Zeilend de Faeröer Eilanden ontdekken, 9 dagen per sy Cherokee

Zeilend de Faeröer Eilanden ontdekken


Zeiljacht SY Cherokee
Zeiljacht SY Cherokee

8 passagiers
3 hutten met tweepersoons bed
2 hutten met 2 éénpersoons bedden

Lengte 16m
Breedte 4,55m
Diepgang 2m


vlieg Amsterdam - Vágar
vlieg Amsterdam - Vágar

U vliegt vanaf Schiphol Airport via Kopenhagen naar Vágar. De vluchten zijn op eigen gelegenheid en zijn niet bij de reissom inbegrepen. We helpen u graag met het uitzoeken en regelen van vluchten. Na de vlucht volgt een bustransfer van 1 uur met bus 300 naar Torshavn, deze bustransfer is niet bij de reissom inbegrepen en dient u ter plaatse te betalen.


Faeröer Eilanden, Torshavn
Faeröer Eilanden, Torshavn

Om 18.00 uur kunt u inschepen op het zeiljacht Cherokee te Torshavn.

Dit is de hoofdstad van de Faeröer Eilanden, met een leuk haventje. De stad werd in de 10e eeuw gesticht door Vikingen. Het nationaal museum heeft een mooie collectie historische boten, archeologische vondsten en geeft veel informatie over de cultuur.


Atlantische Oceaan - Faeröer eilanden
Atlantische Oceaan - Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden zijn door vulkaanische activiteiten ontstaan, de natuur is er erg ruig en spectaculair. Met deze zeilvakantie rond de Faeröer eilanden zal u de geheimzinnige, ruige vulkanische eilanden ontdekken. U zal door een nieuw vaargebied gaan waar nog maar weinig over bekend is. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook jan-van-genten, zeehonden en soms walvissen.

De Bird Cliff van Vestmanna ziet u het beste vanaf het zeilschip. We varen er langs met het allermooiste uitzicht op de diepe groeven, grotten, nauwe doorgangen en 700 meter hoge kliffen te bekijken. Deze kliffen en grotten zijn het permanente of tijdelijke huis voor vele zeevogels, hieronder de bekende papegaaiduikers, jan-van-genten, alken, zeekoeten en fulmarussen. Een van de meest bijzondere uitzichten zal u hebben bij de Drangarnir. De Drangarnir bestaat uit twee zeestapels tussen Vágar en het eilandje Tindhólmur. Doordat we er met de zeilboot heengaan heeft u de beste kans voor het maken van prachtige foto’s. U kunt bijvoorbeeld de doorgang fotograferen.

Mykines is één van de 18 eilanden en is het meest westelijke hiervan. Door de ligging en de vele regen is deze gogantsche rots ontzettend groen. Vele vogelaars komen hiervoor naar de Faeröer eilanden toe. Papegaaiduikers en jan-van-genten zien hier vaste gasten!


Faeröer Eilanden, Torshavn
Faeröer Eilanden, Torshavn

We ontschepen de Cherokee voor 11.00 uur in de ochtend in Torshavn. De transfer naar luchthaven is op eigen gelegenheid.


vlieg Vágar - Amsterdam
vlieg Vágar - Amsterdam

U vliegt vanaf Vágar via Kopenhagen naar Amsterdam Schiphol Airport.


Reisdata

  25 juni - 3 juli 2019 (Z 06)

✓  3 juli - 11 juli 2019 (Z 07)

✓  12 juli - 20 juli 2019 (Z 08) 

Reisgezelschap

Maximaal 8 passagiers (hut op indeling)

Kapitein 

Bootsman-/ vrouw

Zeilend de Faeröer eilanden ontdekken

Al zeilend de Faeröer eilanden ontdekken, laat u de eilanden zien vanuit plekken waar u over het land nooit bij zou kunnen komen. Dit maakt het nou juist zo geheimzinnig, gaan waar nog niet veel mensen geweest zijn. U zal door een nieuw vaargebied gaan waar nog maar weinig over bekend is. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook Jan van Genten, zeehonden en soms walvissen. De adembenemende Bird Cliffs van Vestmanna en de Drangarnir staan in ieder geval op het programma waar we vlak langs zullen zeilen.

Het weer en de ruige zee kunnen een uitdaging zijn. Maar door de vele eilanden met fjorden en sounds zijn er genoeg plekken voor beschutting. Het zal een echte ontdekkingsreis worden, met als doel om zoveel mogelijk verschillende eilanden aandoen, afhankelijk van de mogelijkheden.

Zeilreis - uw bestemming

De Faeröer eilanden zijn nog een ‘’onontdekte’’ vakantiebestemming, die vooral mensen zal aanspreken die van een uitdagend landschap en zee houden. Als echte natuurliefhebber is het dan ook een echte must see! Deze vulkanische eilanden ver in de Noord-Atlantische Oceaan zullen aanvoelen als een andere wereld. Een plek van kolkende bergbeekjes die uitmonden in watervallen die langs grote kliffen in de zee storten. Hier en daar een huisje in de middle of nowhere. Een gras dak met om het huisje een paar schaapjes. Het weer staat er om bekend snel te kunnen veranderen, het kan onbetrouwbaar zijn en soms simpelweg slecht, gelukkig duurt dit nooit al te lang. Een bekend gezegde of de eilanden zelf is ‘’Als het weer u niet aanstaat moet u vijf minuten wachten’’. We gaan ook nog aan de wandel, dit om papegaaiduikers te kijken op het eiland Mykines. Tevens kunnen wij ook een bergwandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Elke avond gooien wij het anker uit in een haven. Dan heeft u natuurlijk tijd om aan land te gaan om te verkennen.

– Het is niet ondraaglijk heet.
Er is vrijwel altijd voldoende wind om lekker te kunnen zeilen.
– De wind en weersomstandigheden zijn elke dag weer anders.

Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor mooie luchten, maar ook voor de perfecte condities voor avontuurlijke en actieve zeilreizen rond de Faeröer eilanden. 

Prijslijst Zeilend de Faeröer Eilanden ontdekken, 9 dagen per sy Cherokee (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode vertrek 25/6, 3/7 of 12/7 2019 Prijs per persoon Boordkas in Deense kronen
2 persoonshut (op indeling) 989 1800

Vluchtprijzen kunnen variëren van €325 tot €525. Dit is afhankelijk van de datum van boeking en de vliegroute die u wenst af te leggen.

Inclusief:

  Scheepsreis volgens programma incl. volpension aan boord van het schip, koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken (alleen als het schip stil ligt) 

Exclusief:

! Annulering en persoonlijke verzekering

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor bemanning (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Uitgaven van persoonlijke aard 

! Douchen in de havens 

Huur zeilpak €30 en laarzen €10 per week

Transfer van en naar luchthaven (buslijn 300)