Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn

Zeilen en wandelen op Spitsbergen


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, kom je aan in Longyearbyen. Longyearbyen is het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Voordat je aan boord gaat kan je de stad (voormalig mijnstadje) nog een bezoekje brengen. Het Svalbard Museum is hierbij zeker een aanrader, je vindt hier een interessante collectie over de poolgebieden. 's Avonds vertrekken we met het Rembrandt van Rijn, op weg naar de baai Trygghamna, waar we de nacht door zullen brengen. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen. De expeditiereis Arctische lente Spitsbergen gaat de volgende ochtend echt beginnen!


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Op de tweede dag maken we direct een landing bij de resten van een 17e-eeuw Engels walvisvaardersstation. Ook staat hier een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren. Vanuit hier lopen we naar de Alkhornet, een grote klif waar tienduizenden zeevogels alvast hun broedplaats aan het verkennen zijn. Onder de kliffen leven poolvossen, die afwachten tot er tijdens het broedseizoen iets te eten van de klif valt. Naast de poolvossen is dit ook het leefgebied van rendieren, die grazen op de weelderig begroeide toendra.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We varen richting het noorden om tijd door te brengen in en rondom de Kongs- en Krossfjorden. We verwachten dat het winterse landschap nog steeds de overhand heeft in de omgeving, met spectaculaire met besneeuwde pieken. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om op sneeuwschoenen te gaan hiken in dit geweldige winterse landschap. Misschien kunnen we een aantal historisch interessante plaatsen bezoeken, zoals Ny London, met de overblijfselen van de mijnbouw in de vroege 20e eeuw. Of Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld, waar we onderzoeksstations van over de hele wereld vinden. Voor de geïnteresseerden is het ook mogelijk om een wandeling te maken naar de ankermast die door poolreizigers Amundsen en Nobile zijn gebruikt, met hun zeppelins. In de Krossfjorden kunnen we verder genieten van een spectaculair uitzicht over gletsjers en bergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Terug richting het zuiden, tussen de westkust van Spitsbergen en Prins Karls Forland, kunnen we walrussen tegenkomen bij Poolepynten. Ook is het uitzicht bij Gaffelbreen, op de St Johnsfjorden, fantastisch mooi! Het aantal ringelrobben en baardrobben kan in deze periode heel groot zijn aangezien de winter in dit gebied vaak nog wat langer aanhoudt.


Isfjorden
Isfjorden

We varen de Isfjorden weer binnen en proberen Ymerbukta te bereiken. Bohemanflya is een uitgestrekt toendragebied met een eigen vogelwereld en kent spectaculaire geologische formaties langs de kust. Verder noordoost, bij Ekmanfjorden en de berg van Kolosseum, proberen we een wandeling te maken. Typisch voor dit gebied is het grote aantal gletsjers die in of bij de zee ophoudt. In Gipsvika, diep in de Isfjorden, willen we aan land gaan bij de majestueuze cliff of Templet. Het is een indrukwekkende omgeving met spectaculaire bergen die 290 miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de achtste dag komen we met het Rembrandt van Rijn weer aan in Longyearbyen. Na het ontschepen kan je nog genieten van een ontbijt. Daarna staat het vertrek per lijnvlucht naar Oslo gepland. Vanuit hier reis je op eigen gelegenheid verder (naar huis).


Sneeuwschoenwandelen Svalbard
Sneeuwschoenwandelen Svalbard

Sneeuwschoenwandelen is de ideale manier om meer van het Arctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: De route van reis zeilen en wandelen Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

14 mei - 21 mei 2021 (RVR19-21)

21 mei - 28 mei 2021 (RVR20-21)

Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn

Een fantastische avontuurlijke reis voor mensen die graag actief bezig zijn: zeilen en wandelen op Spitsbergen! Tijdens deze 8-daagse reis naar Spitsbergen maakt u verschillende sneeuwschoenwandelingen die garant staan voor een intense natuurbeleving. Met het zeilschip kunt u al redelijk dicht langs de kust varen, maar voor een nog betere indruk van Spitsbergen zijn deze wandelingen ideaal. Zo ziet u meer dan alleen de mooie kustlijn!
Het zeilschip Rembrandt van Rijn brengt u langs het pakijs van Noordwest-Spitsbergen, waar de kans op het spotten van ijsberen groot is. Langs de noordkust van West Spitsbergen zeilt u in prachtige fjorden, waarin spectaculaire gletsjers te zien zijn. Ook is dit het leefgebied van ringelrobben en baardrobben. Naast de dieren in het water vindt u langs de kusten en op de kliffen veel verschillende vogels en planten.

Tijdens deze zeilen en wandelen expeditiereis worden elke dag wandelingen aangeboden op verschillende niveaus. Deze worden altijd begeleid door een gids. De langere wandelingen zijn vaak ook zwaarder. Hiervoor is een goede conditie vereist. Mocht u hier liever niet aan deelnemen, kunt u ook kiezen voor een minder zware wandeling of om aan boord van het schip te blijven. De gidsen aan boord van het schip kunnen u adviseren welke wandeling geschikt is voor u. Voor deze wandelingen worden geen extra kosten gerekend.

Belangrijk om mee te nemen voor de wandelingen: rubberlaarzen tot net onder de knie, stevige hoge wandelschoenen (waterdicht en gamashen zeer aan te raden), wandelstokken, rugzak, literfles voor water, thermisch ondergoed van kunststof of merino, fleecevest/ wollen trui/ isolatiejack, reserve fleece vest, ademende jas, trekking broek (geen spijkerbroek), warme muts, col-shawl/ turtle-neck, thermische onderhandschoenen, dikke warme handschoenen, dikke wandelsokken, dunne ondersokken, goede zonnebril, zonnecrème, bevestigingsmateriaal om sneeuwschoenen aan uw rugzak te bevestigen, waterdichte tas (belangrijk in de zodiac), verrekijker, thermosfles, urineerfles (verplicht als u mee gaat aan land; toiletbezoek aan land niet toegestaan).

Zeilen en wandelen Spitsbergen - Highlights

  • Sneeuwschoenwandelingen op verschillende niveaus, begeleid door een gids. 
  • Alkhornet, grote klif met vogelnesten 
  • Winterlandschap met besneeuwde bergtoppen rondom de Kongs en Krossfjorden 
  • Bezoek aan Ny Ålesund, de meest noordelijke nederzetting in de wereldPrijslijst Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon RVR19 | 14 - 21 mei 2021 RVR20 | 21 - 28 mei 2021
3-persoons buitenhut met patrijspoort 2750 2750
2-persoons binnenhut 2900 2900
2-persoons buitenhut met patrijspoort 3400 3400

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

  Gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.