Zeilreis Groenlandse IJskap, 22 dagen per Mae West (MW4)

Zeilreis langs de Groenlandse IJskap, ca. 1200 zeemijlen

Zeilschip Mae West
Zeilschip Mae West

4 passagiers


Lengte 15,40m
Breedte 3,72m
Snelheid 13 knopen


Upernavik, Groenland
Upernavik, Groenland

U gaat op eigen gelegenheid naar Upernavik. (Wij kunnen u helpen bij het uitzoeken en boeken van vluchten.) Na aankomst maakt u op de eerste dag kennis met het schip, de kapitein en de andere opvarenden. Ook krijgt u de veiligheidsoefening.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

Vanaf Upernavik varen we met het zeilschip naar het noorden. Onderweg vaart u tussen de ijsbergen en de eilanden door en stoppen we bij kleine plaatsjes waar nog de echte Inuït leven, volgens hun traditionele leefstijl. U kunt genieten van het uitzicht op de vlakke eilanden, met op de achtergrond de roodzwarte rotsen. De ijsbergen in zee zijn afkomstig van de gletsjers, waar de enorme stukken ijs vanaf breken.


Melville Bay
Melville Bay

In de Melville Baai komt de Groenlandse IJskap bijna tot de zee. Ten oosten van het schip komt het ijs tot aan de gletsjers, terwijl in het westen het water vol ijs helemaal doorgaat tot Canada. Er zijn in dit stuk water niet heel veel mogelijke ankerplaatsen, en als ze niet veilig genoeg zijn, zullen we daarvoor verder doorvaren naar de Bylot Sund.


Dundas
Dundas

Tussen het meest westelijke deel van Groenland en Canada ligt de North Water Polynya. Dankzij het warme Atlantische water, groeit het ijs hier nooit helemaal dicht. Dit gigantische 'wak' heeft een grote aantrekkingskracht op zeehonden, narwals en walrussen. De ijsbergen die op zeehonden jagen, kunt u hier ook spotten, als u geluk heeft. Daarnaast komen er allerlei zeevogels voor, zoals kleine alken en dikbekzeekoeten.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

In de Inglefield Fjord beleeft u de Arctische wildernis op zijn best. Ook hier bevindt u zich nog bij de polynya, waar veel narwals leven. In deze omgeving zullen we veel zeemijlen maken. In deze periode wordt het ook weer langzaam donker 's nachts, waardoor de kans bestaat dat we noorderlicht gaan meemaken. Dit is een ervaring die u nooit meer zal vergeten.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

U komt na een onvergetelijke reis aan in Qaanaaq, van waaruit u op eigen gelegenheid weer naar huis gaat.


Reisdata

data voor 2019 staan nog niet vast (MW 4)


Zeilreis Groenlandse IJskap

Deze zeilreis langs de Groenlandse IJskap is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen  maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis langs de Groenlandse IJskap van Upernavik naar Qaanaaq vaart. Onderweg vaart u tussen de ijsbergen door, bezoekt u dorpjes waar de Inuït wonen en nog van de jacht leven en heeft u kans om ijsberen, zeehonden en walvissen te spotten. Ook eindigt de periode met de midzomernacht rond deze tijd, waardoor het 's nachts weer langzaam donker wordt. Aan het eind van de reis kan het misschien zelfs donker genoeg worden om het noorderlicht te ervaren. (Dit is echter altijd weersafhankelijk en is nooit van tevoren te garanderen.) De reis is in ieder geval nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren.

Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk. Als u de juiste instelling heeft, graag actief deelneemt en beschikt over doorzettingsvermogen, zal deze reis ook goed bij u passen! Aan boord van het schip krijgt u veel uitleg over het zeilen op zee.

Dagindeling aan boord

Ontbijt
Elke dag wordt om 8.00u ontbeten. De kok zorgt dagelijks voor afwisseling.

Lunch
Rond 13.00 is de lunch. Er wordt, afhankelijk van het weer, gekozen voor een salade, sandwich of warme lunch.

Tussendoor
Rond 17.00 kunt u dagelijks genieten van een tussendoortje in de vorm van iets hartigs, tapas of iets anders lekkers.

Diner
Om 20.00 is het tijd om te dineren. Ook hierin wordt gezorgd voor veel afwisseling, van Hollands tot Mediterraans of Chinees. U wordt als opvarende uitgenodigd om te helpen met koken of met de afwas.

Zeilreis langs de Groenlandse ijskap - een bijzondere ervaring

Naast alle actie aan boord van het schip en de fantastische omgeving van de Melville Baai en de Groenlandse IJskap, maken ook alle ervaringen er omheen deze reis heel bijzonder. U krijgt optimale kansen om meer te leren van het zeilen in de praktijk, krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden (storm, mist, ijs, enz.) maakt nieuwe vriendschappen en leert tot slot ook uzelf beter kennen. Deze waardevolle ervaring is uniek en zal u de rest van uw leven bijblijven.

Prijslijst Zeilreis Groenlandse IJskap, 22 dagen per Mae West (MW4) (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Zeilreis Prijs per persoon
MW 4 | 22 dagen aanvraag

Inclusief:

Verblijf aan boord

Alle maaltijden aan boord en onbeperkt koffie, thee en bronwater.

Havenkosten en brandstof.

Gebruik van veiligheidsuitrusting, inclusief opblaasbare reddingsvesten en veiligheidsharnas.

Kussens, lakens en slopen.

Boordkas (inkopen, havenkosten en brandstof, die normaal uit de boordkas betaald worden, zijn al inbegrepen in de reissom).

Exclusief:

! Retourvluchten van Nederland - Groenland.

! Accommodaties aan wal.

! Kosten van excursies en activiteiten aan wal.

! Goede reisverzekering voor medische behandeling en evacuatie. Het is erg belangrijk dat u deze zelf afsluit!

! Annuleringsverzekering. Is sterk aan te raden.

! Persoonlijke kleding, zoals laarzen en regenkleding.

! Alcohol en frisdranken zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:
• U dient te kunnen aantonen dat u gezond bent en een goede fysieke conditie heeft.

• U behoort de schipper te informeren over uw eventuele medicijngebruik.

• U dient zelf te zorgen voor medicijnen tegen zeeziekte.

• U wordt verzocht eventuele dieetwensen/ allergieën bij het boeken van de reis kenbaar te maken.

• Als u twijfelt of deze reis bij u past, neem dan contact met ons op, voordat u de reis boekt.

• Sluit een goede verzekering af voor acute hulp. U bent ver buiten bereik van onmiddellijke specialistische medische hulp en evacuatie.

• Er is aan boord van het schip helaas geen ruimte voor koffers en soft-trollies. Kies voor een zeiltas of een expedition-bag die plat op te vouwen is.

• Boek flexibele vliegtickets. De kapitein zal zijn uiterste best doen om aan de vertrek- en aankomstdatum te voldoen, zonder schip, bemanning en opvarenden in gevaar te brengen. Dit is echter nooit te garanderen, vanwege onvoorziene omstandigheden die kunnen plaatsvinden. Het schip is echter niet aansprakelijk voor het risico van niet op tijd aankomen en aanvaardt geen claims als gevolg van gemiste verbindingen.

• De Mae West is al 10 jaar lang ieder jaar uitgevaren. Toch behoudt zij het recht op annuleren onder de voorwaarde van voldoende aanmeldingen.