Zeilvakantie Spitsbergen 9 dagen per zeilschip Antigua

Zeilvakantie Spitsbergen 9 dagen per zeilschip Antigua


Zeilschip Antigua
Zeilschip Antigua

32 passagiers
16 twee-persoons hutten

Lengte 49.5m
Breedte 7.1m
Zeiloppervlak 750m2


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de eerste dag van deze reis komt u aan in Longyearbyen, waar u 's avonds aan boord gaat van het schip Antigua. U krijgt een lichte maaltijd nadat de hutten zijn toegewezen. Eenmaal gesetteld koersen we op Fuglehuken, de eerste landingsplek van Willem Barentsz op Spitsbergen. Hij zou later noodgedwongen overwinteren op Nova Zembla.


Smeerenburg, Amsterdamøya - Spitsbergen
Smeerenburg, Amsterdamøya - Spitsbergen

We varen langs de prachtige kust met gletsjers en grillige bergtoppen, waaraan het eiland zijn naam dankt. Langs Prins Karls Forland en via de Kongsfjord bereiken we het noordwestelijke deel van Spitsbergen. Bij gunstige wind worden de zeilen gehesen, waar je onder leiding van de bemanning actief aan mee kunt doen. Bij weinig wind wordt er vooral op de motor gevaren.

Soms wordt er ook 's nachts doorgevaren, anders liggen we voor anker in de beschutting van een fjord. De Magdalenafjord bijvoorbeeld, die heeft prachtige gletsjers. Het strand biedt gelegenheid om aan wal te gaan voor een wandeling. Verder in het noorden stuiten we op Smeerenburg, het belangrijkste Nederlandse walvisstation uit de 17e eeuw. Resten van drie ovens zijn nog te vinden, de rest is in de loop van de tijd door kruiend ijs vernietigd. Iets verderop ligt een begraafplaats uit die periode. Smeerenburg geeft een beter inzicht in het leven van een 17e-eeuwse walvisjager dan welk geschiedenisboek ook je kan vertellen.

IJsberen, walrussen en walvissen zijn een permanent doelwit waarnaar we speuren. Maar ook landschappelijk gezien is Spitsbergen een feest. We hopen uiteindelijk de Liefdefjorden te bereiken, of dat lukt hangt af van het ijs. De wateren voor de Monaco gletsjer zijn een favoriete voerplek voor duizenden drieteenmeeuwen. We kunnen natuurlijk nooit een garantie geven, maar met een beetje geluk zien we ook walvissen. Er komen vooral dwergvinvissen en beluga’s voor, maar ook grijze vinvissen. IJsberen kunnen overal opduiken, we komen ze bijna altijd tegen.

Ny Ålesund is nog altijd ‘s werelds noordelijkste permanent bewoonde nederzetting. De beroemde poolreiziger Roald Amundsen vertrok een kleine negentig jaar geleden hiervandaan voor de eerste vlucht over de Noordpool met een zeppelin. Tegenwoordig is dit hét centrum van poolexpedities en wetenschappelijk onderzoek. Barentszburg is een oude Nederlandse nederzetting, in de twintiger jaren van de vorige eeuw aan de Russen verkocht. Een van de laatste beelden van Lenin prijkt er nog altijd op het dorpsplein.

De Antigua brengt ons diep de verschillende fjorden in, langs fascinerende gletsjeruiteinden en dwars door het afwisselende en wonderlijke arctische berglandschap.


Longyearbyen
Longyearbyen

Deze prachtige reis zeilvakantie Spitsbergen is alweer ten einde. Aankomst in Longyearbyen vanwaar u weer terug zal vliegen naar Oslo. Van daaruit vliegt u weer naar Nederland.


LET OP: De route van de zeilvakantie Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditiereizen.

Reisdata

21 - 29 mei 2020

20 - 28 mei 2021

Zeilvakantie Spitsbergen, 9 dagen per zeilschip Antigua

Deze zeilvakantie Spitsbergen vind plaats in de lente en wordt ook wel de arctische lente genoemd. De zee wordt langzaam weer bevaarbaar, de arctische vogels beginnen aan het broedseizoen en de Antigua zet koers naar het noorden. Tijdens deze reis blijft de zon boven de horizon en wordt er gezocht naar ijsberen en walvissen. In deze periode begint het langzaam warmer te worden (+8 en -8 graden celcius) maar kan er nog veel sneeuw liggen. Fantastische voor mensen die van bijzondere landschappen houden. De hoeveelheid ijs in het noorden bepaalt hoe ver er gevaren kan worden. Een zeilvakantie Spitsbergen om nooit te vergeten!

Zeilvakantie Spitsbergen - het schip

Het mooie van deze zeilvakantie Spitsbergen is dat u een unieke en kleinschalige reis maakt op een prachtig zeilschip. Een reis met een duidelijk expeditiekarakter die u naar één van de laatste ongerepte plekken op aarde brengt.
 

Prijslijst Zeilvakantie Spitsbergen 9 dagen per zeilschip Antigua (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 21 - 29 mei 2020 20 - 28 mei 2021
2-persoons comforthut d/t 2845 2845
2-persoons standaard hut d/t 3290 3290

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, koffie en thee.

Alle lezingen, excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Transfers (indien u de aansluitende vluchten boekt).

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.


Exclusief:

! Vluchten.

! Kosten voor een taxi (ongeveer NOK 120 per taxi) of bus (ongeveer NOK 75 per persoon) als u afwijkende vluchten boekt.

! Arrangementen voor of na de reis.

! Paspoort- en visumkosten.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.