Wilt u eens een andere wintersport vakantie met tal van activiteiten maar u heeft geen zin om daar honderden euro\'s voor te betalen en u wilt ook niet vliegen naar Lapland? Dan is een week vol met winteractiviteiten in Zuid Zweden bij Alevi Camping misschien een idee. U geniet van alle winteractiviteiten die men ook in Lapland onderneemt alleen betaald u de helft minder. Het enige wat u hier niet kan zien is het noorderlicht...of het moet zo sterk zijn dat men het in het zuiden ook kan zien. Die kans is echter heel klein.

Hoe ziet een winterweek bij Alevi Camping er uit? (let op, pas mogelijk vanaf februari!)

U vertrekt vanuit Kiel naar Oslo met de Colorline. Een hele prettige overtocht waarbij u overnacht op een grote schip. Aan boord zijn er tal van activiteiten en restaurants te vinden. U komt om 10.00 uur uitgerust aan in Oslo. (U kunt er ook voor kiezen om naar Oslo te vliegen en vanaf daar een huurauto te nemen. Ook is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf de luchthaven.) U rijdt via een prachtige route in ongeveer 4 uur naar Stöllet.

U verblijft 6 nachten in een bungalow met 2 slaapkamers, kleine woonkeuken en met eigen douche en toilet. De bungalow wordt verwarmd door een pellet kachel. U kunt vanaf hier elke dag activiteiten ondernemen.
Wat denkt u van een hondensledetocht, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en sneeuwscooter rijden?
In Lapland betaalt u per activiteit tussen de 100 en 300 euro per persoon. In Zuid-Zweden liggen de prijzen een stuk gunstiger! Ook voor kinderen zijn er aangepaste prijzen.

Op minder dan een uur rijden ligt het wintersportgebied Branäs. Branäs & Branäsberget vormen een gecombineerd skigebied aan weerszijde van de berg. Het typische familieresort heeft geen grote diversiteit aan skipistes, maar wel een aantal leuke groene, blauwe en lichtrode skipiste. Het gebied heeft een moderne gondel (een van de weinige skigebieden naast Are die een Gondel heeft) die je vanaf Branäs direct naar de top brengt. Aldaar vind je 4 richtingen waarin je kunt starten met een aantal vertakkingen die je in totaal over zo\'n 26 afdalingen voeren. Naast de gondel worden deze afdalingen verbonden door 16 skiliften. Door de populariteit bij families heeft Branäs een mooi laaggelegen kinderpark dat de allerkleinsten de eerste lessen op de ski of snowboard laat leren. Zelfs een klein funpark en een mini-ski cross heuvelafdaling zorgt er voor dat de kids dit wellicht toch \'cool\' vinden.
Voor de wat meer gevorderde skier is er een weliswaar korte zwarte afdaling, maar vooral rustige afdalingen die dus je wintersport misschien niet uitdagend maar wel relaxed maken. Voor freestyle fans is er ook een pittiger funpark, en de wat oudere freestyle kids zijn constant in de buurt beneden in Branäs te vinden waar een Big-Air bag staat die je na een sprong opvangt. Avondskien is ook een mogelijkheid, het gebied heeft twee dalafdalingen die verlicht zijn. Door de vroege duisternis in een groot gedeelte van het seizoen, betekent dit echter dat avondskiien \'slechts\' tot een uur of 19:00 duurt.

U kunt uw tijd zo indelen als u zelf wilt, alles mag, niks moet! Na 6 nachten op de Alevi camping vertrekt u vroeg in de ochtend om op tijd te zijn voor de ferry van Oslo terug naar Kiel. Geniet nog 1 nacht van alle luxe aan boord van de Color Fantasy of de Color Magic.