussen. Op de reis zuidwaarts zal Smeerenburg maar ook de Magdalenafjord aangedaan worden, ook hier komt een grote gletsjer op uit.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Op de laatste dag zal er tijd zijn om een wandeling te maken bij Alkhornet, een prachtig toendra gebied met vogelrotsen, rendieren en poolvosjes.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


LET OP: De geplande route naar West-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 22 juli - 27 juli 2018 

West-Spitsbergen - Reis informatie

Wilt u een goede indruk krijgen van het mooie Spitsbergen maar u heeft niet al te veel tijd? Dan is deze reis naar West-Spitsbergen een hele goede keuze! De scheepsreis brengt u op plekken van historische waarde, maar u reist ook door bijzondere natuur.  Daarbij heeft u de kans heeft om ijsberen, walvissen en walrussen te zien en niet te vergeten de duizenden vogels die hier te vinden zijn. Het landschap is indrukwekkend met imposante gletsjers en spitse bergen.

West-Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw West Spitsbergen reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst West-Spitsbergen 6 dagen ms Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

. Prijs per persoon in US$ 22/7-27/7 2018
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3495
2 persoonsbinnenhut met d/t 4595
2 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 4995
2 persoonsbuitenhut met raam d/t 5595
2 persoons superieur hut d/t 6095
2 persoons deluxe hut d/t 6795
Suite d/t 7495
Eigenaars suite d/t 8295

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind en waterafstotend jack)

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Quark Expeditions dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.

Bij te boeken excursies:

• Zeekajakken US$ 695 per persoon