Zeilen Scoresby Sund, 12 dagen per Rembrandt van Rijn

Zeilen Scoresby Sund met zeilschip Rembrandt van Rijn


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Constable Pynt, Groenland
Constable Pynt, Groenland

We komen per gecharterde vlucht vanuit Reykjavik aan in Groenland, op het vliegveld Constable Pynt, bij Hurry Inlet. Het gebied hier heeft een schitterende geologie.


Vikingebugt, Groenland
Vikingebugt, Groenland

In de ochtend varen we langs de vergletsjerde Volquart Boons Kyst. Hier maken we mogelijk een zodiaccruise langs de gletsjers en een eerste landing in de buurt van de Måne gletsjer, in de Vikingebugt.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

's Ochtends komen we aan bij Danmarks Ø, waar we een landing zullen maken. Hier vindt u de restanten van een Inuït-nederzetting die ongeveer 200 jaar geleden verlaten werd. Er is nu nog te zien waar toentertijd zich de zomerhuizen bevonden, aan de cirkelvormige tentringen van stenen. In de buurt staan ook de restanten van de winterhuizen. Ook de beer-bestendige opslagplaatsen zijn vandaag te dag nog te herkennen, doordat alles vrij goed bewaard is gebleven. Daarnaast is hier een aantal graven te zien.


Røde Ø, Groenland
Røde Ø, Groenland

Tijdens deze dagen vervolgen we onze route door de fjorden, waarin veel ijsbergen liggen. Hier proberen we te landen op eiland Røde Ø, waar prachtige zandsteenformaties te zien zijn. Deze zandsteenformaties met donker gekleurde basalt intrusies hebben een mooi contrast met de drijvende blauwe ijsbergen in de fjord.

Als de ijsomstandigheden het toelaten, proberen we ook het Røde Fjord binnen te varen, beroemd vanwege zijn schoonheid. Dit unieke landschap heeft een bijzondere uitstraling door de rode kleur, die van de ijzerhoudende sedimentgesteenten komt. Hier proberen we een landing te maken bij de toendra, die in deze tijd van het jaar in prachtige herfstkleuren te zien is. Vaak lopen hier dan muskusossen, maar een fantastisch uitzicht is gegarandeerd.


Cape Hofmann Halvø, Groenland
Cape Hofmann Halvø, Groenland

Op deze zevende dag van de zeilen Scoresby Sund reis gaan we aan land op het Cape Hofmann Halvø, een plek waar we verwachten muskusossen te zien. Ook Alpen sneeuwhoenders en ijsduikers komen hier voor. Het landschap is hier op dit moment (in de herfst) prachtig om te zien, dankzij de vele herfstkleuren van de dwergwilg en de dwergberk. Daarnaast voegen Noorse bosbessen en blauwe bosbessen hun eigen kleur toe en ze smaken ook nog goed!

In de loop van de avond varen we door de fjorden richting Scoresby Land. Onderweg kunt u genieten van het mooie contrast tussen de warme herfstkleuren van de bomen en planten tegen de achtergrond van donkere bergen en de blauwe ijsbergen in de fjord.


Cape Hofmann Halvø, Groenland
Cape Hofmann Halvø, Groenland

Op deze dag zeilen we door één van de mooiste en meest spectaculaire fjorden van de wereld: Øfjord. Deze fjord is bijna 75 km lang en relatief smal (paar kilometer breed). Aan beide zijden van de fjord zijn hoge, steile bergen te zien. Er drijven gigantische ijsbergen rond, die vrij de ruimte hebben doordat deze fjord meer dan 1000m diep is.

We ankeren in Jyttehavn bij Bjørneøer, de Beren eilanden, en mogelijk landen we hier in de middag.


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

Onderweg naar Sydkap in Scoresby Land komen we langs gigantische ijsbergen die soms hoger zijn dan 100m. De fjord is hier slechts 400m diep, dus veel van de ijsbergen zijn vastgelopen op de bodem van de fjord. Bij Sydkap gaan we aan land om de resten van de winterhuizen uit de Thule-cultuur te bekijken. Hier hebben ongeveer 20 mensen geleefd, die joegen op Groenlandse walvissen. De botten van de gevangen walvissen werden gebruikt om hutten van te bouwen.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

We bezoeken de grootste nederzetting van Scoresby Sund: Ittoqqortoormiit. Hier wonen ongeveer 400 mensen en er is een postkantoor/ winkeltje. Vanuit hier kunt u ansichtkaarten versturen. Daarnaast kunnen we een wandeling maken door het dorp, waarbij we sledehonden kunnen zien, maar ook drogende huiden van zeehonden, muskusossen en ijsberen.


Constable Pynt, Groenland
Constable Pynt, Groenland

Op deze dag arriveren we 's ochtends bij Jameson Land. Hier gaan we aan land bij een lagune aan de zuidkant van het gebied met steltlopers en ganzen die zich verzamelen voor de najaarstrek. Hier leven muskusossen en gekraagde lemmingen, die kunnen overleven dankzij de magere vegetatie die er toch te vinden is. We wandelen verder in de Hurry Inlet, waar we naar het begin van de fjord gaan. Hier komen de rivieren uit in de fjord. Indien mogelijk bezoeken we hier ook nog Hareelv en beklimmen we J.P. Kochs Fjeld. In deze omgeving zijn fossielen gevonden uit het Krijt. Deze fossielen vormen een evolutionaire link tussen de vissen en de amfibieën. We leggen aan in Constable Pynt om de nacht door te brengen.


Constable Pynt, Groenland
Constable Pynt, Groenland

Constable Pynt, waar we de nacht al hebben doorgebracht, is ook de laatste bestemming die we bereiken met het zeilschip. We gaan van boord van het schip bij het vliegveld van Constable Pynt en vliegen van daaruit met een gecharterde vlucht naar Reykjavik. Van hieruit kunt u op eigen gelegenheid verder reizen naar huis.


LET OP: De route naar Scoresby Sund wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 25 augustus - 5 september 2018 (RVR27)

Zeilen Scoresby Sund - Reisinformatie

De reis zeilen Scoresby Sund gaat 12 dagen lang met zeilschip Rembrandt van Rijn naar het grootste fjord-syteem van de wereld: Scoresby Sund. Scoresby Sund ligt in het oosten van Groenland, waar we verschillende interessante plekken bezoeken. De reis begint op 25 augustus 2018 in Constable Pynt, waarna het schip langs Volquart Boons Kyst vaart. Ook bekijken we de resten van een oude Inuït nederzetting. Bij het eiland Røde Ø zijn de zandsteenformaties erg bijzonder om te zien. Daarnaast zullen we op deze reis veel dieren zien. Denkt u hierbij aan muskusossen, sneeuwhoenders en ijsduikers.

Zeilen Scoresby Sund - Algemene informatie

De volledige reisbeschrijving kunt u aan de linkerkant zien, door per dag het volledige verhaal uit te klappen. Deze reisbeschrijving van zeilen Scoresby Sund is slechts een planning; de definitieve reisroute wordt pas aan boord van het schip bepaald door de expeditieleider. Dit is vanwege het feit dat de mogelijke reisroute afhankelijk is van verschillende natuuromstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld de wind zijn, maar ook de hoeveelheid ijs of het weer. De reisleiders zullen er in ieder geval alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien.

Deze zeilen Scoresby Sund reis zal worden gemaakt met het zeilschip de Rembrandt van Rijn. Meer informatie over dit schip kunt u bekijken door op onderstaande pagina te klikken:

Prijslijst Zeilen Scoresby Sund, 12 dagen per Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 25/8 - 5/9 2018 (RVR27)
3-persoons hut patrijspoort 3850
2-persoons binnenhut 4150
2-persoons hut patrijspoort 4650

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven en het schip in Groenland voor de passagiers op de groepsvluchten.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets voor lijn- of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- per passagier per nacht te rekenen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.