Zeilschip Antigua

Zeilschip Antigua

De sv Antigua werd in 1957 in Thorne, Yorkshire (Groot-Brittannië) gebouwd als visserschip en heeft in deze hoedanigheid vele jaren dienst gedaan.

Dat zich achter de arbeidsuitrusting van het schip een slapende schoonheid verborg, ontdekte men pas later. In het begin van de jaren '90 van de vorige eeuw kwam het idee om de Antigua om te bouwen in een zeilschip en zo haar ware gezicht te laten tonen.

Ondanks een uitgebreide en rigoureuze ombouw behield de Antigua alle kenmerken van een modern groot zeilschip. Behoedzaam, stijlvol en traditiebewust heeft zich de metamorfose van een visserschip naar een elegante driemaster voltrokken. Net als haar mooie zusters, gaat de Antigua op avontuur over de zeeën. De Antigua heeft een even comfortabele uitstraling en biedt dezelfde uitstekende service als haar zusterschepen Artemis en Mare Frisium.


sv Antigua - technische gegevens

Lengte 49,50 m

Breedte 7,13 m

Capaciteit 32 passagiers

Hutten 16

Zodiacs 2

Zeiloppervlak 750 m2

Motor Cummins 400 PS

Snelheid 8 knopen

Boegschroef

Generator 1 x 65 kVA, 1 x 35 kVA

Certificaat 9336ZZ


sv Antigua - de hutten

2-persoonshutten
Aantal: 16
(met douche en toilet)

2 extra toiletten

Zeilen Spitsbergen, 16 dagen rond per zeilschip Antigua

Een schitterende 16-daagse zeilreis met de driemaster Antigua rondom Spitsbergen, door het gebied van de ijsberen en de walrussen. Dit zijn de reizen met de meeste wandelmogelijkheden op Spitsbergen. Zeilen langs de kust van Spitsbergen is, op z'n zachtst gezegd, een bijzondere ervaring. U heeft daar overigens geen specifieke zeilervaring voor nodig.