Zeilen Spitsbergen en Groenland, 18 dagen Rembrandt v Rijn

Zeilen Spitsbergen en Groenland, 18 dagen Rembrandt v Rijn


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m


Isfjorden
Isfjorden

Voor u aan boord gaat kunt u nog het stadje Longyearbyen bezoeken. In de vroege avond waren we de Isfjord in. De Isfjord is met 107 km lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen archipel, in deze fjord komen acht andere fjorden uit.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Een van de bekendste bergen aan de buitenrand van de fjord is Alkhornet, een grote klif met tienduizenden zeevogels. Onderaan de kliffen is een hol van Poolvossen en rendieren begrazen er de weelderig begroeide toendra


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers dat wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Op weg naar Groenland verwachten we pakijs te kunnen zien en benaderen. We kijken uit naar walvissen en trekvogels.


Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland
Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland

Vandaag bereiken we Groenland, we varen de Foster Bugt binnen en zullen in de late minddag landen in Myggebugten. De uitgestrekte toendra wordt bevolkt voor Muskusossen. De volgende dag varen we door naar de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord. Aan weerszijden van het fjord ziet u gigantische ijsbergen. De komende dagen staat er een landing in Blomster Bugt gepland, om de geologische formaties te bekijken.


Renbugten, Groenland
Renbugten, Groenland

In Renbugten gaan we op zoek naar Muskusossen en Sneeuwhazen. In de middag varen we richting het oosten, de Antarctic Sund in, waar zeer oude sedimentaire rotsen te zien zijn.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

We gaan onderweg naar het grootste fjordsysteem van de wereld: de Scoresby Sund. Volgens sommige is dit het mooiste fjordensysteem ter wereld. We bezoeken onder andere eiland Danmarks Ø, Milne Land, Sydkap en Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting van Scoresby Sund. We zullen aan land gaan bij een lagune aan de zuidkust van Jameson Land, een gebied met steltlopers en ganzen die zich verzamelen voor de najaarstrek. Verder in de Hurry Inlet wandelen we naar het begin van de fjord, waar rivieren in de fjord uitkomen.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

Na de vlucht vanuit Ittoqqortoormiit komt u weer aan in Reykjavik. Vanuit daar reist u verder terug naar huis.


LET OP: De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 6 augustus - 24 augustus 2019 (RVR28-19)

Zeilen Spitsbergen en Groenland - Reisinformatie

Deze 18-daagse reis zeilen Spitsbergen en Groenland begint in Longyearbyen, Spitsbergen. Hier gaat u aan boord van zeilschip Rembrandt van Rijn, dat eerst 3 dagen langs de kust van Spitsbergen zal varen. We bezoeken onder andere Trygghamna, Alkhornet en Svitjodbreen en Birgerbukta. Tijdens deze eerste dagen kunnen we onder andere al de eerste ijsberen, poolvossen, rendieren en walrussen spotten. 

Na de drie dagen Spitsbergen, vaart het Rembrandt van Rijn (indien de omstandigheden goed zijn), in drie dagen naar Groenland. Daar zullen we nog 11 volle dagen doorbrengen, om onder andere Myggebugten, Blomster Bugt, Renbugten en Antarctic Havn bezoeken. Ook tijdens deze dagen zullen we weer veel dieren tegenkomen. Denkt u bijvoorbeeld aan muskusossen, poolhazen en gekraagde lemmingen.

Zeilen Spitsbergen en Groenland - Algemene informatie

De volledige reisbeschrijving kunt u aan de linkerkant zien, door per dag het volledige verhaal uit te klappen. Deze reisbeschrijving van zeilen Spitsbergen en Groeland is slechts een planning; de definitieve reisroute wordt pas aan boord van het schip bepaald door de expeditieleider. Dit is vanwege het feit dat de mogelijke reisroute afhankelijk is van verschillende natuuromstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld de wind zijn, maar ook de hoeveelheid ijs of het weer. De reisleiders zullen er in ieder geval alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien.

Deze zeilen Spitsbergen en Groenland reis zal worden gemaakt met het zeilschip de Rembrandt van Rijn.

Prijslijst Zeilen Spitsbergen en Groenland, 18 dagen Rembrandt v Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon Prijs per persoon 6 t/m 24 aug 2019 (RVR28)
3 persoons hut patrijspoort 5700
2 persoons binnenhut 6300
2 persoons hut patrijspoort 6850

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.