Zeilreis westkust Spitsbergen, 5 dagen per zeilschip Linden

Leer West-Spitsbergen kennen in 5 dagen

Zeilschip Linden
Zeilschip Linden

12 passagiers
7 hutten

Lengte 49.5m
Breedte 8.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Om 15:00u ontmoet u de gids in het Basecamp Hotel in Longyearbyen en hij zal u daarna meenemen naar zeilschip Linden. Aan boord komt iedereen samen in de lounge voor een snack en voor de veiligheidsinstructies, een goed moment om de crew en uw medepassagiers te leren kennen. Na het checken van de laatste ijscondities en het weer, zullen de kapitein en de expeditieleider de route bepalen. Als de wind goed is, is het tijd om de zeilen te hijsen en op weg te gaan!

De crew kan niet wachten om u de vaardigheden van het zeilen te leren, als u dat wil. Met hulp van het professionele team kunt u zelf echt leren varen. De middernachtzon staat aan de hemel tijdens het eerste diner, terwijl het schip doorvaart naar de volgende bestemming. U zal aan het continue daglicht moeten wennen, want tijdens de zomerperiode op Spitsbergen gaat de zon helemaal niet onder.

Na het diner klinkt het geluid van de vogels op de vogelklif non-stop en we gaan aan land. Terwijl we over de toendra lopen, moeten we goed opletten, omdat we niet te dicht bij de nesten van Arctische jagers mogen komen. Het Spitsbergenrendier is iets meer geïnteresseerd en komt zelfs even een kijkje nemen. En met een beetje geluk zien we een poolvos die op zoek is naar eieren onderaan de klif.


Spitsbergen
Spitsbergen

Op dinsdagochtend wordt u wakker in een omgeving met ruige landschappen en glinsterende gletsjers. De excursie staat helemaal in het teken van bevroren rivieren. In eerste instantie lijkt deze bijzondere omgeving helemaal stil, maar later zal u merken dat er constant bruisende, knappende en knallende geluiden aanwezig zijn van luchtbellen die ontsnappen uit het smeltende ijs.

Tijdens de lunch kunt u genieten van het bevroren landschap om u heen. Op minder dan 7% van het land op Spitsbergen is begroeiing te vinden. Aan land bekijken we omgeving van dichterbij. Van afstand lijkt het land onvruchtbaar, maar als u over een dun stukje ontdooide permafrost loopt, zijn kleine bloemetjes te zien. Geniet van het diner terwijl de bijzondere kust en bergen aan u voorbij trekken, zonder enkele wegen, gebouwen en infrastructuur. Dit maakt Spitsbergen een unieke plek om wildlife te spotten. U bent in het Arctisch koninkrijk waar de ijsbeer heerst over zowel het land als over het zee-ijs.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

We worden wakker tussen de hellingen en steile pieken, terwijl we op zoek blijven gaan naar wilde dieren en naar mogelijkheden om te wandelen. Als het weer het toelaat, lopen we over de toendra en de poolwoestijn. Onderweg nemen we de tijd om even te gaan zitten en te genieten van de bijzondere stilte. Tijdens de wandelingen kunnen we ook een glimp opvangen van de enige vogel die op Spitsbergen overwintert: de goed geïsoleerde alpensneeuwhoen. De jongen van deze vogelsoort eten insecten, terwijl de volwassen vogels eten van planten en zaden. Zelf kunt u onderweg naar de volgende bestemming weer genieten van een heerlijke maaltijd van de chef.

's Middags bekijken we hoe stukken van de gletsjer afbreken en in de zee plonsen. Er kunnen zeehonden in het water zitten, maar ook op het ijs. Als u uw ogen op het water gericht houdt, kunt u witte objecten voorbij zien flitsen: een bijzondere ervaring. In Spitsbergen zijn ook vaak groepen witten beluga's aanwezig die patrouilleren bij de gletsjers, waar hun prooien makkelijker te vangen zijn.


Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne
Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne

Op donderdag begint de dag dichtbij stranden waar we walrussen liggend kunnen zien uitrusten. We zullen een bezoekje brengen aan deze stranden, om te kijken of er walrussen zijn. We kunnen dit op voorhand uiteraard nooit garanderen, maar walrussen houden niet van wind en mist. Dit maakt het makkelijker voor ijsberen om de walrussen te benaderen en aan te vallen. Voor deze ene keer tijdens de zeilreis hopen we dus op weinig wind! Na 60 jaar bescherming, stijgt het aantal walrussen op Spitsbergen gelukkig weer. Als de walrussen niet aanwezig zijn op de stranden, is dat een goede gelegenheid om te gaan strandjutten. Ga op zoek naar hout van oude scheepswrakken en andere schatten!

Na de lunch zijn we bij het Isfjord Radio Adventure Hotel. Geniet van de onverwachte luxe en de echte gastvrijheid bij dit oude radiostation met een rijke geschiedenis. De Michelinster-getrainde chef van Isfjord Radio zal een lekkere traktatie voor u bereiden en serveren. Als u dat leuk vindt, kunt u met de gids mee voor een 2 tot 3 uur durende wandeling door de omgeving van het station. Na de wandeling kunt u heerlijk bijkomen in de sauna met uitzicht op het landschap. Eenmaal terug aan boord van het s/v Linden is het tijd voor het laatste diner aan boord, met de kapitein.


Isfjorden
Isfjorden

Op deze laatste dag van de zeilreis langs de westkust van Spitsbergen varen we terug naar de bewoonde wereld. U ontbijt aan boord van het schip voordat u terugkomt in Longyearbyen, de meest noordelijke stad van de wereld. Ook tijdens het laatste stukje op zee moet u uw ogen open houden; er zijn groepen witte beluga's te zien in de fjord wanneer we Longyearbyen naderen.


LET OP: De route van zeilreis westkust Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de staff aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

Vertrek op elke maandag van 27 mei - 12 augustus 2020

Zeilreis westkust Spitsbergen

Ga mee op de mooie driemastschoener s/v Linden voor een zeilreis langs de westkust van Spitsbergen, een vijfdaags zeilavontuur naar de ongerepte Arctische wildernis op Spitsbergen. Het schip vertrekt vanuit Longyearbyen om de gletsjer kusten aan de westkant van Spitsbergen te ontdekken. Het is een fantastische manier om een avontuur in het poolgebied te combineren met zeilen. U kunt zelf kiezen of u tijdens het varen bijvoorbeeld lekker een boek gaat lezen in één van de comfortabele lounges of liever helpt met het zeilen. 

We zullen ervoor zorgen dat we door de gebieden varen waar veel wildlife te vinden is, maar uiteraard moet u altijd geluk hebben dat de dieren zich laten zien. Daarnaast is het ook hard werken: continu ogen en oren open houden om de beste uitzichtpunten te vinden, gezien de patronen van de wilde dieren gedurende het seizoen ook veranderen. De laatste jaren wordt Spitsbergen steeds meer bezocht door walvissen, dus de kans is groot dat u kunt genieten van de blauwe vinvissen.

Zeilen westkust Spitsbergen - dieren en route

Velen zullen de Big Five van Spitsbergen op hun bucketlist hebben staan. Daarom blijft iedereen opletten of er een ijsbeer, walrus, poolvos, spitsbergenrendier of een ivoormeeuw te zien is. Bij het bepalen van de route wordt altijd rekening gehouden met de kansen op het spotten van wilde dieren, maar ook met de weersomstandigheden. Laat u verrassen, u weet nooit in welke fjord u de volgende morgen wakker wordt!

Prijslijst Zeilreis westkust Spitsbergen, 5 dagen per zeilschip Linden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon Elke maandag van 27 mei - 12 augustus 2020
2-persoons hut (eigen douche toilet) 2850

Prijzen in €

Note:

• Er moeten minimaal 4 personen deelnemen aan de reis, om de reis door te laten gaan

• De minimale lengte voor deelname aan deze reis is 130 cm

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. maaltijden

Alle activiteiten aan wal

Eigen badkamer bij een tweepersoons hut

Transfer naar/ vanaf de accommodatie

'Search and rescue' verzekering

Reddingsvesten

Geïsoleerde rubberlaarzen voor wandelingen en boottochten

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen

! Vervoer van schip naar de luchthaven en v.v. in Longyearbyen

! Dranken

! Accommodatie in Longyearbyen

! CO2 investment (250 Noorse kronen = ongeveer €27,50)

! Reisverzekering