Zeilend de Faeröer Eilanden ontdekken, 9 dagen per sy Cherokee

Zeilend de Faeröer Eilanden ontdekken

Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Zeilend de Faeröer eilanden ontdekken

Al zeilend de Faeröer eilanden ontdekken, laat u de eilanden zien vanuit plekken waar u over het land nooit bij zou kunnen komen. Dit maakt het nou juist zo geheimzinnig, gaan waar nog niet veel mensen geweest zijn. U zal door een nieuw vaargebied gaan waar nog maar weinig over bekend is. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook Jan van Genten, zeehonden en soms walvissen. De adembenemende Bird Cliffs van Vestmanna en de Drangarnir staan in ieder geval op het programma waar we vlak langs zullen zeilen.

Het weer en de ruige zee kunnen een uitdaging zijn. Maar door de vele eilanden met fjorden en sounds zijn er genoeg plekken voor beschutting. Het zal een echte ontdekkingsreis worden, met als doel om zoveel mogelijk verschillende eilanden aandoen, afhankelijk van de mogelijkheden.

Zeilreis - uw bestemming

De Faeröer eilanden zijn nog een ‘’onontdekte’’ vakantiebestemming, die vooral mensen zal aanspreken die van een uitdagend landschap en zee houden. Als echte natuurliefhebber is het dan ook een echte must see! Deze vulkanische eilanden ver in de Noord-Atlantische Oceaan zullen aanvoelen als een andere wereld. Een plek van kolkende bergbeekjes die uitmonden in watervallen die langs grote kliffen in de zee storten. Hier en daar een huisje in de middle of nowhere. Een gras dak met om het huisje een paar schaapjes. Het weer staat er om bekend snel te kunnen veranderen, het kan onbetrouwbaar zijn en soms simpelweg slecht, gelukkig duurt dit nooit al te lang. Een bekend gezegde of de eilanden zelf is ‘’Als het weer u niet aanstaat moet u vijf minuten wachten’’. We gaan ook nog aan de wandel, dit om papegaaiduikers te kijken op het eiland Mykines. Tevens kunnen wij ook een bergwandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Elke avond gooien wij het anker uit in een haven. Dan heeft u natuurlijk tijd om aan land te gaan om te verkennen.

– Het is niet ondraaglijk heet.
Er is vrijwel altijd voldoende wind om lekker te kunnen zeilen.
– De wind en weersomstandigheden zijn elke dag weer anders.

Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor mooie luchten, maar ook voor de perfecte condities voor avontuurlijke en actieve zeilreizen rond de Faeröer eilanden. 


Dag tot dag beschrijving


    Zeiljacht SY Cherokee

    8 passagiers

    3 hutten met tweepersoons bed

    2 hutten met 2 éénpersoons bedden



    Lengte 16m

    Breedte 4,55m

    Diepgang 2m


    In augustus 2008 heeft Offshore Yacht Charter een zeer mooi zeiljacht aangeschaft: zeiljacht SY Cherokee. De SY Cherokee is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design. In 2009 is het schip radicaal verbouwd voor het zeilen op zee met passagiers en het heeft nu een kottertuigage en een generatorruimte. De SY Cherokee is nu een snelle en praktische 'One Off' 50. Het is 16 meter lang en heeft een mooi teakhouten dek met een ruime kuip. Het zeiljacht is handzaam en daardoor makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal 8 passagiers mee en 2 bemanningsleden (de schipper en een bootsman/vrouw). Op langere overtochten gaat er ook een extra stuurman mee.

    Het interieur is sfeervol en praktisch betimmerd met mahoniehout. De kajuit heeft een gezellige zithoek en de kombuis is onder andere voorzien van een koelkast, vriezer, elektrische kookplaat en een combi-oven met magnetron. In elke hut zijn opbergkasten voor de bagage en luiken die open kunnen. Alle hutten hebben een natuurlijk ventilatie systeem en de wc’s hebben een mechanisch ventilatiesysteem. De boiler is verlengd tot 90 liter en de koeling van de generatorset loopt hier doorheen, waardoor er ook op de ankerplaats voldoende warm water is om te douchen.

    Let op: om de brandveiligheid aan boord te waarborgen mag er binnen in het schip niet gerookt worden. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden, wordt er tijdens het varen geen alcohol gedronken! De SY Cherokee is een degelijk gebouwd schip en uitgerust met alle benodigde veiligheids- en navigatiemiddelen om op zee te mogen zeilen. Tijdens de verbouwing is veel tijd besteed aan een waterdichte indeling en de brandveiligheid. De schipper zal samen met de bemanning aan het begin van elke zeilreis uitleg geven over het schip en de veiligheidsprocedures met u doornemen.

    Technische gegevens
    Type: 'One Off' 50, ontworpen door J&J Design Bouwjaar: 2000
    Verbouwing: 2009
    Lengte: 16 m
    Breedte: 4,55 m
    Diepgang: 2 m
    Zeiloppervlak: 125 m²
    Motor: Volvo Penta TMD 22, 78 pk
    Generatorset: 5.5 kW, Yanmar 1500 rpm
    Omvormer: 2,5 kW, Mastervolt combi
    Accu capaciteit: 600 aH
    Dieseltanks: 400 L
    Watertanks: 700 L
    Vuilwatertank: 80 L
    Accommodatie: 8 passagiers
    Bemanning: 2 personen
    Hutten: 3 hutten met tweepersoons bed, 2 hutten met 2 éénpersoons bedden
    Toilet en douche: 2 toiletten, 2 douches + buitendouche

    Hutten aan boord
    2-persoons hutten (tweepersoons bed)
    Aantal: 3
    2-persoons hutten (twee 1-persoons bedden)
    Aantal: 2

    Vertoon meer
  • Inschepen

    Faeröer Eilanden, Torshavn

    Om 18.00 uur kunt u inschepen op het zeiljacht Cherokee te Torshavn.

    Dit is de hoofdstad van de Faeröer Eilanden, met een leuk haventje. De stad werd in de 10e eeuw gesticht door Vikingen. Het nationaal museum heeft een mooie collectie historische boten, archeologische vondsten en geeft veel informatie over de cultuur.


    De Faeröer Eilanden staan bekend om hun mooie, ongerepte landschappen met groene veilden en ruige, steile kliffen. De eilanden hebben een rijk verleden, hoewel de vroege historie niet helemaal duidelijk is. De eerste kolonisten kunnen de Ierse monniken uit de 7e eeuw geweest zijn. Zij zochten eenzaamheid op deze eilanden, ver weg van ieder continent. Hun eenzaamheid eindigde rond het jaar 800, toen de Noorse boeren aankwamen. Deze Noorse kolonisatie ging door tot in het Vikingtijdperk. Veel inwoners van de Faeröer Eilanden, die nu een autonoom land binnen het Koninkrijk Denemarken vormen, stammen af van de Noorse Vikingen.

    Tórshavn is één van 's werelds kleinste hoofdsteden. De stad heeft een ontspannen sfeer en vele historische en culturele bezienswaardigheden. Hier vestigden de Vikingen hun regering in 825. U kunt hier even teruggaan in de tijd en genieten van een vergelijkbare eenzaamheid als in het verleden. Loop door het doolhof van smalle straatjes van de oude stad en bewonder de schilderachtige houten huisjes met traditionele groendaken en witte raampjes.

    Vertoon meer
  • Zeilen rond de Faeröer Eilanden

    Atlantische Oceaan - Faeröer eilanden

    De Faeröer eilanden zijn door vulkaanische activiteiten ontstaan, de natuur is er erg ruig en spectaculair. Met deze zeilvakantie rond de Faeröer eilanden zal u de geheimzinnige, ruige vulkanische eilanden ontdekken. U zal door een nieuw vaargebied gaan waar nog maar weinig over bekend is. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook jan-van-genten, zeehonden en soms walvissen.



    De Bird Cliff van Vestmanna ziet u het beste vanaf het zeilschip. We varen er langs met het allermooiste uitzicht op de diepe groeven, grotten, nauwe doorgangen en 700 meter hoge kliffen te bekijken. Deze kliffen en grotten zijn het permanente of tijdelijke huis voor vele zeevogels, hieronder de bekende papegaaiduikers, jan-van-genten, alken, zeekoeten en fulmarussen.
    Een van de meest bijzondere uitzichten zal u hebben bij de Drangarnir. De Drangarnir bestaat uit twee zeestapels tussen Vágar en het eilandje Tindhólmur. Doordat we er met de zeilboot heengaan heeft u de beste kans voor het maken van prachtige foto’s. U kunt bijvoorbeeld de doorgang fotograferen.



    Mykines is één van de 18 eilanden en is het meest westelijke hiervan. Door de ligging en de vele regen is deze gogantsche rots ontzettend groen. Vele vogelaars komen hiervoor naar de Faeröer eilanden toe. Papegaaiduikers en jan-van-genten zien hier vaste gasten!


    Faeröer eilanden

    De Faeröer eilanden zijn door vulkaan activiteiten ontstaan, de natuur is er erg ruig. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook jan-van-genten, zeehonden en soms walvissen.

    De Bird Cliff van Vestmanna, het mooie uitzicht op de diepe groeven, grotten, nauwe doorgangen en 700 meter hoge kliffen is onvergetelijk. Deze kliffen en grotten zijn het permanente of tijdelijke huisen voor vele zeevogels, hieronder de bekende papegaaiduikers, jan-van-genten, alken, zeekoeten en fulmarussen.

    Een van de meest bijzondere uitzichten zal u hebben bij de Drangarnir. De Drangarnir bestaat uit twee zeestapels tussen Vágar en het eilandje Tindhólmur. 

    Mykines is één van de 18 eilanden en is het meest westelijke hiervan. Door de ligging en de vele regen is deze gigantische rots ontzettend groen. Vele vogelaars komen hiervoor naar de Faeröer eilanden toe. Papegaaiduikers en jan-van-genten zien hier vaste gasten!

    Vertoon meer
  • Ontschepen

    Faeröer Eilanden, Torshavn

    We ontschepen de Cherokee voor 11.00 uur in de ochtend in Torshavn. De transfer naar luchthaven is op eigen gelegenheid.

    De Faeröer Eilanden staan bekend om hun mooie, ongerepte landschappen met groene veilden en ruige, steile kliffen. De eilanden hebben een rijk verleden, hoewel de vroege historie niet helemaal duidelijk is. De eerste kolonisten kunnen de Ierse monniken uit de 7e eeuw geweest zijn. Zij zochten eenzaamheid op deze eilanden, ver weg van ieder continent. Hun eenzaamheid eindigde rond het jaar 800, toen de Noorse boeren aankwamen. Deze Noorse kolonisatie ging door tot in het Vikingtijdperk. Veel inwoners van de Faeröer Eilanden, die nu een autonoom land binnen het Koninkrijk Denemarken vormen, stammen af van de Noorse Vikingen.

    Tórshavn is één van 's werelds kleinste hoofdsteden. De stad heeft een ontspannen sfeer en vele historische en culturele bezienswaardigheden. Hier vestigden de Vikingen hun regering in 825. U kunt hier even teruggaan in de tijd en genieten van een vergelijkbare eenzaamheid als in het verleden. Loop door het doolhof van smalle straatjes van de oude stad en bewonder de schilderachtige houten huisjes met traditionele groendaken en witte raampjes.

    Vertoon meer
  • vlucht Vágar via Kopenhagen naar Amsterdam

    Vlucht Vágar - Amsterdam

    U vliegt vanaf Vágar via Kopenhagen naar Amsterdam Schiphol Airport.

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode vertrek 25/6, 3/7 of 12/7 2019 Prijs per persoon Boordkas in Deense kronen
2 persoonshut (op indeling) 989 1800

Vluchtprijzen kunnen variëren van €325 tot €525. Dit is afhankelijk van de datum van boeking en de vliegroute die u wenst af te leggen.

Inclusief:

  Scheepsreis volgens programma incl. volpension aan boord van het schip, koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken (alleen als het schip stil ligt) 

Exclusief:

! Annulering en persoonlijke verzekering

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor bemanning (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Uitgaven van persoonlijke aard 

! Douchen in de havens 

Huur zeilpak €30 en laarzen €10 per week

Transfer van en naar luchthaven (buslijn 300)

Inclusief & Exclusief

Reisdata

  25 juni - 3 juli 2019 (Z 06)

✓  3 juli - 11 juli 2019 (Z 07)

✓  12 juli - 20 juli 2019 (Z 08) 

Reisgezelschap

Maximaal 8 passagiers (hut op indeling)

Kapitein 

Bootsman-/ vrouw