Zeilen Spitsbergen en Groenland, 19 dagen Rembrandt van Rijn

Zeilen naar Spitsbergen en Groenland


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m


Isfjorden
Isfjorden

Voor u aan boord gaat kunt u nog het stadje Longyearbyen bezoeken. In de vroege avond waren we de Isfjord in. De Isfjord is met 107 km lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen archipel, in deze fjord komen acht andere fjorden uit.

's Avonds vaart het schip Tryghamna binnen, waar we het anker uitgooien om te overnachten.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Een van de bekendste bergen aan de buitenrand van de fjord is Alkhornet, een grote klif met tienduizenden zeevogels. Onderaan de kliffen zijn er veel poolvossen te vinden en rendieren begrazen er de weelderig begroeide toendra. We maken hier een wandeling, vertrekkend vanaf een oud, 17e-eeuws walvisvaardersstation en 18e-eeuws jachtstation.


Raudfjord
Raudfjord

We gaan naar de Fuglefjorden, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de gletsjer Svitjodbreen en Birgerbukta. De omgeving bestaat uit rotsige eilandjes, waar veel grote jagers broeden. Ook heeft u hier goede mogelijkheden om een ijsbeer te spotten.

Later gaan we iets verder noordwaarts, naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen. Dit is een prachtig fjord, gedomineerd door spectaculaire gletsjers, die worden bewoond door ringelrobben, baardrobben en beluga's. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Op weg naar Groenland verwachten we pakijs te kunnen zien en benaderen. We kijken uit naar walvissen en trekvogels.


Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland
Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland

Als de wind gunstig is, bereikt u Groenland al op dag 8. Als dat lukt, wordt direct geprobeerd om de Foster Bugt binnen te varen en te landen in Myggebugten. Dit zal in de late middag of in de avond plaatsvinden. Bij Myggebugten kunt u nog een oude jachthut zien uit de vorige eeuw. Vanuit de hut werd er door Noorse trappers gejaagd op ijsberen en poolvossen. Achter de hut bevindt zich de toendra, met muskusossen die er leven.

De volgende dag vervolgt het schip haar weg, door de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord. De fjord is bezaaid met ijsbergen en aan beide zijden staan hoge bergen. Een andere optie is de Sofia Sund; met de bijzondere Teufelschloss.

Om de mooie geologische formaties van dichtbij te kunnen bekijken, maken we een landing in de Blomster Bugt. Ook lopen hier vaak witte poolhazen en muskusossen. In het Noah meer leven ijsduikers, die rond deze periode jongen hebben. We overnachten in de Kaiser Franz Joseph Fjord, in de buurt van Renbugten.


Renbugten, Groenland
Renbugten, Groenland

De volgende dag willen we een landing maken in Renbugten, om op zoek te gaan naar muskusossen en sneeuwhazen. In de middag varen we richting het oosten, de Antarctic Sund in, waar zeer oude sedimentaire rotsen te zien zijn. Voor de avond proberen we bij het eiland Maria Ø te zijn.

In de Kong Oscars Fjord proberen we de volgende middag te landen bij Menander Øer, waar we mooi kunnen wandelen en veel dieren kunnen spotten.

In de grote Kong Oscars Fjord ligt ook Antarctic Havn; een brede vallei waar groepen muskusossen leven. De herfstkleuren van de toendra zijn prachtig om te zien in deze tijd van het jaar.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

We gaan onderweg naar het grootste fjordsysteem van de wereld: de Scoresby Sund. Volgens sommige is dit het mooiste fjordensysteem ter wereld. We bezoeken hier onder andere eiland Danmarks Ø, Milne Land, Sydkap en Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting van Scoresby Sund. We zullen aan land gaan bij een lagune aan de zuidkust van Jameson Land, een gebied met steltlopers en ganzen die zich verzamelen voor de najaarstrek. Verder in de Hurry Inlet wandelen we naar het begin van de fjord, waar rivieren in de fjord uitkomen.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

's Ochtends varen we langs de Volquart Boons Kyst, waar we ook een zodiactocht kunnen maken langs de gletsjers en Vikingebugt. 's Middags willen we aan land gaan op Danmarks Ø, een eiland waar de overblijfselen van een oude, verlaten Iniuït-woonplaats nog te herkennen zijn. Ook ligt hier een aantal oude graven. Daarna vaart het schip dieper de Scoresby Sund in.


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

Om van een spectaculair uitzicht te genieten, zullen we bij Sydkap aan land gaan. Dit is een plek waar veel sneeuwhazen leven. Tijdens de lunch bent u weer aan boord van het schip en kunt u de ingang van de Nordvestfjord zien, met gigantische ijsbergen. En met gigantisch bedoelen we ook echt gigantisch: ze steken soms wel 100 meter boven het water uit. Veel ijsbergen zijn vastgelopen aan de grond, omdat de bodem hier relatief ondiep is: zo'n 400 meter.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

Op deze dag kunt u, voor de afwisseling, weer even genieten van de bewoonde wereld: we brengen een bezoek aan Ittoqqortoormiit. Dit is de grootste plaats in Scoresby Sund, met ongeveer 400 mensen. Er is een postkantoor/ winkeltje en u kunt een wandeling maken door het dorp. Er leven veel sledehonden, maar u krijgt ook meer te weten over de cultuur. Door het dorp zijn vaak huiden van zeehonden, muskusossen en ijsberen opgehangen, om te drogen. 's Middags vaart het schip weer verder, langs de mooie landschappen van Blosseville Coast.


Constable Pynt, Groenland
Constable Pynt, Groenland

Aan de zuidkant van Jameson Land maken we een landing. Het is een gebied met een glooiend landschap en grazende muskusossen. We wandelen verder in de Hurry Inlet, naar het punt waar de fjord begint. Ook kunnen we hier misschien nog Hareelv bezoeken en J.P. Kochs Fjeld beklimmen. 's Avonds ankeren we bij Constable Pynt.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Helaas is de reis vandaag alweer ten einde gekomen. Na de vlucht vanuit Ittoqqortoormiit komt u aan in Reykjavik. Vanuit daar reist u op eigen gelegenheid verder naar huis.


LET OP: De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

28 juli - 15 augustus 2020 (RVR27)

27 juli - 14 augustus 2021 (RVR27)

Zeilen Spitsbergen en Groenland, 19 dagen Rembrandt van Rijn

Deze 19-daagse reis zeilen Spitsbergen en Groenland begint in Longyearbyen, Spitsbergen. Hier gaat u aan boord van zeilschip Rembrandt van Rijn, dat eerst 3 dagen langs de kust van Spitsbergen zal varen. We bezoeken onder andere Trygghamna, Alkhornet en Svitjodbreen en Birgerbukta. Tijdens deze eerste dagen kunnen we onder andere al de eerste ijsberen, poolvossen, rendieren en walrussen spotten. 

Na de drie dagen Spitsbergen, vaart het Rembrandt van Rijn (indien de omstandigheden goed zijn), in drie dagen naar Groenland. Daar zullen we nog 11 volle dagen doorbrengen, om onder andere Myggebugten, Blomster Bugt, Renbugten en Antarctic Havn te bezoeken. Ook tijdens deze dagen zullen we weer veel dieren tegenkomen. Denkt u bijvoorbeeld aan muskusossen, poolhazen en gekraagde lemmingen.

Zeilen Spitsbergen en Groenland - Algemene informatie

De volledige reisbeschrijving kunt u aan de linkerkant zien, door per dag het volledige verhaal uit te klappen. Deze reisbeschrijving van zeilen Spitsbergen en Groenland is slechts een planning; de definitieve reisroute wordt pas aan boord van het schip bepaald door de expeditieleider. Dit is vanwege het feit dat de mogelijke reisroute afhankelijk is van verschillende natuuromstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld de wind zijn, maar ook de hoeveelheid ijs of andere weersomstandigheden. De reisleiders zullen er in ieder geval alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien.

Deze zeilen Spitsbergen en Groenland reis zal worden gemaakt met het zeilschip de Rembrandt van Rijn.

Prijslijst Zeilen Spitsbergen en Groenland, 19 dagen Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon RVR27 | 28 juli - 15 augustus 2020 RVR27 | 27 juli - 14 augustus 2021
3-persoons hut patrijspoort 5950 6200
2-persoons binnenhut 6550 6800
2-persoons hut patrijspoort 7150 7450

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

  Gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.