Wilhelminabaai

Bekijk foto's

Een aantal eilanden in de Wilhelminabaai is vernoemd naar beroemde ontdekkingsreizigers, maar de baai zelf is vernoemd naar de jonge Nederlandse koningin Wilhelmina. Deze naam werd gegeven door de Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache. Aan de hele westzijde van het Antarctisch Schiereiland is niets vernoemd naar de Belgische koninklijke familie, omdat zij de expeditie van Gerlache niet ondersteunden. De Nederlandse koninklijke familie deed dat wel, dus werd de baai naar de koningin vernoemd.

De Wilhelminabaai (Wilhelmina Bay in het Engels) staat hoog op de lijst van bezienswaardigheden in Antarctica die u gezien moet hebben. De hoge kliffen en sculpturen van ijs, die u tegenkomt in de baai, zorgen voor een echte Antarctica-ervaring. Ook is het water in de Wilhelminabaai beschut, waardoor er met zodiacs tussen de ijsbergen en eilanden door kan worden gevaren.

De Engelse bijnaam van de Wilhelminabaai is 'Whale-mina Bay', omdat dit één van de beste plaatsen is om walvissen te spotten. De wateren in en rondom de baai zitten vol met krill, het belangrijkste voedsel voor veel walvissen. Dit verklaart de grote hoeveelheid walvissen in het gebied.

Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

Fotograferen op Antarctica, 14 dagen per Ocean Diamond

Dit is één van de expedities die de mogelijkheid biedt om verder naar het zuiden te varen; tot voorbij de poolcirkel! Als de omstandigheden het toelaten bereikt u tijdens de reis deze bijzondere mijlpaal die maar weinig reizigers bereiken. De omgeving voelt als een grenzeloze wereld met een eindeloze zee vol ijs. U speurt het landschap af, op zoek naar verschillende wilde dieren om te fotograferen. Dit kunnen walvissen zijn die dicht bij het schip komen, een zeeluipaard dat vlak onder uw zodiac door zwemt, pinguins die vanaf een ijsberg het water in glijden of een gigantische zuidelijke reuzenstormvogel die boven het zee-ijs zweeft.

Antarctica walvis safari

Ga mee met deze 14-daagse Antarctica walvis safari per motorschip Hondius en spot ook pinguïns, vogels en zeehonden!

 • 14 dagen
 • Vanaf € 6950

Walvis spotten Antarctica, 10 dagen per ms Plancius

Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen. Vooral de walvissen staan deze reis centraal. Er zijn kansen genoeg om verschillende soorten walvissen te spotten, dus het walvissen spotten zal zeker een bijzondere ervaring worden!

Antarctica expeditie, basecamp Hondius

Een 13-daagse reis per motorschip Hondius om dit bijzondere continent op een sportieve manier te ontdekken.

 • Motorschip
 • Hondius
 • Antarctica
 • Danco Island
 • Port Lockroy
 • Wilhelminabaai
 • 13 dagen
 • feb, nov, dec
 • Vanaf € 7600