Zeevissen

Bekijk foto's

Ga zeevissen in Noorwegen

De Lofoten zijn onlosmakelijk verbonden met beroepsvissers en sportvissers. Met name de kabeljauw visserij is er van groot belang. Het kabeljauwbestand in de wateren rondom de Lofoten is enorm! Dat komt mede door het feit dat de kabeljauwen vanuit Rusland naar Noorwegen gaan om te paaien. Ze doen dat in de omgeving van de Lofoten.

Zeevissen in de winter:
De koude, donkere maanden worden gecompenseerd door het noorderlicht en, belangrijker nog, de uitstekende mogelijkheden om kabeljauw te vangen. Tussen januari en maart komen er enorme hoeveelheden skrei (migrerende kabeljauw) langs de kust om te paaien. Dit is de beste kans om een recordvangst aan de haak te slaan.

Naast de beroepsvisserij is het toerisme erg belangrijk geworden voor de eilandengroep. Met name sportvissers weten deze locatie te vinden. En dat is niet vreemd; het visbestand is enorm en naast kabeljauw worden er vele andere soorten vis gevangen. Vissen is een belangrijke reden voor veel toeristen om naar Noorwegen te gaan. Noorwegen biedt ongekende mogelijkheden voor zeevissen en zoetwatervissen! Het zeevissen in Noorwegen is waarschijnlijk ook populair doordat het zeevissen in de Noordzee niet erg spectaculair meer is. 

Wanneer vissen op de Lofoten? De paaitijd van de kabeljauw ligt tussen februari en eind april. 

Om ten volle te kunnen profiteren van de visserij hier, dien je te beschikken over de juiste uitrusting en over de wil om ook onder koude omstandigheden te vissen (de temperaturen liggen in de winter gemiddeld tussen de nul graden en de acht graden Celsius onder nul). Er zijn zeer veel charterschippers die beschikken over moderne boten en die je meenemen naar de productiefste stekken - de meesten kunnen zorgen voor beschermende kleding en voor de juiste visuitrusting wanneer je deze niet mee wilt of kunt nemen.

Heb je ervaring in het varen met boten dan zijn er ook volop boten te huur. Waar je ook gaat in Noorwegen, je zult merken dat de boten van topkwaliteit zijn en dat ze een compleet assortiment veiligheidsvoorzieningen aan boord hebben - een afspiegeling van de hoge levensstandaarden die ook van toepassing zijn op de viskampen, hotels en andere verblijfsmogelijkheden in het land.

 

Prijzen

*10* *11*
prijs per persoon 2014/2015 in €