Zeilschip Linden

Zeilschip Linden

Zeilschip s/v Linden is een houten driemaster die wordt aangedreven met behulp van 365 vierkante meter zeil. Bij gunstige wind haalt ze snelheden van maar liefst 12 knopen, maar het gemiddelde ligt op 8 knopen. Als er geen wind staat, zal het zeilschip met behulp van de motor ongeveer 7,5 knopen per uur varen (maximum snelheid op de motor is 10,5 knopen). Het schip is goed uitgerust om u als passagier mee te nemen op een expeditie naar het hoge noorden.

Het zeilschip is in 1993 met liefde gebouwd dankzij de financiële ondersteuning van duizenden inwoners van Åland, als replica van de originele Linden uit 1920. Het is de grootste houten schoener in Europa die nog steeds in de vaart is. Het zeilschip is gemaakt om de koude Oostzee te bevaren en dankzij de ijsversterkte romp is ze ook in staat om door de wateren rondom Spitsbergen te varen.

Zeilschip s/v Linden is bijna 50 meter lang en 9 meter breed. De ruime buitendekken zijn een belangrijk kenmerk van het schip. Deze geven u 360 graden uitzicht over het Arctische landschap, met de mogelijkheid om de wilde dieren bijna op ooghoogte te fotograferen. Vanaf het dak of vanuit het puntje van de mast (33 meter hoog) kunt u wilde dieren op grotere afstand spotten.

Aan boord vindt u 7 hutten om in te overnachten, dus u heeft gegarandeerd een exclusieve belevenis. Verder kunt u genieten in één van de twee lounges met veel ramen, van waaruit u zelfs tijdens het eten de natuur kunt bekijken en de wilde dieren kunt spotten. In de barlounge komt iedereen gezellig samen voor maaltijden en lezingen en in de bibliotheek lounge kunt u kiezen uit vele boeken over de polen die er op de boekenplanken staan. In beide lounges kunt u te allen tijde gebruik maken van gratis koffie en thee.


sv Linden - technische gegevens

Lengte 49,5 meter

Breedte 8,8 meter

Diepgang 3,1 meter

Capaciteit 12 personen

Hutten 7

Crew 6 - 7 personen

Zeiloppervlak 365 m2

Snelheid 7,5 knopen (gemiddeld op de motor), 8 knopen (gemiddeld met de zeilen)


Zeilen in de Isfjorden, 3 dagen per zeilschip Linden

Bent u klaar om een weekend lang te gaan zeilen in de Isfjorden? U kunt 3 dagen lang genieten van de gletsjerkust van Spitsbergen. We vertrekken op vrijdag vanuit Longyearbyen en varen naar de Isfjorden, de op één na grootste fjord van Spitsbergen. Tijdens deze korte zeilreis kunt u op een mooie manier kennismaken met het noordelijke Poolgebied. Afhankelijk van het weer en de wind, verkennen we verschillende armen van de Isfjorden of varen we een klein stukje de fjord uit, om naar het noorden te varen.Zeilreis westkust Spitsbergen, 5 dagen per zeilschip Linden

Ga mee op de mooie driemastschoener s/v Linden voor een zeilreis naar de westkust van Spitsbergen, een vijfdaags zeilavontuur naar de ongerepte Arctische wildernis op Spitsbergen. Het schip vertrekt vanuit Longyearbyen om de gletsjer kusten aan de westkant van Spitsbergen te ontdekken. Het is een fantastische manier om een avontuur in het poolgebied te combineren met zeilen. U kunt zelf kiezen of u tijdens het varen bijvoorbeeld lekker een boek gaat lezen in één van de comfortabele lounges of liever helpt met het zeilen.