Yttermalung, vakantiewoning Yttermalungs camping & stugby

Bekijk foto's

Yttermalungs Camping is een kleine camping gelegen in het landelijke dorp Yttermalung in de provincie Dalarna. Hier vind je 12 ruime kampeerplaatsen met stroom, maximaal 16 ampère. Tevens zijn er 9 vakantie woningen.  Er zijn gerenoveerde toiletten en douches, een afwashoek en een keuken welke gebruikt kunnen worden door de kampeerders. Geniet van het verwarmde zwembad op ons terrein, geopend in de zomer. Ook is er een midgetgolfbaan.


Vakantiewoningen

Op Yttermalungs Camping en Stugby staan 6 vakantiewoningen (stugor).
Deze 5 persoons woningen zijn 29 m2 meter groot en kunnen zowel in de zomer als in de winter bewoond worden.

- twee persoonsbed in slaapkamer

- 2/3 bedden op de loft
- eethoek
- zithoekje
- volledig ingerichte kitchenette
- toilet en douche


Yttermalung is een dorpje met ongeveer 200 inwoners, een kerk en en een schooltje. Door het dorp stroomt de rivier de Västerdalälven, vol met snoek en baars en mooie vliegvis plekken. Natuurreservaat Eggen, een oud bos op uit de ijstijd overgebleven heuvels, ligt op wandelafstand van Yttermalungs Camping. Ook Edtes kvarn, een antieke op waterkracht draaiende molen, is een wandeling waard. Aai een van de vele paarden in het dorp, neem een kijkje bij de imker of doe de koop van je leven bij een van de vlooienmarkten, cq `loppis`. Het uitgestrekte woud ligt "runt knuten", of wel om de hoek. Hier woont een roedel wolven, de bruin beer en natuurlijk de koning van het woud de eland. Tussen hotel Lugnet en Yttermalungs Camping woont er naast een bever ook een otterfamilie in de rivier, Diverse kultuur en natuurreservaten, meren, bossen en moerassen vind je in de directe omgeving. 

Op iets grotere afstand (na 50 km) zijn er grotere skigebieden, pretparken, musea en diverse andere toeristische attracties. Informatie hierover vind je in Yttermalungs Campings kiosk.

 

Prijzen

Periode bungalow 5 personen
gehele jaar 175
Prijs per bungalow per nacht in € in 2017. Dit is inclusief linnenset en handdoeken, ontbijt, sauna en fitnessruimte.