Zeilen Spitsbergen, 16 dagen rond per zeilschip Antigua

Zeilen Spitsbergen rond, 16 dagen per zeilschip Antigua


Zeilschip Antigua
Zeilschip Antigua

32 passagiers
16 twee-persoons hutten

Lengte 49.5m
Breedte 7.1m
Zeiloppervlak 750m2


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de eerste dag van deze reis komt u aan in Longyearbyen, waar u 's avonds aan boord gaat van het schip Antigua. U krijgt een lichte maaltijd nadat de hutten zijn toegewezen. Dezelfde avond vertrekt het schip richting Ny-Ålesund, indien het weer dit toelaat. Anders vertrekt het schip de volgende ochtend.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Na het bezoek aan Tryghamna zeilen we door de Forlandsundet. Indien het weer dit toelaat, zullen we een landing maken op Fuglehuken. Dit is de plek waar in 1596 Willem Barentsz aan land kwam. Ook zijn hier graven van walvisvaarders te vinden en gaan we verschillende vogelkolonies bezoeken. Af en toe kunnen hier walrussen en zeehonden gezien worden.


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

Op deze dag staat een bezoek aan de restanten van Smeerenburg gepland. Dit is het grootste 17e eeuwse walvisstation op Spitsbergen. Michiel de Ruyter is een bekende walvisjager-kapitein. Ook landen we op Ytre Norskøya en (indien mogelijk) de Zeeuwse Uytkijk.

Tijdens deze reis wordt geprobeerd om op zoveel mogelijk interessante plekken aan land te gaan. Het komt erop neer dat u bijna dagelijks, samen met de expeditiestaf, aan land gaat. Zij kunnen u meer vertellen over de geschiedenis van deze plaatsen en zij zijn gewapend. Op die manier wordt u beschermd tegen mogelijk gevaar voor ijsberen. U gaat aan land met behulp van zodiacs, omdat in deze onbewoonde gebieden geen aanlegsteigers zijn.


Spitsbergen
Spitsbergen

De volgende beschrijving gaat over de standaard reis. Aan de hand van de omstandigheden onderweg wordt de definitieve reis bepaald. Dit zal dus van tevoren niet exact bekend zijn.

Standaard reis

In het begin kiezen we Sorgfjord of Murchison Bay als bestemming. In Sorgfjord is een goede kans om walvissen te zien en Murchison Bay is het thuis van vele rendieren. Ook is hier een Zweeds onderzoeksstation. Vanuit de gekozen bestemming zeilen we om het noorden van Spitsbergen, om vervolgens langs de oostkust te varen. We zeilen door de Hinlopen straat en Storfjorden, via de Hornsund en/ of Bellsund terug naar Barentsburg, om uiteindelijk weer terug te varen naar Longyearbyen. De aanmeerplaatsen tijdens dit deel van de route zijn afhankelijk van het ijs en van de mogelijkheden om ijsberen te spotten.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Deze prachtige reis zeilen Spitsbergen rond is alweer ten einde. Aankomst in Longyearbyen vanwaar u weer terug zal vliegen naar Oslo. Van daaruit vliegt u weer naar Nederland.


LET OP: De route zeilreis Spitsbergen rond wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 26 juni - 11 juli 2018 

 15 augustus - 30 augustus 2018 

Zeilen Spitsbergen Rond, 16 dagen per zeilschip Antigua

Deze avontuurlijke zeilreis Spitsbergen rond probeert u met het zeilschip de Antigua rondom Spitsbergen te laten varen. Meestal lukt dat, maar dat is van tevoren nooit zeker. De definitieve route wordt aan boord bepaald, omdat ijs, windrichting en stroming het soms onmogelijk maken om een tocht rondom Spitsbergen te voltooien. 

De Antigua vaart soms tot aan de rand van het pakijs tussen Spitsbergen en de Noordpool. Daarbij vaart u dwars door het leefgebied van de walrus, de zeehond, de walvis en de ijsbeer. Tijdens de zomer leven hier ontelbare alken, drieteenmeeuwen, papegaaiduikers en Noorse stormvogels. Tegelijkertijd leven de poolvossen op het land, die daar hun eten bij elkaar zoeken.

Zeilen Spitsbergen rond - het schip

Het mooie van deze avontuurlijke Spitsbergen rond zeilreis is dat u een unieke en kleinschalige reis maakt op een prachtig zeilschip. Een reis met een duidelijk expeditiekarakter die u naar één van de laatste ongerepte plekken op aarde brengt. 

 

 

Prijslijst Zeilen Spitsbergen, 16 dagen rond per zeilschip Antigua (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon Code | 26 juni - 11 juli 2018 Code |15 - 30 augustus 2018
2-persoons hut standaard 4695 4595
2-persoons hut comfort 5170 5070

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).