Zeil- en wandelreis, Noorderlicht 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn

Zeil- en wandelreis, Noorderlicht 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø

U reist op eigen gelegenheid naar Tromsø.


Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø

De reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het "Parijs van het noorden" genoemd, vanwege de gezellige atmosfeer in het oude centrum. In de bij het centrum gelegen haven ligt de meer dan 100 jaar oude schoener Rembrandt van Rijn op ons te wachten. Aan het eind van de middag wordt u aan boord verwacht en zal uw zeilreis starten.


Lyngenalpen
Lyngenalpen

Vanuit Tromsø varen we door de Grøtsndet fjord en Ullsfjord. In de middag bereiken we de Lyngen Alpen, de Nord-Lenangen fjord onder de Lynfsfjella. Als het weer het toelaat wordt er geprobeerd een eerste wandeling langs de kust te maken en duimen we op een heldere hemel voor mogelijk het eerste noorderlicht.


Hurtigruten Haven Skjervøy
Hurtigruten Haven Skjervøy

Een mogelijke vaarroute kan zijn Hamnnes, Kvænangen fjord, Skjervøy, Seglvik, Reinfjord of Burfjord. Alles zal draaien om het vinden van goede wandelmogelijkheden en bezoek van diverse vissershavens. Hamnes wat op het eiland Uløya ligt is een afgelegen nederzetting met typisch Noorse houten huizen en van oorsprong een oude handelspost en vissersplaats. Op het eiland Spildra zijn ook goede wandelmogelijkheden, beklim bijvoorbeeld de 240 meter hoge top Staurhammaren om een schitterend uitzicht over het fjord te krijgen. Ook Burfjord biedt goede wandelmogelijkheden. Natuurlijk wordt er in de avonden uitgekeken naar het noorderlicht.


Småvasshaugen
Småvasshaugen

De laatste 2 dagen worden gebruikt om weer richting Tromsø te varen, uiteraard nog wel met de nodige stops. Er wordt geprobeerd de nacht door te brengen in Finnkroken, een hele kleine haven waar kans op het noorderlicht groot is. De laatste wandeling die op de planning staat is de 315 meter hoge top Småvasshaugen, wellicht zelfs op sneeuwschoenen. De laatste nacht wordt in de haven van Tromsø doorgebracht.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo. Uiteraard is het mogelijk uw reis met een paar nachten te verlengen.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

Vanuit Oslo reist u verder naar huis. We kunnen u uiteraard helpen met het uitzoeken en/ of boeken van vluchten.


LET OP: Alle reisbeschrijvingen dienen slechts als leidraad. De programma’s kunnen variëren vanwege de ijs- en weersomstandigheden maar ook door beslissingen van de Expeditieleider aan boord, om de kansen op ontmoetingen met dieren zo groot mogelijk te maken en om het programma aan te passen aan de ijs- en weersomstandigheden. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede weer en wind omstandigheden, beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De Kaptein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.

Reisdata

6 februari - 13 februari 2021 (RVR06)

27 februari - 6 maart 2021 (RVR09)

6 maart - 13 maart 2021 (RVR10)


Zeil- en wandelreis 

Deze mooie zeil- en wandelreis naar Noord-Noorwegen zal zich focussen op het gebied ten noorden van Tromsø. U gaat met zeilschip Rembrandt van Rijn vanaf Tromsø naar de fjorden ten noord-oosten van Tromso, om daarna rond de Lyngen Alpen te varen en vervolgens weer terug te keren naar Tromsø. Deze reis is speciaal voor de wandelliefhebbers Er wordt geprobeerd elke dag een 2-3 uur durende wandeling te maken met een hoogteverschil van +/- 200 meter. In overleg met passagiers kan er ook gekozen worden voor een dagwandeling. 

Ook hopen we tijdens deze reis walvissen te zien. Deze dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders.

Zeil- en wandelreis - Algemene informatie

Deze zeil- en wandelreis vindt altijd plaats in de late wintermaanden. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw.

Het reisprogramma zoals staat beschreven, is slechts bedoeld als indicatie. Het werkelijke programma kan hier van afwijken, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden. Ook zal de bemanning er alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hierop kan het programma dan ook worden aangepast. Dit wordt aan boord bepaald door de expeditieleider. Het vaarplan zal worden beïnvloed door de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht tijdens de reis en van de verwachte locatie van de walvissen. Daarom is flexibiliteit van cruciaal belang voor deelnemers van expeditiereizen zoals deze walvis safari. 

 

Prijslijst Zeil- en wandelreis, Noorderlicht 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon RVR06 | 6 - 13 februari 2021 RVR09 | 27 februari - 6 maart 2021 RVR10 | 6 - 13 maart 2021
3-persoons hut patrijspoort 2200 2200 2200
2-persoons binnenhut 2400 2400 2400
2-persoons hut patrijspoort 2750 2750 2750

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor - en na de reis aan boord.

! Transfers van en/of naar het schip.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.