Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn

Zeilen en wandelen op Spitsbergen


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoek brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden.

's Avonds vertrekken we met het Rembrandt van Rijn, op weg naar de baai Trygghamna, waar we de nacht door zullen brengen. De expeditiereis Arctische lente Spitsbergen gaat de volgende ochtend echt beginnen!


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Op de tweede dag maken we direct een landing bij de resten van een 17e-eeuw Engels walvisvaardersstation. Ook staat hier een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren. Vanuit hier lopen we naar de Alkhornet, een grote klif waar tienduizenden zeevogels alvast hun broedplaats aan het verkennen zijn. Onder de kliffen leven poolvossen, die afwachten tot er tijdens het broedseizoen iets te eten van de klif valt. Naast de poolvossen is dit ook het leefgebied van rendieren, die grazen op de weelderig begroeide toendra.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We varen richting het noorden om tijd door te brengen in en rondom de Kongsfjorden en de Krossfjorden. We verwachten dat het winterse landschap nog steeds de overhand heeft in de omgeving, met spectaculaire met sneeuw bedekte pieken. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om op sneeuwschoenen te gaan hiken in dit geweldige winterse landschap. Misschien kunnen we een aantal historisch interessante plaatsen bezoeken, zoals Ny London, met de overblijfselen van de mijnbouw in de vroege 20e eeuw of Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. Hier vinden we onderzoeksstations van over de hele wereld. Voor de geïnteresseerden is het ook mogelijk om een wandeling te maken naar de ankermast die door poolreizigers Amundsen en Nobile zijn gebruikt, met hun zeppelins. In de Krossfjorden kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht over gletsjers en bergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Terug richting het zuiden, tussen de westkust van Spitsbergen en Prins Karls Forland, kunnen we walrussen tegenkomen bij Poolepynten. Ook is het uitzicht hier fantastisch bij St Johnsfjorden bij Gaffelbreen. Het aantal ringelrobben en baardrobben kan in deze periode heel groot zijn.


Isfjorden
Isfjorden

We varen de Isfjorden weer binnen en proberen Ymerbukta te bereiken. Bohemanflya is een uitgestrekt toendragebied met een eigen vogelwereld en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Verder noordoost, bij Ekmanfjorden en de berg van Kolosseum proberen we een wandeling te maken. Typisch voor dit gebied is het grote aantal gletsjers die in of bij de zee ophouden. In Gipsvika, diep in de Isfjorden, willen we aan land gaan bij de majestueuze cliff of Templet. Het is een indrukwekkende omgeving met spectaculaire bergen die 290miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de achtste dag komt u met het Rembrandt van Rijn weer aan in Longyearbyen, waarna uw unieke zeilen en wandelen Spitsbergen reis voorbij is. Na het ontschepen kunt u nog genieten van een ontbijt. Daarna staat het vertrek per lijnvlucht naar Oslo gepland. Van hieruit kunt u op eigen gelegenheid verder naar huis reizen.


Sneeuwschoenwandelen Svalbard
Sneeuwschoenwandelen Svalbard

Sneeuwschoenwandelen is de ideale manier om meer van het Arctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: De route van reis zeilen en wandelen Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 15 mei - 22 mei 2020 (RVR19)

 22 mei - 29 mei 2020 (RVR20)

Zeilen en wandelen Spitsbergen

Een fantastische avontuurlijke reis voor mensen die graag actief bezig zijn: zeilen en wandelen op Spitsbergen! Tijdens deze 8-daagse reis naar Spitsbergen maakt u verschillende sneeuwschoenwandelingen die garant staan voor een intense natuurbeleving. Met het zeilschip kunt u al redelijk dicht langs de kust varen, maar voor een nog betere indruk van Spitsbergen zijn deze wandelingen ideaal. Zo ziet u meer dan alleen de mooie kustlijn!

Het zeilschip Rembrandt van Rijn brengt u langs het pakijs van Noordwest-Spitsbergen, waar de kans op het spotten van ijsberen groot is. Langs de noordkust van West Spitsbergen zeilt u in prachtige fjorden, waarin spectaculaire gletsjers te zien zijn. Ook is dit het leefgebied van ringelrobben en baardrobben. Naast de dieren in het water vindt u langs de kusten en op de kliffen veel verschillende vogels en planten.

Zeilen en wandelen Spitsbergen - Algemene informatie

Tijdens deze zeilen en wandelen expeditiereis worden elke dag wandelingen aangeboden op verschillende niveaus. Deze worden altijd begeleid door een gids. De langere wandelingen zijn vaak ook zwaarder. Hiervoor is een goede conditie vereist. Mocht u hier liever niet aan deelnemen, kunt u ook kiezen voor een minder zware wandeling of om aan boord van het schip te blijven. De gidsen aan boord van het schip kunnen u adviseren welke wandeling geschikt is voor u. Voor deze wandelingen worden geen extra kosten gerekend.

Belangrijk om mee te nemen voor de wandelingen: rubberlaarzen tot net onder de knie, stevige hoge wandelschoenen (waterdicht en gamashen zeer aan te raden), wandelstokken, rugzak, literfles voor water, thermisch ondergoed van kunststof of merino, fleecevest/ wollen trui/ isolatiejack, reserve fleece vest, ademende jas, trekking broek (geen spijkerbroek), warme muts, col-shawl/ turtle-neck, thermische onderhandschoenen, dikke warme handschoenen, dikke wandelsokken, dunne ondersokken, goede zonnebril, zonnecrème, bevestigingsmateriaal om sneeuwschoenen aan uw rugzak te bevestigen, waterdichte tas (belangrijk in de zodiac), verrekijker, thermosfles, urineerfles (verplicht als u mee gaat aan land; toiletbezoek aan land niet toegestaan).

Prijslijst Zeilen en wandelen Spitsbergen, 8 dagen Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon RVR19 |15 mei - 22 mei 2020 RVR20 | 22 mei - 29 mei 2020
3-persoons buitenhut met patrijspoort 2650 2650
2-persoons binnenhut 2800 2800
2-persoons buitenhut met patrijspoort 3250 3250

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vluchten naar Longyearbyen en v.v.

! Arrangementen voor of na de reis.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.