Zeilschip Mae West

Zeilschip Mae West

Reeds meer dan 30.000 zeemijlen door de zeeën van het Noorden.
Zeilschip Mae West is een gevormde stalen S-spant met een lange kiel en twee masten. Het Belgische ontwerp heeft 99% DNA van de veel gewaardeerde WILLIWAW van de hand van ook een Belg, Louis Van De Wiele. Met de WILLIWAW, is als eerste zeiljacht ooit, de NW passage volbracht.
De eigenaars van het enige zusterschip, bouwnummer 1. schrijven het volgende: “These boats are wonderful. We cross the Atlantic regularly and have encountered very bad weather occasionaly. The qualities of the vessel are impressive.” Zeilschip Mae West is bouwnummer 2 en laatst.

Zeilschip Mae West - technische gegevens


Totale lengte 15.40 m
zeilopp ad wind max 149m2
Lengte over dek 12.85 m
Breedte 3.72 m
Diepgang 1.90 m
Masthoogte 17.50 m
Waterverplaatsing 16.000 kg
Balastlood 4.900 kg
Aandrijving Ford 80 pk
Dieseltanks 1100 liter,watertanks 850 liter
Call sign PH8680
MMSI 244010111
Op de MAE WEST is recent een volledige refit uitgevoerd. Als laatste is de interieurinrichting onderhanden genomen. De tuigage is moeiteloos te bedienen.

Aan dek zijn vaste railings, veel handgrepen, lifelines en veel passieve veiligheid. Verder zijn er aan boord o.a. de volgende veiligheidsvoorzieningen:

- ZODIAC 3.40m

- Alu RIB, met 4pk BBmotor

- SOLAS A 8 pers reddingsvlot
- 
automatische 275N reddingsvesten en lifeline
 voor ieder crew-lid

- Survivalpak voor ieder crew-lid 

- Manoverboord: Alarming & locator
- Personal AIS transmitter SART beacon
- 
MOB alarmering op de stuurconsole

- MOB reddingsboeien 2 stuks

- Joon

- Reddingszeil 1stuk


Slow miles zeilreis langs Groenland, 22 dagen per Mae West (MW3)

Deze slow miles zeilreis langs Groenland is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis langs de Groenlandse IJskap naar Upernavik vaart. De slow miles zeilreis gaat door de Disko Baai en de afstand van de totale reis is nog geen 300 zeemijlen. Hier gaan we dus alle tijd voor nemen, waardoor we ook de mogelijkheid hebben om aan wal te genieten van de natuur en de leuke Inuït-dorpjes. Als het uitkomt, maken we de afstand langer, maar dit hangt helemaal van de reis af.Zeilreis langs West-Groenland, 12 dagen per Mae West (MW2)

Deze zeilreis van langs de westkust van Groenland is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op zeilschip Mae West, dat voorbij de poolcirkel naar de ijsbergen van Ilulissat vaart. De reis is nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren. Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk.Zeilreis van Rotterdam naar Groenland, 25 dagen per Mae West (MW1)

Deze zeilreis van Rotterdam naar Nuuk is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis de Noordelijke Atlantische Oceaan overvaart. De reis is nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren. Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk.Zeilreis Groenlandse IJskap, 22 dagen per Mae West (MW4)

Deze zeilreis langs de Groenlandse IJskap is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis langs de Groenlandse IJskap van Upernavik naar Qaanaaq vaart. Onderweg vaart u tussen de ijsbergen door, bezoekt u dorpjes waar de Inuït wonen en nog van de jacht leven en kunt u ijsberen, zeehonden en walvissen spotten. Ook eindigt de periode met de midzomernacht rond deze tijd, waardoor het 's nachts weer langzaam donker wordt. Aan het eind van de reis kan het misschien zelfs donker genoeg worden om het noorderlicht te ervaren.Zeilreis Groenlandse Wildernis, 22 dagen per Mae West (MW5)

Deze zeilreis in de Groenlandse wildernis is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis in de Groenlandse wildernis van Qaanaaq naar Nuuk vaart. Onderweg vaart u tussen de ijsbergen door, bezoekt u dorpjes waar de Inuït wonen en nog van de jacht leven en kunt u ijsberen, zeehonden en walvissen spotten. Aan het begin van de reis is er ruim 14 uur daglicht op een dag, aan het eind is dat 12 uur.