Wintersport Noorwegen Myrkdalen, 10-daagse reis Hegon

Wintersport Noorwegen Myrkdalen, 10-daagse reis Hegon


20.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen
20.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen

Vertrek met de Fjord Line om 20.00 uur van Hirtshals naar Bergen.


Bergen, Scandic Hotel Ørnen
Bergen, Scandic Hotel Ørnen

Aankomst 12.30 uur in Bergen (U kunt er ook voor kiezen om naar Bergen te vliegen en vanaf daar een huurauto te nemen. Ook is het mogelijk om per trein en bus naar Myrkdalen te reizen). Bergen is één van de mooiste en één van de oudste steden van Noorwegen. Deze Hanzestad is ondermeer bekend vanwege Bryggen en de vismarkt. U verblijft 2 nachten in het Scandic Ornen.


Voss, Myrkdalen hotel
Voss, Myrkdalen hotel

Na 2 nachten in Bergen te hebben doorgebracht, gaat uw reis verder naar Voss / Myrkdalen. U verblijft 5 nachten in een hotelkamer van Myrkdalen hotel op basis van halfpension. Myrkdalen hotel ligt tussen de Hardangerfjord en de Sognefjord. Voss is een uitstekend uitgangspunt voor diverse uitstapjes naar bezienswaardigheden in het fjordengebied. Verder heeft dit gebied mooie off-piste plaatsen, kommen vol met poedersneeuw in het gebied en wat gewaagdere afdalingen buiten het gebied. De droom voor poederjagers. De sneeuw blijft in dit gebied zeer lang goed.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

U reist op de 9e dag van Bergen terug naar Hirtshals (of u vliegt terug naar Nederland). U komt om 07.30 uur aan in Hirtshals en rijdt vanaf hier terug naar Nederland. Uiteraard kan de reis verlengd worden.


Wintersport Noorwegen Myrkdalen, 10-daagse reis Hegon

Hoewel veel Nederlandse skiërs een voorkeur hebben aan de doorsnee Alpen, zijn er op andere plekken in Europa ook zeker prachtige wintersportgebieden. Zo ook in Noorwegen, een land waar een weekje skiën toch iets anders beleefd wordt. De omgeving is hier net iets mooier, de sneeuw net iets beter en het seizoen duurt net iets langer. Skigebieden als Myrkdalen bieden in veel opzichten meer dan de Alpen. Myrkdalen ligt dichtbij de bekende Naerøfjord en heeft 30km aan pistes. Mrykdalen heeft als wens het grootste wintersportgebied van Noorwegen te worden en ze hebben nog meerdere bergen die ze mogen openen. In de nabije toekomst zullen er meer liften gebouwd worden zodat er veel meer pistes bij komen. Hoewel de bergen niet heel hoog zijn is het hier een sneeuwparadijs . Tot in mei zijn er uitstekende wintersportmogelijkheden. Myrkdalen bestaat pas als wintersportgebied sinds 2002. Geniet van een fantastische winterreis Noorwegen.

Wintersport Noorwegen - geplande reis

  • Heenreis: Vanuit Hirtshals neemt u de ferry naar Bergen, waar u begin van de middag aankomt. 
  • U verblijft 2 nachten in het Scandic Ornen op basis van logies/ontbijt in Bergen . Bergen is één van de mooiste en één van de oudste steden van Noorwegen. Deze Hanzestad is onder andere bekend vanwege Bryggen en de vismarkt.
  • Vanuit Bergen rijdt u in een kleine 2 uur naar de accommodatie in Myrkdalen. Hier zult u 5 nachten verblijven in een 2 persoonskamer op basis van halfpension .
  • Terugreis: Vanuit Bergen neemt u de ferry terug naar Hirtshals.

Wintersport Noorwegen Voss - Accommodatie

Hotel Scandic Ornen ligt naast het treinstation van Bergen en beschikt over een skybar met uitzicht op de bergen en de stad Bergen. De moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een badkamer met douche en gratis WiFi. Het bevindt zich op 5 minuten lopen van het plein Torgallmenningen.

Myrkdalen Hotel biedt moderne kamers voorzien van flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. Het hotel heeft 3 eigen restaurants. De gerechten variëren van pizza's tot lokale à-la-cartegerechten. In de bar met volledige vergunning kunt u terecht voor après-ski en drankjes. Het hotel ligt onderaan de piste en u kan dus vanuit het hotel naar de liften lopen. De ski-huur ligt tegenover het hotel. Skiën in Myrkdalen is voor jong en oud een groot plezier.

Prijslijst Wintersport Noorwegen Myrkdalen, 10-daagse reis Hegon (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 4 personen Op basis van 2 personen
Winter prijs per persoon in € prijs per persoon in €
1/12-25/12 & 1/1-31/1 & 14/4-30/4 (ma-vr) 825 925
3/2-7/2 & 17/2-21/2 & 3/3-31/3 (ma-vr) 965 1040
januari-april weekend & 10/2-16/2 & 24/2-28/2 1025 1125
26/12-31/12 & 22/2-23/2, 1/3-2/3, 14/4-21/4 1150 1240
Skipas prijzen volwassene kind 7-15 jr
1 dag 47 36
2 dagen 88 67
3 dagen 114 87
4 dagen 140 106

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge ferrytoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes kunnen dus afwijken van onze standaard prijs.

Inclusief:

✓  Bootreis per Fjord Line Hirtshals - Bergen (en v.v)  incl. bed in binnenhut d/t

  Het tarief van 296 (bij 2 personen) of 346 (bij 4 personen) Hirtshals - Bergen      
     Het tarief van 346 (bij 2 personen) of 396 (bij 4 personen) Bergen - Hirtshals
     Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn, dan zal dit verrekend worden. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie in Bergen op basis van logies/ontbijt en in Myrkdalen op basis van halfpension

Exclusief:

! Maaltijden in Bergen

! Skipas (wel te reserveren via Norge Reiser, prijzen hierboven vermeld)

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard