Zeilen in de Isfjorden, 3 dagen per zeilschip Linden

Maak in een weekend kennis met Spitsbergen

Zeilschip Linden
Zeilschip Linden

12 passagiers
7 hutten

Lengte 49.5m
Breedte 8.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Om 15:00u ontmoet u de gids in het Basecamp Hotel in Longyearbyen en hij zal u daarna meenemen naar zeilschip Linden. Aan boord komt iedereen samen in de lounge voor een snack en voor de veiligheidsinstructies, een goed moment om de crew en uw medepassagiers te leren kennen. Na het checken van de laatste ijscondities en het weer, zullen de kapitein en de expeditieleider de route bepalen. Als de wind goed is, is het tijd om de zeilen te hijsen en op weg te gaan!

De crew kan niet wachten om u de vaardigheden van het zeilen te leren, als u dat wil. Met hulp van het professionele team kunt u zelf echt leren varen. De middernachtzon staat aan de hemel tijdens het eerste diner, terwijl het schip doorvaart naar de volgende bestemming. U zal aan het continue daglicht moeten wennen, want tijdens de zomerperiode op Spitsbergen gaat de zon helemaal niet onder.

Na het diner klinkt het geluid van de vogels op de vogelklif non-stop en we gaan aan land. Terwijl we over de toendra lopen, moeten we goed opletten, omdat we niet te dicht bij de nest van Arctische jagers mogen komen. Het Spitsbergenrendier is iets meer geïnteresseerd en komt zelfs even een kijkje nemen. En met een beetje geluk zien we een poolvos die op zoek is naar eieren onderaan de klif.


Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne
Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne

Op zaterdag begint de dag bij het Isfjord Radio Adventure Hotel. Geniet van de onverwachte luxe en de echte gastvrijheid bij dit oude radiostation met een rijke geschiedenis. Als u dat leuk vindt, kunt u met de gids mee voor een 2 tot 3 uur durende wandeling door de omgeving van het station. Na de wandeling kunt u heerlijk bijkomen in de sauna met uitzicht op het landschap. Voordat u weer teruggaat aan boord van het s/v Linden, is het tijd voor een lekkere traktatie, die de Michelinster-getrainde chef van Isfjord Radio voor u zal bereiden en serveren.

's Middags zullen we meer avontuur beleven: dicht bij het radio station is een gebied waar vaak walrussen liggen uit te rusten op het strand. We zullen een bezoekje brengen aan deze stranden, om te kijken of de walrussen er zijn. We kunnen dit op voorhand uiteraard nooit garanderen, maar walrussen houden niet van wind en mist. Dit maakt het makkelijker voor ijsberen om de walrussen te benaderen en aan te vallen. Voor deze ene keer tijdens de zeilreis hopen we dus op weinig wind! Na 60 jaar bescherming, stijgt het aantal walrussen op Spitsbergen gelukkig weer. Als de walrussen niet aanwezig zijn op de stranden, is dat een goede gelegenheid om te gaan strandjutten. Ga op zoek naar hout van oude scheepswrakken en andere schatten!


Isfjorden
Isfjorden

Op zondagochtend wordt u wakker in een omgeving met ruige landschappen en glinsterende gletsjers. In eerste instantie lijkt deze bijzondere omgeving helemaal stil, maar later zal u merken dat er constant bruisende, knappende en knallende geluiden aanwezig zijn van luchtbellen die ontsnappen uit het smeltende ijs. Miljoenen bubbels vinden elke minuut hun weg uit de gletsjer, die langzaam smelt onder het oppervlak van de oceaan en dan gebeurt het: een stuk van de gletsjer breekt af en valt met een harde plons in de oceaan.

Na een goed ontbijt gaan we aan land en maken een wandeling in de vallei, op zoek naar geologische aanwijzingen, patronen en gefossiliseerde wilde dieren. Spitsbergen is een geologische hotspot met weinig begroeiing, die miljarden jaren aan historie laat zien. Een bijzondere vondst die hier is gedaan is een 15 meter lange gefossiliseerde Jurassic pliosaurus, het meest angstaanjagende, vleesetende, zeereptiel dat ooit op aarde heeft bestaan. Terug aan boord van het schip genieten we van een lunch, voordat we teruggaan naar de bewoonde wereld. Zelfs aan het eind van deze reis raden we u aan ogen en oren goed open te houden, omdat er groepen beluga's voorkomen in de fjorden dicht bij Longyearbyen. In Longyearbyen gaat u van boord en zit deze korte trip bij Spitsbergen erop.


LET OP: De route van zeilen in de Isfjorden wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de staff aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

Vertrek op elke vrijdag van 24 mei - 16 augustus 2020

Zeilen in de Isfjorden

Bent u klaar om een weekend lang te gaan zeilen in de Isfjorden? U kunt 3 dagen lang genieten van de gletsjerkust van Spitsbergen. We vertrekken op vrijdag vanuit Longyearbyen en varen naar de Isfjorden, de op één na grootste fjord van Spitsbergen. Tijdens deze korte zeilreis kunt u op een mooie manier kennismaken met het noordelijke Poolgebied. Afhankelijk van het weer en de wind, verkennen we verschillende armen van de Isfjorden of varen we een klein stukje de fjord uit, om naar het noorden te varen.

De Isfjord zit vol met prachtige gletsjers, vogelkliffen en Arctische wilde dieren. De Golfstroom zorgt ervoor dat de fjord het grootste deel van het jaar ijsvrij blijft. Toch drijft er met dezelfde stroom soms ook ijs mee de fjord in. Hier zijn miljoenen jaren van geologische geschiedenis zichtbaar en ook de 400 jaar lange aanwezigheid van mensen in dit gebied heeft sporen achtergelaten in het landschap.

Zeilen in de Isfjorden - wilde dieren

We varen met het schip langs de plekken waar veel wilde dieren leven, maar naast hard werken om op deze plekken te komen, is er ook geluk nodig om de dieren te spotten. We proberen de beste uitzichtpunten te bereiken en dit kunnen dagelijks andere plekken zijn, omdat de patronen die de dieren aanhouden het hele seizoen veranderen. De laatste jaren komen er steeds meer walvissen naar Spitsbergen, dus u kunt zelfs de gigantische blauwe vinvis spotten! Veel mensen zouden graag de Big Five van Spitsbergen zien: de ijsbeer, walrus, poolvos, spitsbergenrendier en de ivoormeeuw. De vraag is, wat gaat u spotten tijdens deze zeilreis in de Isfjorden?

Het is ook mogelijk om deze reis naar uw eigen wens te verlengen met verblijf en/ of activiteiten aan land. Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u contact met ons opnemen of uw wensen doorgeven bij het aanvragen van een reisvoorstel.

Prijslijst Zeilen in de Isfjorden, 3 dagen per zeilschip Linden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon Elke vrijdag van 24 mei - 16 augustus 2020
2-persoons hut (eigen douche toilet) 1475

Note:

• Er moeten minimaal 4 personen deelnemen aan de reis, om de reis door te laten gaan

• De minimale lengte voor deelname aan deze reis is 130 cm

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. maaltijden

Alle activiteiten aan wal

Eigen badkamer bij een twee-persoons hut

Transfer naar/ vanaf de accommodatie

'Search and rescue' verzekering

Reddingsvesten

Geïsoleerde rubberlaarzen voor wandelingen en boottochten

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen

! Vervoer van schip naar de luchthaven en v.v. in Longyearbyen

! Dranken

! Accommodatie in Longyearbyen

! CO2 investment (250 Noorse kronen = ongeveer €27,50)

! Reisverzekering