Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn

Zeilen en wandelen Noord Spitsbergen, Arctische lente


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoek brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden.

's Avonds vertrekken we met het Rembrandt van Rijn, op weg naar de baai Trygghamna, waar we de nacht door zullen brengen. De expeditiereis Arctische lente Spitsbergen gaat de volgende ochtend echt beginnen!


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Op de tweede dag maken we direct een landing bij de resten van een 17e-eeuw Engels walvisvaardersstation. Ook staat hier een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren. Vanuit hier lopen we naar de Alkhornet, een grote klif waar tienduizenden zeevogels leven. Onder de kliffen leven poolvossen, die afwachten tot er iets te eten van de klif valt. Naast de poolvossen is dit ook het leefgebied van rendieren, die grazen op de weelderig begroeide toendra.

In de avond brengen we een indrukwekkend bezoek aan een walrus haul-out op het eiland Prins Karls Forland. Dit is een walrussen rustplek op het strand, waarbij we deze indrukwekkende pooldieren vanaf het land zullen proberen te benaderen om ze zo goed mogelijk te kunnen zien.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We varen richting het noorden om tijd door te brengen in en rondom de Kongsfjorden en de Krossfjorden. We verwachten dat het winterse landschap nog steeds de overhand heeft in de omgeving, met spectaculaire met sneeuw bedekte pieken. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om te gaan hiken in dit geweldige winterse landschap. Misschien kunnen we een aantal historisch interessante plaatsen bezoeken, zoals Ny London, met de overblijfselen van de mijnbouw in de vroege 20e eeuw of Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. Hier vinden we onderzoeksstations van over de hele wereld. In de Krossfjorden kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht over gletsjers en bergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Terug richting het zuiden, tussen de westkust van Spitsbergen en Prins Karls Forland, kunnen we walrussen tegenkomen bij Poolepynten. Ook is het uitzicht hier fantastisch bij St Johnsfjorden bij Gaffelbreen. Het aantal ringelrobben en baardrobben kan in deze periode heel groot zijn.


Isfjorden
Isfjorden

We varen de Isfjorden weer binnen en proberen Ymerbukta te bereiken. Bohemanflya is een uitgestrekt toendragebied met een eigen vogelwereld en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Verder noordoost, bij Ekmanfjorden en de berg van Kolosseum proberen we een wandeling te maken. Typisch voor dit gebied is het grote aantal gletsjers die in of bij de zee ophouden. In Gipsvika, diep in de Isfjorden, willen we aan land gaan bij de majestueuze cliff of Templet. Het is een indrukwekkende omgeving met spectaculaire bergen die 290miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Op de achtste dag komt u met het Rembrandt van Rijn weer aan in Longyearbyen, waarna uw unieke zeilen en wandelen Spitsbergen reis voorbij is. Na het ontschepen kunt u nog genieten van een ontbijt. Daarna staat het vertrek per lijnvlucht naar Oslo gepland. Van hieruit kunt u op eigen gelegenheid verder naar huis reizen.


LET OP: De route van reis zeilen en wandelen Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 25 mei - 1 juni 2018 (RVR18)

Zeilen en wandelen Spitsbergen - Reisinformatie

Een fantastische avontuurlijke reis voor mensen die graag actief bezig zijn: zeilen en wandelen Spitsbergen! Tijdens deze 8-daagse reis naar Spitsbergen maakt u verschillende sneeuwschoenwandelingen die garant staan voor een intense natuurbeleving. Met het zeilschip kunt u al redelijk dicht langs de kust varen, maar voor een nog betere indruk van Spitsbergen zijn deze wandelingen ideaal. Zo ziet u meer dan alleen de mooie kustlijn!

Het zeilschip Rembrandt van Rijn brengt u langs het pakijs van Noord Spitsbergen, waar de kans op het spotten van ijsberen groot is. Langs de noordkust van West Spitsbergen zeilt u in prachtige fjorden, waarin spectaculaire gletsjers te zien zijn. Ook is dit het leefgebied van ringelrobben en baardrobben. Naast de dieren in het water vindt u langs de kusten en op de kliffen veel verschillende vogels en planten.

Zeilen en wandelen Spitsbergen - Algemene informatie

Tijdens deze zeilen en wandelen expeditiereis worden elke dag wandelingen aangeboden op verschillende niveaus. Deze worden altijd begeleid door een gids. De langere wandelingen zijn vaak ook zwaarder. Hiervoor is een goede conditie vereist. Mocht u hier liever niet aan deelnemen, kunt u ook kiezen voor een minder zware wandeling of om aan boord van het schip te blijven. De gidsen aan boord van het schip kunnen u adviseren welke wandeling geschikt is voor u. Voor deze wandelingen worden geen extra kosten gerekend.

Belangrijk om mee te nemen voor de wandelingen: rubberlaarzen tot net onder de knie, stevige hoge wandelschoenen (waterdicht en gamashen zeer aan te raden), wandelstokken, rugzak, literfles voor water, thermisch ondergoed van kunstof of merino, fleecevest/ wollen trui/ isolatiejack, reserve fleece vest, ademende jas, trekking broek (geen spijkerbroek), warme muts, col-shawl/ turtle-neck, thermische onderhandschoenen, dikke warme handschoenen, dikke wandelsokken, dunne ondersokken, goede zonnebril, zonnecrème, bevestigingsmateriaal om sneeuwschoenen aan uw rugzak te bevestigen, waterdichte tas (belangrijk in de zodiac), verrekijker, thermosfles, urineerfles (verplicht als u mee gaat aan land. Toiletbezoek aan land niet toegestaan).

Prijslijst Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 25/5 - 1/6, 2018 (RVR18)
3-persoons buitenhut met patrijspoort 2450
2-persoons binnenhut 2600
2-persoons buitenhut met patrijspoort 2950

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets/ reis van en naar Longyearbyen.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- per passagier per nacht te rekenen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.