Zeilvakantie van Shetland naar de Faeröer eilanden, 7 dagen per sy Cherokee

Zeilvakantie van Shetland naar de Faeröer eilanden


Zeiljacht SY Cherokee
Zeiljacht SY Cherokee

8 passagiers
3 hutten met tweepersoons bed
2 hutten met 2 éénpersoons bedden

Lengte 16m
Breedte 4,55m
Diepgang 2m


vlieg Amsterdam - Sumburgh
vlieg Amsterdam - Sumburgh

U vliegt vanaf Schiphol Airport via Aberdeen naar Sumburgh. Vanaf Amsterdam kunt u naar Londen of Aberdeen vliegen. Aan het eind van de middag vliegt u van Aberdeen naar Sumburgh. Transfer vanaf de Sumburgh luchthaven naar Lerwick De vluchten en transfer zijn op eigen gelegenheid en zijn niet bij de reissom inbegrepen. We helpen u graag met het uitzoeken en regelen van vluchten.


Haven Scalloway
Haven Scalloway

Om 18.00 uur kunt u inschepen op het zeiljacht Cherokee. Scalloway is een havenplaats op het Shetlandse Mainland en staat bekend als een goede beschutte haven.


Foula Shetland eiland
Foula Shetland eiland

Als het meer meewerkt zeilen we op de eerste dag naar Foula, een spectaculair eiland. Gletsjers en de zee hebben jaren lang dit eiland gevormd. Een klif van 366 meter doemt op uit de zee, Engeland's on een na grootste klif. Het eiland heeft de grootste populatie aan Grote jagers. In de hoge kliffen zitten talrijke Papegaaiduikers, Jan-van-Genten en een tal aan andere vogel soorten. Iedereen kan alvast wennen aan het schip en de zee.


Atlantische Oceaan van Shetland naar de Faeröer eilanden
Atlantische Oceaan van Shetland naar de Faeröer eilanden

We gaan 185 mijl zeilen, onder goede weersomstandigheden is dit ongeveer anderhalve dag non-stop varen. Dit gebied staat echter niet bekend om zijn goede weersomstandigheden en het kan dan ook langer duren. Desalniettemin een mooie reis in het spoor van de Vikingen en bijzonder is dat de zon hier zo noordelijk bijna niet ondergaat. Tijdens het varen kunt u de kneepjes van het zeilen leren. Zo kunt u, als u dat leuk vind helpen bij het zeilen. Maar natuurlijk ook heerlijk relaxen en van het uitzicht te genieten.


Atlantische Oceaan - Faeröer eilanden
Atlantische Oceaan - Faeröer eilanden

Als het weer meewerkt hebben we nog enkele dagen over, deze gebruiken we om een paar eilanden van de Faeröer te verkennen. Een spectaculair mooi en mysterieus vaargebied. Een zeilvakantie voor de echte zeilliefhebber!


Faeröer Eilanden, Torshavn
Faeröer Eilanden, Torshavn

We ontschepen de Cherokee voor 11.00 uur in de ochtend in Torshavn. De transfer vanaf Torshavn naar luchthaven is op eigen gelegenheid.


vlieg Vágar - Amsterdam
vlieg Vágar - Amsterdam

U vliegt vanaf Vágar via Luchthaven Kopenhagen Kastrup naar/ Amsterdam Schiphol Airport.


Reisdata

  18 juni - 25 juni 2019 (Z 05) 

Reisgezelschap

Maximaal 7 passagiers (hut op indeling)

Kapitein 

Bootsman-/ vrouw

Zeilvakantie van Shetlands naar de Faeröer eilanden

Met deze zeilvakantie van de Shetlands naar de Faeröer eilanden zal u de geheimzinnige, ruige vulkanische eilanden ontdekken. U zal door een nieuw vaargebied gaan waar nog maar weinig over bekend is. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook Jan van Genten, zeehonden en soms walvissen. Het weer en de ruige zee kunnen een uitdaging zijn. Maar door de vele eilanden met fjorden en sounds zijn er genoeg plekken voor beschutting. Let op, tijdens deze reis is de afstand van Shetland naar Faeröer 185 mijl wat onder goede weersomstandigheden ongeveer anderhalve dag 

Zeilvakantie - uw bestemming

De westkust van de Shetland heeft een schitterend landschap met roodgranieten kliffen en met diepe fjorden ('voes' genaamd). Het leven op de Shetland eilanden is relaxt en de bevolking bestaat uit zeer vriendelijke mensen. De Shetland bevolking stamt merendeels van de Vikingen af en ook de binding met Noorwegen is groter dan met het Verenigd Koninkrijk. De Noorse stad Bergen ligt dichterbij dan Londen. Door de vele eilanden, fjorden en de mooie kusten is het een mooi vaargebied, waar we tussen de eilanden kunnen zeilen voor beschutting. De grotere havens zoals Kirkwall, Scalloway & Lerwick zijn gezellige en levendige werkhaventjes.

De Faeröer eilanden zijn nog een ‘’onontdekte’’ vakantiebestemming, die vooral mensen zal aanspreken die van een uitdagend landschap en zee houden. Als echte natuurliefhebber is het dan ook een echte must see! Deze vulkanische eilanden ver in de Noord-Atlantische Oceaan zullen aanvoelen als een andere wereld. Een plek van kolkende bergbeekjes die uitmonden in watervallen die langs grote kliffen in de zee storten. Hier en daar een huisje in de middle of nowhere. Een gras dak met om het huisje een paar schaapjes. Het weer staat er om bekend snel te kunnen veranderen, het kan onbetrouwbaar zijn en soms simpelweg slecht, gelukkig duurt dit nooit al te lang. Een bekend gezegde of de eilanden zelf is ‘’Als het weer u niet aanstaat moet u vijf minuten wachten’’. 

– Het is niet ondraaglijk heet.
Er is vrijwel altijd voldoende wind om lekker te kunnen zeilen.
– De wind en weersomstandigheden zijn elke dag weer anders.

Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor mooie luchten, maar ook voor de perfecte condities voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie rond de Faeröer eilanden. 

Prijslijst Zeilvakantie van Shetland naar de Faeröer eilanden, 7 dagen per sy Cherokee (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 18 t/m 25 juni 2019 Prijs per persoon Boordkas in Deense kronen
2 persoonshut (op indeling) 799 1800

Vluchtprijzen kunnen variëren van €325 tot €525. Dit is afhankelijk van de datum van boeking en de vliegroute die u wenst af te leggen.

Inclusief:

  Scheepsreis volgens programma incl. volpension aan boord van het schip, koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken (alleen als het schip stil ligt) 

Exclusief:

! Annulering en persoonlijke verzekering

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor bemanning

! Uitgaven van persoonlijke aard 

! Douchen in de havens 

Huur zeilpak €30 en laarzen €10 per week

Transfer van en naar luchthaven (taxitransfer is mogelijk)