Zeilreis van Rotterdam naar Groenland, 25 dagen per Mae West (MW1)

Zeilreis naar Groenland, ca. 2300 zeemijlen

Zeilschip Mae West
Zeilschip Mae West

4 passagiers


Lengte 15,40m
Breedte 3,72m
Snelheid 13 knopen


Dag 1: Rotterdam
Dag 1: Rotterdam

De eerste dag maak je kennis met het schip, de kapitein en de andere opvarenden. Ook krijgt u de veiligheidsoefening.


Aberdeen, Schotland
Aberdeen, Schotland

Na nog wat laatste voorbereidingen, is het tijd om de haven van Rotterdam achter u te laten. U vaart via de Noordzee of Het Kanaal naar Schotland of Ierland. Hier doet u de laatste Europese haven aan, waarin u de laatste uitleg en veiligheidsuitleg krijgt voor het zeilen op de oceaan.


Dag 7 - 19: Op zee
Dag 7 - 19: Op zee

U vaart 1400 zeemijlen over de Noordelijke Atlantische Oceaan.


Narsarsuaq, Groenland
Narsarsuaq, Groenland

Het schip vaart richting de zuidkust van Groenland en indien het pakijs het toelaat, gaan we hier even aan land. Het kan hier erg mistig zijn, dus het navigeren moet met uiterste concentratie gebeuren. De kans op walvissen spotten wordt hier groter. Als alles volgens plan gaat, kunt u tijdens het varen langs de kust, op weg naar Nuuk, nog dagenlang van een prachtig uitzicht en geweldige zeemijlen genieten.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Op dag 25 komt u aan in Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Deze stad ligt in het grootste fjordensysteem ter wereld: Nuup Kangerlua. De Groenlandse ijskap die tussen de bergketens ligt, breekt aan het front regelmatig af. De enorme ijsbergen vallen vervolgens in de fjord. Ook krijgt u een goede indruk van traditionele Inuït-nederzettingen. Daarnaast komen hier veel wilde dieren voor, zoals verschillende vogels, poolhazen, poolvossen, muskusossen en walvissen. De ervaring wordt compleet gemaakt door de midzomernacht; vanaf begin juni wordt het hier niet meer donker.


Reisdata

data voor 2019 staan nog niet vast (MW 1)


Zeilen van Rotterdam naar Nuuk in Groenland

Deze zeilreis van Rotterdam naar Nuuk is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen  maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis de Noordelijke Atlantische Oceaan overvaart. De reis is nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren.

Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk. Als u de juiste instelling heeft, graag actief deelneemt en beschikt over doorzettingsvermogen, zal deze reis ook goed bij u passen! Aan boord van het schip krijgt u veel uitleg over het zeilen op zee.

Dagindeling aan boord

Ontbijt
Elke dag wordt om 8.00u ontbeten. De kok zorgt dagelijks voor afwisseling.

Lunch
Rond 13.00 is de lunch. Er wordt, afhankelijk van het weer, gekozen voor een salade, sandwich of warme lunch.

Tussendoor
Rond 17.00 kunt u dagelijks genieten van een tussendoortje in de vorm van iets hartigs, tapas of iets anders lekkers.

Diner
Om 20.00 is het tijd om te dineren. Ook hierin wordt gezorgd voor veel afwisseling, van Hollands tot Mediterraans of Chinees. U wordt als opvarende uitgenodigd om te helpen met koken of met de afwas.

Zeilen naar Groenland - een bijzondere ervaring

Naast alle actie aan boord van het schip en de fantastische omgeving van de Noordelijke Atlantische Oceaan, Schotland/ Ierland en Groenland, maken ook alle ervaringen er omheen deze reis heel bijzonder. U krijgt optimale kansen om meer te leren van het zeilen in de praktijk, krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden (storm, mist, ijs, enz.) maakt nieuwe vriendschappen en leert tot slot ook uzelf beter kennen. Deze waardevolle ervaring is uniek en zal u de rest van uw leven bijblijven.

Prijslijst Zeilreis van Rotterdam naar Groenland, 25 dagen per Mae West (MW1) (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Zeilreis Prijs per persoon
MW 1 | 25 dagen aanvraag

Inclusief:

Verblijf aan boord

Alle maaltijden aan boord en onbeperkt koffie, thee en bronwater.

Havenkosten en brandstof.

Gebruik van veiligheidsuitrusting, inclusief opblaasbare reddingsvesten en veiligheidsharnas.

Kussens, lakens en slopen.

Boordkas (inkopen, havenkosten en brandstof, die normaal uit de boordkas betaald worden, zijn al inbegrepen in de reissom).

Exclusief:

! Vervoer naar Rotterdam voor vertrek.

! Vlucht(en) van Nuuk naar Nederland.

! Accommodaties aan wal.

! Kosten van excursies en activiteiten aan wal.

! Goede reisverzekering voor medische behandeling en evacuatie. Het is erg belangrijk dat u deze zelf afsluit!

! Annuleringsverzekering. Is sterk aan te raden.

! Persoonlijke kleding, zoals laarzen en regenkleding.

! Alcohol en frisdranken zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:
• U dient te kunnen aantonen dat u gezond bent en een goede fysieke conditie heeft.

• U behoort de schipper te informeren over uw eventuele medicijngebruik.

• U dient zelf te zorgen voor medicijnen tegen zeeziekte.

• U wordt verzocht eventuele dieetwensen/ allergieën bij het boeken van de reis kenbaar te maken.

• Als u twijfelt of deze reis bij u past, neem dan contact met ons op, voordat u de reis boekt.

• Sluit een goede verzekering af voor acute hulp. U bent ver buiten bereik van onmiddellijke specialistische medische hulp en evacuatie.

• Er is aan boord van het schip helaas geen ruimte voor koffers en soft-trollies. Kies voor een zeiltas of een expedition-bag die plat op te vouwen is.

• Boek flexibele vliegtickets. De kapitein zal zijn uiterste best doen om aan de vertrek- en aankomstdatum te voldoen, zonder schip, bemanning en opvarenden in gevaar te brengen. Dit is echter nooit te garanderen, vanwege onvoorziene omstandigheden die kunnen plaatsvinden. Het schip is echter niet aansprakelijk voor het risico van niet op tijd aankomen en aanvaardt geen claims als gevolg van gemiste verbindingen.

• De Mae West is al 10 jaar lang ieder jaar uitgevaren. Toch behoudt zij het recht op annuleren onder de voorwaarde van voldoende aanmeldingen.