Zeearendsafari Noorwegen

De Trollfjord is een van de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen en een van de meest bezochte attracties in de provincie Nordland. Deze fjord is 2 km lang, 100 meter breed en kent een extreem nauwe ingang met steile rotswanden. Net ten noorden van hier neemt een kleiner schip (RIB boat) u mee om op zoek te gaan naar de zeearenden. In de extreem smalle zijtak van de Raftsund kunnen de grotere excursieschepen namelijk met moeite keren. De Europese zeearend is één van de topattracties hier.

De zeearend safari begint pas echt als u de Trollfjord verlaat, te beginnen met de meeuwen, die vanuit uw hand naar vis duiken. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld wanneer een zeearend een paar meter boven uw hoofd cirkelt, langs de boot vliegt en vis grijpt uit het water (of zelfs uit de lucht). Ideaal voor het maken van foto's van zeearenden. Houd wel rekening met het weer, als het bewolkt is heeft u vaak minder licht. Waardoor foto's van deze beweeglijke vogels onscherp kunnen worden.

• Svinoya Rorbuer: ideale uitvalsbasis om de prachtige eilanden de Lofoten te ontdekken. Zeearendsafari per RIB boat 11.00 - 13.00 uur
• Lofoten Explorer: Trollfjord en zeearendsafari 11.30 -13.30 uur

Afbeelding van Trollfjord Sea Eagles Rib Safari Hurtigruten
Lees meer
Zeearendsafari Lofoten

Zeearendsafari Lofoten

De Europese zeearend is één van de topattracties in de Trollfjord waar u per ribboat naartoe vaart.