Zeilreis langs West-Groenland, 12 dagen per Mae West (MW2)

Zeilreis langs West-Groenland, ca. 600 zeemijlen

Zeilschip Mae West
Zeilschip Mae West

4 passagiers


Lengte 15,40m
Breedte 3,72m
Snelheid 13 knopen


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

U gaat op eigen gelegenheid naar Nuuk. (Wij kunnen u helpen bij het uitzoeken en boeken van vluchten.) Na aankomst maakt u op de eerste dag kennis met het schip, de kapitein en de andere opvarenden. Ook krijgt u de veiligheidsoefening.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

Het ijs smelt nog steeds en u kunt onderweg genieten van prachtige fjorden, watervallen en kantelende ijsbergen. De fjorden bieden ook geschikte ankerplaatsen. Het landschap langs de westkust van Groenland varieert van groene heuvels tot zwarte bergen met glinsterende gletsjers. We gaan zo vaak mogelijk aan land in deze indrukwekkende omgeving, om even rond te kijken of een mooie wandeling te maken. Sneeuwschoenen zijn in deze periode niet meer nodig.


Disko Baai, Groenland
Disko Baai, Groenland

U vaart in en rondom de Disko Baai, waarin gigantische ijsbergen ronddrijven. Deze zijn afkomstig van de Jakobshavn gletsjer. Daarnaast is de kans groot dat u hier walvissen kunt spotten. U vaart tot Ilulissat en dan terug naar Aasiaat. Onderweg kunt u genieten van de middernachtzon, een uniek spektakel dat u niet wil missen.


Aasiaat, Groenland
Aasiaat, Groenland

U komt na een onvergetelijke reis aan in Aasiaat.


Reisdata

data voor 2019 staan nog niet vast (MW 2)


Zeilen langs West-Groenland

Deze zeilreis langs de westkust van Groenland is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen  maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis voorbij de poolcirkel naar de ijsbergen van Ilulissat vaart. De temperatuur komt tijdens deze reis niet onder het nulpunt en soms is zelfs een t-shirt voldoende. U zal continu kunnen genieten van het overweldigende landschap van Groenland, in combinatie met de bijzondere ervaring van midzomernacht. De reis is dan ook nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren.

Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk. Als u de juiste instelling heeft, graag actief deelneemt en beschikt over doorzettingsvermogen, zal deze reis ook goed bij u passen! Aan boord van het schip krijgt u veel uitleg over het zeilen op zee.

Dagindeling aan boord

Ontbijt
Elke dag wordt om 8.00u ontbeten. De kok zorgt dagelijks voor afwisseling.

Lunch
Rond 13.00 is de lunch. Er wordt, afhankelijk van het weer, gekozen voor een salade, sandwich of warme lunch.

Tussendoor
Rond 17.00 kunt u dagelijks genieten van een tussendoortje in de vorm van iets hartigs, tapas of iets anders lekkers.

Diner
Om 20.00 is het tijd om te dineren. Ook hierin wordt gezorgd voor veel afwisseling, van Hollands tot Mediterraans of Chinees. U wordt als opvarende uitgenodigd om te helpen met koken of met de afwas.

Zeilen langs West-Groenland - een bijzondere ervaring

Naast alle actie aan boord van het schip en de fantastische omgeving van de Noordelijke Atlantische Oceaan, Schotland/ Ierland en Groenland, maken ook alle ervaringen er omheen deze reis heel bijzonder. U krijgt optimale kansen om meer te leren van het zeilen in de praktijk, krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden (storm, mist, ijs, enz.) maakt nieuwe vriendschappen en leert tot slot ook uzelf beter kennen. Deze waardevolle ervaring is uniek en zal u de rest van uw leven bijblijven.

Prijslijst Zeilreis langs West-Groenland, 12 dagen per Mae West (MW2) (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Zeilreis Prijs per persoon
MW 2 - 12 dagen aanvraag

Inclusief:

Verblijf aan boord

Alle maaltijden aan boord en onbeperkt koffie, thee en bronwater.

Havenkosten en brandstof.

Gebruik van veiligheidsuitrusting, inclusief opblaasbare reddingsvesten en veiligheidsharnas.

Kussens, lakens en slopen.

Boordkas (inkopen, havenkosten en brandstof, die normaal uit de boordkas betaald worden, zijn al inbegrepen in de reissom).

Exclusief:

! Retourvluchten van Nederland - Groenland.

! Accommodaties aan wal.

! Kosten van excursies en activiteiten aan wal.

! Goede reisverzekering voor medische behandeling en evacuatie. Het is erg belangrijk dat u deze zelf afsluit!

! Annuleringsverzekering. Is sterk aan te raden.

! Persoonlijke kleding, zoals laarzen en regenkleding.

! Alcohol en frisdranken zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:
• U dient te kunnen aantonen dat u gezond bent en een goede fysieke conditie heeft.

• U behoort de schipper te informeren over uw eventuele medicijngebruik.

• U dient zelf te zorgen voor medicijnen tegen zeeziekte.

• U wordt verzocht eventuele dieetwensen/ allergieën bij het boeken van de reis kenbaar te maken.

• Als u twijfelt of deze reis bij u past, neem dan contact met ons op, voordat u de reis boekt.

• Sluit een goede verzekering af voor acute hulp. U bent ver buiten bereik van onmiddellijke specialistische medische hulp en evacuatie.

• Er is aan boord van het schip helaas geen ruimte voor koffers en soft-trollies. Kies voor een zeiltas of een expedition-bag die plat op te vouwen is.

• Boek flexibele vliegtickets. De kapitein zal zijn uiterste best doen om aan de vertrek- en aankomstdatum te voldoen, zonder schip, bemanning en opvarenden in gevaar te brengen. Dit is echter nooit te garanderen, vanwege onvoorziene omstandigheden die kunnen plaatsvinden. Het schip is echter niet aansprakelijk voor het risico van niet op tijd aankomen en aanvaardt geen claims als gevolg van gemiste verbindingen.

• De Mae West is al 10 jaar lang ieder jaar uitgevaren. Toch behoudt zij het recht op annuleren onder de voorwaarde van voldoende aanmeldingen.