Zeilreis door de Isfjorden, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilreis door de Isfjorden, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Uw reis begint in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoek brengen voor u aan boord gaat. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden. Ook staat er een mooi houten kerkje dat u een bezoek kunt brengen.

's Avonds vertrekt het schip uit Longyearbyen, de Isfjord in. Hier kunt u mogelijk al de eerste walvissen spotten!


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

In Trygghamna zal het schip deze ochtend voor anker gaan. Hier kunt u een bezoek brengen aan een 17e-eeuws Engels walvisvaardersstation. Ook staat hier een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren en de Alkhornet, een grote klif waar tienduizenden zeevogels leven. Onder de kliffen leven poolvossen, die afwachten tot er iets te eten van de klif valt. Naast de poolvossen is dit ook het leefgebied van rendieren, die grazen op de weelderig begroeide toendra.

Later in de middag zal het schip verder varen naar Barentzburg, de op één na grootste nederzetting op Svalbard. Hier zijn onder andere 's werelds meest noordelijke brouwerij, een verwarmd zeewater-zwembad, een historisch standbeeld van Lenin en het beroemde Barentsburg Pomor Museum te zien. Ook zult u hier ongetwijfeld een aantal vriendelijke Russen tegenkomen.


Bohemanflya, Spitsbergen Svalbard
Bohemanflya, Spitsbergen Svalbard

Vandaag verkent u het gletsjerfront bij Borebukta. Maak kennis met het immense Arctische ijs in het binnenland van Spitsbergen. Aan het eind van de middag heeft u nog de mogelijkheid om richting de oostkust van Bohemanflya te gaan.


Nordfjord
Nordfjord

Deze ochtend komt u aan bij het volgende gletsjerfront: Sveabreen in Nordfjord. Vanuit hier vaart u nog een stukje door naar Dickson Fjord. Dit is het meest noordelijke punt van deze reis. Tevens is dit de plek waar u de grootste kans heeft op het zien van het noorderlicht, dankzij de normaal gesproken optimale weersomstandigheden.


Isfjorden
Isfjorden

Op deze dag zult u verder de Isfjorden in varen. Geniet van het prachtige uitzicht van sneeuw, ijs, hellingen en zee. Afhankelijk van het weer, zult een nabijgelegen fjord nog invaren, om ook hier te genieten van al het moois om u heen.


Pyramiden
Pyramiden

's Ochtends zult u een bezoek brengen aan Nordenskiöldk. Hier zutl u sprakeloos zijn na het zien van de gigantische stukken ijs. 's Middags staan de Pyramiden op het programma. Hier zult u ervaren hoe mijnwerkers vele jaren geleden leefden.


Skansbukta, Spitsbergen Svalbard
Skansbukta, Spitsbergen Svalbard

Op de een-na-laatste dag reist u door de vallei van Skansbukta. Aan het begin van de avond staat dan de terugkeer naar Longyearbyen gepland.


Longyearbyen
Longyearbyen

Aan elke mooie reis komt een eind. Vandaag stapt u weer van boord in Longyearbyen. U neemt onvergetelijke herinneringen weer met u mee naar huis.


LET OP: De route van deze zeilreis door de Isfjorden wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede omstandigheden wat betreft weer en wind en de beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De kapitein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen. De gemiddelde vaarsnelheid van s/v Noorderlicht is 6 knopen.

Reisdata

 28 september - 5 oktober 2020 (NOO32)

 5 oktober - 12 oktober 2020 (NOO33)

27 september - 4 oktober 2021 (NOO32)

4 oktober - 11 oktober 2021 (NOO33)

11 oktober - 18 oktober 2021 (NOO34)

Zeilreis door de Isfjorden, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Een 8-daagse zeilreis door de Isfjorden, ga mee op avontuur in het Arctische gebied. De Isfjord is de op één na grootste fjord van Spitsbergen. Tijdens deze reis kunt u op een mooie manier kennismaken met het noordelijke Poolgebied. Dagelijks zal er ook geprobeerd worden aan land te gaan, onder leiding van een professionele gids om wandelingen te maken.

De Isfjord zit vol met prachtige gletsjers, vogelkliffen en Arctische wilde dieren. De Golfstroom zorgt ervoor dat de fjord het grootste deel van het jaar ijsvrij blijft. Toch drijft er met dezelfde stroom soms ook ijs mee de fjord in. Hier zijn miljoenen jaren van geologische geschiedenis zichtbaar en ook de 400 jaar lange aanwezigheid van mensen in dit gebied heeft sporen achtergelaten in het landschap.

Deze zeilexpeditie zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen door de Isfjorden. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Zeilreis door de Isfjorden - Highlights

Deze zeilreis zal starten in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen. Gedurende de reis zal u onder andere de baai Trygghamna bezoeken gevolgd door het steile gletsjerfront van Borebukta en het ijzige panorama van de Isfjord. Ook een bezoek aan het oude Russische mijnwerkersdorpje Barentsburg en verlaten Soviet mijnnederzetting Pyramiden zal niet ontbreken. Daarnaast heeft u op deze reis niet alleen kans op het zien van poolvossen, rendieren, walvissen en vogels. Ook is er grote kans op het zien van het noorderlicht. Indien gewenst, kan deze reis ook met een paar dagen vervroegd of verlengd worden. Norge Reiser helpt u hier graag bij.

Prijslijst Zeilreis door de Isfjorden, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO32 | 28 september - 5 oktober 2020 NOO33 | 5 - 12 oktober 2020 NOO32 | 27 september - 4 oktober 2021 NOO33 | 4 - 11 oktober 2021 NOO34 | 11 -18 oktober 2021
2-persoons binnenhut 2600 2600 2700 2700 2700

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Gebruik van sneeuwschoenen. 

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.