Winterarrangement Zweden, 8 daagse reis Anok

Winterarrangement Zweden, 8 daagse reis Anok

Oslo
Oslo

Aankomst 10.00 uur in Oslo (U kunt er ook voor kiezen om naar Oslo te vliegen en vanaf daar een huurauto te nemen. Ook is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf de luchthaven.)


Hondensledetocht Alta
Hondensledetocht Alta

Sledehondenavontuur (kort)

Neem plaats op de slee als passagier en/of bestuur zelf je slee, getrokken door 3 of 4 werkwillige husky's! Ervaring met hondensleeën is niet nodig... alleen zin om iets nieuws en bijzonders te proberen. Op deze tocht kun je kiezen om als passagier plaats te nemen op een door een gids bestuurde slee of zelf een slee te besturen met je vriend of je kind(eren) als passagier. Je kunt van plaats wisselen, zodat een ieder die wil ook de mogelijkheid krijgt om zelf de slee te besturen.

Algemene tourinformatie: We beginnen met een kennismakingsronde en stellen onszelf en de honden aan u voor. Er is altijd minstens één persoon die goed Nederlands spreekt. We lopen door de diverse uitrustingsstukken heen en besluiten met een uitgebreide instructie over de do's en don'ts van het hondensleeën (mushen). Dan is het tijd om met elkaar de honden in te spannen! Ze hebben ons al een tijdje ongeduldig en zachtjes te verstaan gegeven dat ze aan het werk willen maar nu we de eerste honden gaan halen barst er werkelijk een oorverdovend hondengehuil los. Goed om te weten dat dit maar voor heel even is. Zodra we de sneeuwankers lichten en de rem (iets!) loslaten is het meteen helemaal stil en glijden we door een verstilde, witte winterwereld met voor ons dolgelukkige, ijverige honden. De gids sleedt voorop en de deelnemers volgen. De tocht gaat over een trail van ongeveer 2 kilometer. Na elke ronde bestaat er mogelijkheid om van rol/slede te ruilen zodat iedereen die dat wil, ook daadwerkelijk even in de huid van een echte musher kan kruipen. De slede van de gids kan met ca. 250 kilo belast worden, doorgaans een hele familie. Kids kunnen na elke ronde zelf kiezen met wie en in welke slede ze het volgende rondje willen maken.


Hondensledetocht Alta
Hondensledetocht Alta

Hondensledetocht lang

Als er genoeg geoefend is, wordt het tijd om terug te keren en voorbereidingen te treffen voor "het grote werk": de lange tocht van ca. 45 minuten dwars door de wildernis. Alles is mogelijk: meereizen als passagier, een slede zelf besturen of beide: onderweg kan men natuurlijk met elkaar ruilen.

Goed om te weten:

o je neemt geheel op eigen risico deel aan deze activiteiten.

o Om een hondenslee te besturen geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

o De gids bepaalt wie van de deelnemers geschikt geacht worden om te mushen en aan dat oordeel kan niet worden getornd! Wij willen de veiligheid van onze honden en gasten tot in de hoogste graad kunnen garanderen.

o Het gebruik van alcohol, vóór aanvang van en/of tijdens de activiteit is niet toegestaan; gelieve ook niet in bijzijn van de honden te roken.

Kleding:

o Warme en winddichte (ski)kleding is aan te bevelen en goede winterboots of stevige, warme bergschoenen. Het kan erg koud zijn op Branäs!

o Een skibril, zeker bij sneeuwval en/of harde wind.

o Skischoenen zijn niet toegestaan bij het besturen van een slede. Passagiers met skischoenen dienen, om beschadigingen aan de sledes te voorkomen, de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij het in- en uitstappen.


Stollet, 6 pers bungalow Alevi Camping
Stollet, 6 pers bungalow Alevi Camping

Mogelijkheid tot skiën (materiaalhuur ter plaatse)

Mogelijkheid tot langlaufen (materiaalhuur ter plaatse)

Restaurant


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

U reist op de 7e dag van Oslo terug naar Kiel (of u vliegt terug naar Nederland). Uiteraard kan de reis verlengd worden met een verblijf in Oslo.


9. Aankomst in Kiel
9. Aankomst in Kiel

U komt om 10.00 uur aan in Kiel en rijdt vanaf hier terug naar Nederland.Winteractiviteiten Zweden

Zweden kent net als Noorwegen en Finland een lange traditie als het om wintersport gaat. Zowel skiën als langlaufen behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.Winterarrangement Zweden, Anok

In ons winterarrangement Zweden kunt u kiezen uit verschillende activiteiten, die aan de linkerkant uitgebreid beschreven worden. Al deze optionele activiteiten zijn vooraf bij ons te boeken.

Winterarrangement Zweden - geplande reis

• Heenreis: Vanuit Kiel neemt u de ferry naar Oslo, waar u in de ochtend aankomt.
• Vanuit Oslo rijdt u naar Alevi camping. Hier zult u 6 nachten verblijven.
• Terugreis: Vanuit Oslo neemt u de ferry terug naar Kiel.

OF

• Heenreis: Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Oslo.
• Vanuit Oslo wordt u met een transfer naar de accommodatie Alevi camping gebracht.
• Terugreis: Vanuit Oslo vliegt u met KLM terug naar Amsterdam.

Winterarrangement Zweden - uw accommodaties

Alevi Camping heeft een aantal kampeerhutten en volledig ingerichte stuga's en een appartement. De camping ligt in het Klarälvendal in de provincie Värmland in midden Zweden. Deze provincie is erg geliefd om zijn mooie ongerepte natuur, vele meren, rivieren, bossen en natuurlijk om het gunstige landklimaat. De camping ligt direct aan de rivier de Klarälven (letterlijk: 'heldere rivier'). De rivier biedt vele mogelijkheden, zoals kanovaren, vlotvaren, zwemmen en vissen. Op de camping zult u de rust en de ruimte vinden die Zweden zo aantrekkelijk maakt. Daarnaast wordt gratis internet aangeboden op de hele camping. Er is een mogelijkheid om 's ochtends verse broodjes te bestellen. Er is een restaurantje waar u kunt ontbijten, lunchen of dineren.

Prijslijst Winterarrangement Zweden, 8 daagse reis Anok (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per volwassene in € op basis van 4 personen Prijs per volwassene in € op basis van 2 personen
Met bootovertocht 395,00 735,00
Met het vliegtuig 540,00 745,00
Activiteiten Prijs per volwassene in € Prijs per kind in €
Sledehondenavontuur kort; 10 min 21,00 14,00
Sledehondenavontuur lang; 45 minuten 78,00 47,00
Sneeuwscootersafari 1 uur (prijs per scooter) 95,00
Sneeuwscootersafari 2 uur (prijs per scooter) 156,00
Sneeuwscootersafari 3 uur (prijs per scooter) 218,00
Paardrijden 1,5 uur 55,00 55,00
Paardrijden 2,5 uur 86,00 86,00
Wandelen met mini pony 32,00
Arreslee dagtocht (3,5 uur) 70,00 55,00
Arreslee avondtocht (2 uur) 55,00 39,00
IJsvissen 52,00 46,00
Sneeuwwandelen 72,00 50,00

Prijs per persoon 2018


Inclusief:

  De reissom is inclusief het tarief van €399 voor de ferry Kiel-Oslo en voor Oslo-Kiel van €399 (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag).

OF

De genoemde reizen met het vliegtuig zijn gebaseerd op het voordeligste tarief (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

✓  6 overnachtingen in een bungalow met eigen douche/ toilet.

Exclusief:

! Eten, drinken en andere uitgaven van persoonlijke aard.

! Activiteiten.