Westkust Spitsbergen 7 dagen ms Ocean Adventurer

Westkust Spitsbergen 7 dagen ms Ocean Adventurer

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
6 drie-persoons hutten
37 twee-persoons hutten
10 superior hutten
6 deluxe hutten
6 suites


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Oslo. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Oslo
Oslo

Uw reis naar de Noordpool begint in Oslo, de levendige hoofdstad van Noorwegen. Als u vroeg aankomt, kunt u een bezoek brengen aan de musea in de stad of genieten van het groen voordat u naar uw luchthavenhotel gaat (inbegrepen in deze reis).


Longyearbyen
Longyearbyen

In de ochtend wordt u gebracht naar de luchthaven en gaat u aan boord van de privé chartervlucht naar Longyearbyen, de grootste nederzetting van Spitsbergen. Terwijl u in de middag aan boord gaat, zult u genieten van een geweldig uitzicht op het bergachtige landschap dat als achtergrond dient voor deze badplaats.


Spitsbergen
Spitsbergen

U vaart rond de oevers van dit magische eiland, constant op zoek naar ijsberen en andere natuurlijke wonderen. De expeditie in westelijk Spitsbergen biedt volop mogelijkheden om enorme gletsjers, diepe fjorden, stijgende bergen en unieke flora en fauna te bekijken. Houd uw camera bij de hand terwijl u naar het noorden zeilt, de Krossfjord in. Sta klaar om enkele van de beste gletsjerkalven in Spitsbergen vast te leggen. Diep in de fjord vindt u de zeer actieve Lilliehöök-gletsjer. Luister goed naar het grommen terwijl grote brokken afbreken en naar beneden in het ijskoude water vallen. Een Zodiac-excursie naar het nabijgelegen Ny London, een verlaten mijnnederzetting, biedt een ideale plek voor een wandeling onder begeleiding. Ook zijn er ontmoetingen mogelijk met dieren in het wild, zoals het inheemse Svalbard-rendier. Na een nacht varen, wordt u wakker met het adembenemende zicht op de prachtige Monaco Glacier. Dit is een andere productieve ijsbergproducent. Om dit nog spannender te maken, helpt u uw expeditieteam om de kustlijnen en ijsrand te scannen op zeezoogdieren. Mogelijke landingsplaatsen, waar bekend is dat er ijsberen rondzwerven, zijn onder andere: Texas Bar, Worsleyneset en de Andoyane-eilanden. Op het kleine, halvemaanvormige eiland Moffen bereikt u een walrusreservaat. Vanaf het water kunt u de groepen walrussen bekijken met uw verrekijker. In Smeerenburg kunt u de overblijfselen zien van een verlaten nederzetting die bijna 400 jaar geleden door Nederlandse walvisvaarders werd opgericht. Hier, op één van Europa's meest noordelijke buitenposten, is er tijd om aan wal te gaan en meer te weten te komen over de walvisjachtgeschiedenis van Spitsbergen. Daarna beloont het varen naar Magdalenafjord u met panoramische vergezichten met sneeuw bedekte bergen en massieve gletsjers weerspiegeld in kristalhelder water. Tijdens de laatste volledige dag van uw arctisch avontuur, kunt u een bezoek brengen aan de Russische mijnstad Barentsburg, de thuisbasis van de meest noordelijke brouwerij ter wereld. In Alkehornet kunt u kijken naar de torenhoge kliffen vol met nestelende zeevogels, zoals stormvogels en zeekoeten van Brünnich. Ook kan het zijn dat er een ontmoeting mogelijk is met rendieren. In de avond wordt de dag afgesloten met een diner van de kapitein.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Oslo naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Kajakken Spitsbergen
Kajakken Spitsbergen

Kajakken Spitsbergen is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Spitsbergen
Peddelen Spitsbergen

Bij de excursie peddelen Spitsbergen verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route naar Westkust Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 9 - 15 juni 2020

Westkust Spitsbergen - Reis informatie

Wilt u een goede indruk krijgen van het mooie Spitsbergen maar u heeft niet al te veel tijd? Dan is deze reis naar Westkust Spitsbergen een hele goede keuze! De scheepsreis brengt u op plekken van historische waarde, maar u reist ook door bijzondere natuur.  Daarbij heeft u de kans heeft om ijsberen, walvissen en walrussen te zien en niet te vergeten de duizenden vogels die hier te vinden zijn. Het landschap is indrukwekkend met imposante gletsjers en spitse bergen.

Westkust Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw West Spitsbergen reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute en landingen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Westkust Spitsbergen 7 dagen ms Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 9 - 15 juni 2020
3-persoons hut 3500
2-persoons hut 4400
2-persoons hut met patrijspoort 4800
2-persoons hut met raam 5300
2-persoons hut superior 5700
2-persoons hut deluxe 6600
Suite 7000
Eigenaars suite 7900
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 610
Peddelen 170

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $100.000 per persoon.

Uitgebreide reisbeschrijving.

 Transfer van Longyearbyen luchthaven naar schip en v.v.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.