Wintersportgebied Hemsedal

Bekijk foto's
Wintersportgebied Hemsedal is voor de verwende skiër en snowboarder het neusje van de zalm. Hemsedal is geschikt voor zowel de beginners als ervaren wintersporters, het gebied is prachtig aangelegd! Het is ook een perfecte bestemming voor groepsreizen. Er zijn 24 liften, 47 kilometer pistes met 52 afdalingen in verschillende moeilijkheidsgradaties en nog tal van off-piste en telemark-ski mogelijkheden. Er zijn 5 verlichte pistes. Voor de snowboarder is er een groot snowboardpark met twee halfpipes, een big-jump, twee border cross en twee quarter-jumps.

Voor de kinderen is er een eigen skilift, piste en skischool en natuurlijk een crèche en Troll klubb. Voor de langlaufer is in wintersportgebied Hemsedal circa 220 kilometer aan uitgezette loipes door het dal, de bossen en over de hoogvlakte. Hiervan is 2 kilometer verlicht en 90 kilometer geprepareerd. Ook voor de wandelaar zijn hier uitstekende mogelijkheden. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals hondensledetochten, paardensledetochten, husky-safari, nacht-skiën, fatbike, ijsvissen, ijsklimmen en paragliden. Er zijn meerdere restaurants waar goed gegeten kan worden en de après-ski in Hemsedal is erg gezellig en kan tot in de kleine uurtjes doorgaan.


HEMSEDAL, SKOGSTAD HOTELL *

Skogstad Hotell is in het centrum van Hemsedal gelegen. De historie van het hotel begint in 1905 als een gecombineerd boerenbedrijfje, winkel en wisselplaats voor paarden.

HEMSEDAL, SKARSNUTEN FJELLANDSBY *

Dit luxe appartementencomplex ligt op 1.000 meter hoogte. Het complex ligt perfect t.o.v. Hemsedal Skisenter en heeft een fantastisch uitzicht over het centrum, pistes en omliggende bergen.

HEMSEDAL, SKARSNUTEN HOTEL *

Skarsnuten Hotel, majestueus met een spectaculair uitzicht op de machtige Hemsedalsfjellene bergen, beschikt over een eigen skilift naar het skicentrum. Dit maakt het een unieke plaats voor langlaufen en skiën.

HEMSEDAL, MØLLA SPORTELL *

Het appartementencomplex ligt 2 km vanaf het centrum van Hemsedal waar diverse winkels, en banken zijn.