Zeilreis Faeröer eilanden naar St. Kilda, 7 dagen per sy Cherokee

Zeilreis Faeröer eilanden naar St. Kilda


Zeiljacht SY Cherokee
Zeiljacht SY Cherokee

8 passagiers
3 hutten met tweepersoons bed
2 hutten met 2 éénpersoons bedden

Lengte 16m
Breedte 4,55m
Diepgang 2m


Faeröer Eilanden, Torshavn
Faeröer Eilanden, Torshavn

U vliegt vanaf Schiphol Airport via Kopenhagen naar Vágar. De vluchten zijn op eigen gelegenheid en zijn niet bij de reissom inbegrepen. We helpen u graag met het uitzoeken en regelen van vluchten. Na de vlucht volgt een bustransfer van 1 uur met bus 300 naar Torshavn, deze bustransfer is niet bij de reissom inbegrepen en dient u ter plaatse te betalen.


Faeröer Eilanden, Torshavn
Faeröer Eilanden, Torshavn

Om 18.00 uur kunt u inschepen op het zeiljacht Cherokee te Torshavn.

Dit is de hoofdstad van de Faeröer Eilanden, met een leuk haventje. De stad werd in de 10e eeuw gesticht door Vikingen. Het nationaal museum heeft een mooie collectie historische boten, archeologische vondsten en geeft veel informatie over de lokale cultuur.


Faeröer Eilanden, Torshavn
Faeröer Eilanden, Torshavn

De Faeröer eilanden vormen een archipel dat bestaat uit 18 eilanden. Hiervan zijn er in totaal 17 van bewoond in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Schotland en halverwege tussen IJsland en Noorwegen. Geschat wordt dat er ongeveer 2 miljoen paar zeevogels verblijven. Denk bijvoorbeeld aan de papegaaiduikers, de meest iconische vogel van de Faeröer. En ook de grootste kolonie stormvogels in de wereld. Deze vogels houden zich op in de steile kliffen, permanent of op doortocht. De Faeröer eilanden tellen wel 305 verschillende soorten vogels.


Atlantische Oceaan - Van Faeröer eilanden naar Sint Kilda
Atlantische Oceaan - Van Faeröer eilanden naar Sint Kilda

De komende 2 dagen is moeten we een afstand van 230 zeemijl naar Sint Kilda overbruggen. Onder goede weersomstandigheden ongeveer 2 dagen non-stop, maar het kan ook langer duren. Onderweg kans op verschillende zeedieren en zeevogels. Tijdens het varen kunt u de kneepjes van het zeilen leren. Zo kunt u, als u dat leuk vind helpen bij het zeilen. Maar natuurlijk ook heerlijk relaxen en van het uitzicht te genieten.


Sint Kilda
Sint Kilda

Sint Kilda is een archipel 150 km van de Schotse kust, waaronder de eilanden Hirta, Soay, Dun en Boreray zijn. Deze eilanden zijn (op de rotspunt Rockall na) de meest afgelegene eilanden van Groot Brittannië. De eilanden bij elkaar zijn zo’n 840 hectaren, en zijn van vulkanische oorsprong. Van deze eilanden is alleen Saint Kilda ooit bewoont geweest. De oorsprong van de naam van de archipel is onduidelijk, aangezien er nooit een heilige genaamd Kilda heeft bestaan. De naam is waarschijnlijk een verbastering van het Oudnoorse sunt kelda (zoet bronwater) or skildir (schilden).


Haven Stornoway
Haven Stornoway

We ontschepen de Cherokee voor 11.00 uur in de ochtend in Stornoway. De transfer naar luchthaven is op eigen gelegenheid. De avond voor ontscheping zullen wij gezamenlijk de reis afsluiten bij een lekker restaurant en een gezellige pub. Stornoway is een plaatsje met een haven, dat ligt op het eiland Lewis en vormt de hoofdplaats van de archipel. De stad was gesticht in de 9e eeuw door Vikingen, die gaven het de naam Stjórnavágr. In Stornoway vindt u ook het Lews Castle.


vlieg Amsterdam - Stornoway
vlieg Amsterdam - Stornoway

U vliegt vanaf Stornoway via Luchthaven Edinburgh, Glasgow of Inverness naar/ Amsterdam Schiphol Airport. * alternatief, vliegen vanaf Inverness en met de bus en ferry van Stornoway naar Ullapool. Extra reistijd +- 6 uur.


Reisdata

21 juli - 29 juli 2019 (Z 09)

Reisgezelschap

Maximaal 8 passagiers (hut op indeling)

Kapitein 

Bootsman-/ vrouw

Zeilreis Faeröer eilanden en St. Kilda 


Met deze zeilvakantie rond de Faeröer eilanden zal u de geheimzinnige, ruige vulkanische eilanden ontdekken. U zal door een nieuw vaargebied gaan waar nog maar weinig over bekend is. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook Jan van Genten, zeehonden en soms walvissen. 

Vanuit Torshavn vertrekken wij de eerste dag naar één van de zuidelijke eilanden van de Faeröer. Hierdoor zal iedereen kunnen wennen aan zowel het schip en de zee. Hierna gaan we 230 zeemijl afleggen naar Sint Kilda. Onder goede weersomstandigheden duurt dit twee dagen als we non-stop varen. Dit kan ook wat langer duren.
Sint Kilda is een prachtig eiland midden in de oceaan. Tegenwoordig onbewoond, en staat op veel mensen hun bucket-list. Omdat de zon zo noorderlijk bijna niet ondergaat kunnen we hierdoor maximaal van het daglicht gebruik maken en profiteren. Na dit mysterieuze eiland gaan we naar Stornoway. Stornoway is een plaatsje met een haven, dat ligt op het eiland Lewis en vormt de hoofdplaats van de archipel. De stad was gesticht in de 9e eeuw door Vikingen, die gaven het de naam Stjórnavágr. In Stornoway vindt u ook het Lews Castle. In de haven gaan we naar een lekker restaurant en een gezellige pub om de reis af te sluiten.

Het hier bovengenoemde schema is afhankelijk van zowel het weer, wind en getij. Indien nodig kunnen wij van het plan afwijken.

Zeilreis - uw bestemming

De Faeröer eilanden zijn nog een ‘’onontdekte’’ vakantiebestemming, die vooral mensen zal aanspreken die van een uitdagend landschap en zee houden. Als echte natuurliefhebber is het dan ook een echte must see! Deze vulkanische eilanden ver in de Noord-Atlantische Oceaan zullen aanvoelen als een andere wereld. Een plek van kolkende bergbeekjes die uitmonden in watervallen die langs grote kliffen in de zee storten. Hier en daar een huisje in de middle of nowhere. Een gras dak met om het huisje een paar schaapjes. Het weer staat er om bekend snel te kunnen veranderen, het kan onbetrouwbaar zijn en soms simpelweg slecht, gelukkig duurt dit nooit al te lang. Een bekend gezegde of de eilanden zelf is ‘’Als het weer u niet aanstaat moet u vijf minuten wachten’’. 

Sint Kilda is een archipel 150 km van de Schotse kust, waaronder de eilanden Hirta, Soay, Dun en Boreray zijn. Deze eilanden zijn (op de rotspunt Rockall na) de meest afgelegene eilanden van Groot Brittannië. De eilanden bij elkaar zijn zo’n 840 hectaren, en zijn van vulkanische oorsprong. Van deze eilanden is alleen Saint Kilda ooit bewoont geweest. De oorsprong van de naam van de archipel is onduidelijk, aangezien er nooit een heilige genaamd Kilda heeft bestaan. De naam is waarschijnlijk een verbastering van het oudnoorse sunt kelda (zoet bronwater) or skildir (schilden).

De Sint Kildra archipel is voor vele zeevogels de belangrijkste broedplaats in Noordwest-Europa. 's Werelds grootste kolonie zeekoeten bevinden zich op deze eilanden. Gezamenlijk met papegaaiduikers en Noordse stormvogels broeden er in totaal meer dan een miljoen vogels op de kliffen.

– Het is niet ondraaglijk heet.
Er is vrijwel altijd voldoende wind om lekker te kunnen zeilen.
– De wind en weersomstandigheden zijn elke dag weer anders.

Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor mooie luchten, maar ook voor de perfecte condities voor avontuurlijke en actieve zeilreizen rond de Faeröer eilanden. 

Prijslijst Zeilreis Faeröer eilanden naar St. Kilda, 7 dagen per sy Cherokee (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 21 t/m 29 juli 2019 Prijs per persoon Boordkas in £
2 persoonshut (op indeling) 989 230 (in pond)

Vluchtprijzen kunnen variëren van €325 tot €525. Dit is afhankelijk van de datum van boeking en de vliegroute die u wenst af te leggen.

Inclusief:

  Scheepsreis volgens programma incl. volpension aan boord van het schip, koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken(alleen als het schip stil ligt) 

Exclusief:

! Annulering en persoonlijke verzekering

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor bemanning (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Uitgaven van persoonlijke aard 

! Douchen in de havens 

Huur zeilpak €30 en laarzen €10 per week

Transfer van en naar luchthaven