Zeilreis Spitsbergen rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilreis Spitsbergen Rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoekje brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden.

De eerste nacht van de reis brengt u door aan boord van het schip, in de haven van Trygghamna.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Tryghamna lopen we naar Alkhornet een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken. Onder de kliffen hebben poolvossen hun hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie.


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

Op deze dag staat een bezoek aan de restanten van Smeerenburg gepland. Dit is het grootste 17e-eeuwse walvisstation op Spitsbergen. Michiel de Ruyter is een bekende walvisjager-kapitein. Ook landen we op Ytre Norskøya en (indien mogelijk) volgen we route naar De Utkiken.

Tijdens deze reis wordt geprobeerd om op zoveel mogelijk interessante plekken aan land te gaan. Het komt erop neer dat u bijna dagelijks, samen met de expeditiestaf, aan land gaat. Zij kunnen u meer vertellen over de geschiedenis van deze plaatsen en zij zijn gewapend. Op die manier wordt u beschermd tegen mogelijk gevaar voor ijsberen. U gaat aan land met behulp van zodiacs, omdat in deze onbewoonde gebieden geen aanlegsteigers zijn.


Spitsbergen
Spitsbergen

Vandaag varen we ofwel Sorgfjord in, waar we een goede kans hebben op het zien van walrussen of gaan naar Murchison Bay, aan de noordzijde waar een droge toendra is, de thuisbasis van vele rendieren. Er is ook een oud, verlaten onderzoeksstation.

Als we doorgaan komen we door de Hinlopen Straat en zijn we omringd door ijskappen. Hier worden regelmatig blauwe vinvissen, walrussen, baardrobben, ivoormeeuwen en ijsberen gezien. Ook kunt u hier genieten van het uitzicht op de Alkefjellet. Op deze rots leven tienduizenden dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.

De komende dagen kunnen we mogelijk de volgende gebieden bezoeken:
Lomfjord, een mooi fjord omgeven door hoge bergen en goede mogelijkheden om te wandelen.
Wilhelmøya is een ruig eiland waar de kans groot is dat we een ijsbeer zien.
Svartknausflya een afgelegen poolwoestijn, waar nog fossielen en walvisbotten liggen.
Heleysundet is de smalle doorgang tussen Barentsøya en het hoofdeiland Spitsbergen. Hier kunnen we alleen doorheen varen bij gunstig tij.
Freemansundet is het alternatief voor Heleysundet.
Hornsund is één van de meest ruige fjorden van Spitsbergen, met steile bergen en hoge gletsjerfronten. We kunnen de fjord invaren, met daarbij de kans om ijsberen te spotten.
Bellsund is een interessante plek uit de geschiedenis van Spitsbergen: er liggen nog stapels belugabotten uit de periode dat er op deze dieren gejaagd werd. Gelukkig zijn ze niet uitgestorven en zijn ze er vandaag de dag nog te zien.
Barentzburg is de enige bewoonde Russische stad op Spitsbergen, die we bezoeken als we genoeg tijd hebben. Dit ligt aan het verloop van de rest van de route.


Longyearbyen
Longyearbyen

In de ochtend gaat u van boord en kunt u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland. U kunt er ook voor kiezen om de reis met nog een paar dagen te verlengen op Spitsbergen. We helpen u graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden.


LET OP: De route van de zeilreis rond Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 23 juli - 7 augustus 2019 (NOO26)

Zeilreis Spitsbergen rond

Tijdens deze 16-daagse reis Zeilreis Spitsbergen rond  vaart u helemaal rondom Spitsbergen met zeilschip Noorderlicht. Vanuit Longyearbyen varen we naar de Sorgfjord en Torrellneset, door Heleysundet, de smalle passage die het eiland Barentsø scheidt van het hoofdeiland Spitsbergen. IJs, gletsjers en bergen domineren het landschap. Op de toendra groeien meer dan 150 soorten planten. De kliffen zitten vol broedkolonies zeevogels. Ontelbare alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen en papegaaiduikers. De zoektocht naar wilde dieren zoals ijsberen, poolvossen, zeehonden, walrussen en walvissen zal 24 uur per dag doorgaan.

Deze zeilexpeditie naar Noord-Spitsbergen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rondom van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Zeilreis Spitsbergen rond - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw boot Spitsbergen reis, heeft u nog even de tijd om de stad nog een bezoekje te brengen.

De vaarroute, landingen en zodiac excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er tijdens deze zeilreis rondom Spitsbergen geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Zeilreis Spitsbergen rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO26 | 23 juli - 7 augustus 2019
2-persoons binnenhut 5.250

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

Gratis gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen luchthaven, hotels en schip voor passagiers die gebruik maken van de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

! Vluchten naar Longyearbyen en v.v.

! Arrangementen voor of na de reis.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.