Zeilreis Groenlandse Wildernis, 22 dagen per Mae West (MW5)

Zeilreis Groenlandse Wildernis, ca. 1200 zeemijlen

Zeilschip Mae West
Zeilschip Mae West

4 passagiers

Lengte 15,40m

>

Breedte 3,72m

Snelheid 13 knopen


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

U gaat op eigen gelegenheid naar Qaanaaq. (Wij kunnen u helpen bij het uitzoeken en boeken van vluchten.) Na aankomst maakt u op de eerste dag kennis met het schip, de kapitein en de andere opvarenden. Ook krijgt u de veiligheidsoefening.


Siorapaluk
Siorapaluk

Vanaf Qaanaaq varen we eerst noordwaarts langs Siorapaluk. Daarna proberen we 80º N te bereiken, maar het is nooit te voorspellen hoever we kunnen komen vanwege het ijs. We stoppen pas als we echt niet verder kunnen, in de hoop dat we in het verre noorden de ijsberen kunnen spotten. Terug zuidwaarts gaan we langs de kust van Canada.

In het hele noordpoolgebied komen twintig- tot veertigduizend ijsberen voor, waarvan er ongeveer 400 rondom het Kane Basin leven.

Langs de kust van Canada komen we ook bij Ellesmere Eiland, waar nog geen 200 mensen op 200.000 km2 wonen en waar muskusossen en ijsberen vrij rondlopen.

Bij 77º N zeilen we door de North Water polynya, een grote opening in de grote hoeveelheid ijs, die ontstaat dankzij het warme Atlantische water dat hier gemengd wordt met het koude water. Al eeuwenlang wordt het winterse poolijs hierdoor gedeeltelijk open gehouden. Dit gebied trekt veel zeehonden, narwals en walrussen aan. De zeehonden zorgen op hun beurt weer voor ijsberen in het gebied, die op deze dieren jagen. Daarnaast komen er allerlei vogelsoorten voor, zoals kleine alken en dikbekzeekoeten. Voor de traditionele Inuït, die leven van de jacht, is dit een erg waardevol gebied.


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

Het volgende doel is Baffineiland, om via Pond Inlet weer naar de Baffin Baai te zeilen.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

We laten het gebied van Nunavut achter ons en varen de Baffin Baai over, op weg naar eindbestemming Nuuk. Een paar heerlijke dagen non-stop zeilen, waarbij we omringd zijn door ijsbergen.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

U komt na een onvergetelijke reis aan in Nuuk, van waaruit u op eigen gelegenheid weer naar huis gaat.


Reisdata

data voor 2019 staan nog niet vast (MW 5)


Zeilreis Groenlandse wildernis

Deze zeilreis in de Groenlandse wildernis is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen  maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis in de Groenlandse wildernis van Qaanaaq naar Nuuk vaart. Onderweg vaart u tussen de ijsbergen door, bezoekt u dorpjes waar de Inuït wonen en nog van de jacht leven en kunt u ijsberen, zeehonden en walvissen spotten. Aan het begin van de reis is er ruim 14 uur daglicht op een dag, aan het eind is dat 12 uur. In de maand september is er al kans om het noorderlicht te spotten. (Dit is echter altijd weersafhankelijk en is nooit van tevoren te garanderen.) De reis is in ieder geval nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren.

Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk. Als u de juiste instelling heeft, graag actief deelneemt en beschikt over doorzettingsvermogen, zal deze reis ook goed bij u passen! Aan boord van het schip krijgt u veel uitleg over het zeilen op zee.

Dagindeling aan boord

Ontbijt
Elke dag wordt om 8.00u ontbeten. De kok zorgt dagelijks voor afwisseling.

Lunch
Rond 13.00 is de lunch. Er wordt, afhankelijk van het weer, gekozen voor een salade, sandwich of warme lunch.

Tussendoor
Rond 17.00 kunt u dagelijks genieten van een tussendoortje in de vorm van iets hartigs, tapas of iets anders lekkers.

Diner
Om 20.00 is het tijd om te dineren. Ook hierin wordt gezorgd voor veel afwisseling, van Hollands tot Mediterraans of Chinees. U wordt als opvarende uitgenodigd om te helpen met koken of met de afwas.

Zeilreis Groenlandse wildernis - een bijzondere ervaring

Naast alle actie aan boord van het schip en de fantastische omgeving van West-Groenland en rondom 80 graden N, maken ook alle ervaringen er omheen deze reis heel bijzonder. U krijgt optimale kansen om meer te leren van het zeilen in de praktijk, krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden (storm, mist, ijs, enz.) maakt nieuwe vriendschappen en leert tot slot ook uzelf beter kennen. Deze waardevolle ervaring is uniek en zal u de rest van uw leven bijblijven.

Prijslijst Zeilreis Groenlandse Wildernis, 22 dagen per Mae West (MW5) (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Zeilreis Prijs per persoon
MW 5 | 22 dagen aanvraag

Inclusief:

Verblijf aan boord

Alle maaltijden aan boord en onbeperkt koffie, thee en bronwater.

Havenkosten en brandstof.

Gebruik van veiligheidsuitrusting, inclusief opblaasbare reddingsvesten en veiligheidsharnas.

Kussens, lakens en slopen.

Boordkas (inkopen, havenkosten en brandstof, die normaal uit de boordkas betaald worden, zijn al inbegrepen in de reissom).

Exclusief:

! Retourvluchten Nederland - Groenland.

! Accommodaties aan wal.

! Kosten van excursies en activiteiten aan wal.

! Goede reisverzekering voor medische behandeling en evacuatie. Het is erg belangrijk dat u deze zelf afsluit!

! Annuleringsverzekering. Is sterk aan te raden.

! Persoonlijke kleding, zoals laarzen en regenkleding.

! Alcohol en frisdranken zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:
• U dient te kunnen aantonen dat u gezond bent en een goede fysieke conditie heeft.

• U behoort de schipper te informeren over uw eventuele medicijngebruik.

• U dient zelf te zorgen voor medicijnen tegen zeeziekte.

• U wordt verzocht eventuele dieetwensen/ allergieën bij het boeken van de reis kenbaar te maken.

• Als u twijfelt of deze reis bij u past, neem dan contact met ons op, voordat u de reis boekt.

• Sluit een goede verzekering af voor acute hulp. U bent ver buiten bereik van onmiddellijke specialistische medische hulp en evacuatie.

• Er is aan boord van het schip helaas geen ruimte voor koffers en soft-trollies. Kies voor een zeiltas of een expedition-bag die plat op te vouwen is.

• Boek flexibele vliegtickets. De kapitein zal zijn uiterste best doen om aan de vertrek- en aankomstdatum te voldoen, zonder schip, bemanning en opvarenden in gevaar te brengen. Dit is echter nooit te garanderen, vanwege onvoorziene omstandigheden die kunnen plaatsvinden. Het schip is echter niet aansprakelijk voor het risico van niet op tijd aankomen en aanvaardt geen claims als gevolg van gemiste verbindingen.

• De Mae West is al 10 jaar lang ieder jaar uitgevaren. Toch behoudt zij het recht op annuleren onder de voorwaarde van voldoende aanmeldingen.