Zeilvakantie Spitsbergen

Fantastische landschappen in de Arctische zomer

Zeilschip Rembrandt van Rijn Noord-Spitsbergen Fuglesangen Bohemanflya
  • Zeilschip
  • Rembrandt van Rijn
  • Noord-Spitsbergen
  • Fuglesangen
  • Bohemanflya
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze 11-daagse zeilvakantie Spitsbergen per zeilschip Rembrandt van Rijn vindt plaats in de zomer en wordt ook wel de arctische zomer genoemd. Ga mee zeilen in een van de meest afgelegen en extreme gebieden van Europa, het noorden van Spitsbergen. Begeef u op een poolexpeditie die u het prachtige, met ijs gevulde landschap van de late winter van Spitsbergen geeft.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis per Zeilschip Rembrandt van Rijn

    • Nachten

      10

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Zeilschip Rembrandt van Rijn

    Zeilschip Rembrandt van Rijn is gebouwd als haringlogger. In 1994 is het schip een gehele verbouwing ondergaan zodat het passagiers kon vervoeren. Het schip is later opnieuw verbouwd en is sinds 2011 ...

    Zeilschip Rembrandt van Rijn is gebouwd als haringlogger. In 1994 is het schip een gehele verbouwing ondergaan zodat het passagiers kon vervoeren. Het schip is later opnieuw verbouwd en is sinds 2011 weer in de vaart. Het schip heeft een bar, een lounge en een restaurant. Ondanks het feit dat de bemanning gedurende de hele tocht zeilt en u door middel van zodiacs aan wal brengt, wordt er van de passagiers verwacht dat zij bereid zijn te helpen bij het zeilen. Als u wilt, kunt u actief deelnemen aan het zeilprogramma, wachtlopen en leren te werken in een internationaal team van poolreizigers in de traditie van de 19e eeuwse ontdekkers. De voertaal zal Engels zijn.

    Technische gegevens
    Lengte: 49,5 meter
    Breedte: 6,65 meter
    Diepgang: 2,8 meter
    Snelheid: 6 - 8 knopen
    Capaciteit: 33 passagiers
    Bouwjaar: 1900
    Hutten: 16
    Zodiacs: 2

    De hutten aan boord
    3-persoons buitenhut (douche, toilet en patrijspoort)
    Aantal: 1
    2-persoons binnenhutten (douche en toilet)
    Aantal: 6
    2-persoons buitenhutten (douche, toilet en patrijspoort)
    Aantal: 9

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Inschepen

    Op de eerste dag van deze reis komt u aan in Longyearbyen, waar u in de avond aan boord gaat van het zeilschip Rembrandt van Rijn. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.

    In de avond varen we naar de baai Trygghamna, waar we ankeren voor de nacht. Trygghamna heette oorspronkelijk ’Behouden Haven’ en werd in de 17e-eeuw frequent door walvisvaarders bezocht om de traanolie uit het spek van de Groenlandse walvis te koken

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Vogels, poolvossen en rendieren

    Vandaag maken we een landing in Trygghamna en wandelen naar de Alkhornet, een hoge klif waar in de zomer vele zeevogels broeden. Onderaan de kliffen zijn de poolvossen te vinden. Ook grazen de rendieren in de weelderig begroeide toendra.

    Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

    Alkhornet is een grote klif van zo'n 428 meter hoog. De kliffen zijn samengesteld uit metamorfoserend carbonaatgesteente, meer dan een miljard jaar oud! Er broeden hier tienduizenden zeevogels die ond ...

    Alkhornet is een grote klif van zo'n 428 meter hoog. De kliffen zijn samengesteld uit metamorfoserend carbonaatgesteente, meer dan een miljard jaar oud! Er broeden hier tienduizenden zeevogels die onderaan de klif voor voedingsstoffen zorgen. Die voedingsstoffen zorgen weer voor een vruchtbare grond en dus weelderig begroeide toendra. Hierdoor is er een graasgebied voor rendieren, zijn er broedplaatsen voor ganzen en schuilplaatsen voor poolvossen. 

    Vertoon meer
  • Schitterende uitzichten

    Op deze dag varen we de Fuglefjorden binnen, met schitterende uitzichten op de Svitjodbreen en Birgerbukta. Hier broeden veel Grote jagers maar we zien hier ook vaak IJsberen tussen en op de rotseilandjes. In Birgerbukta bevinden zich de resten van 17e eeuwse Baskische traanovens, gebruikt voor het uitkoken van de traanolie.

    Later op de dag proberen we op Ytre Norskøya te landen, een eiland dat jarenlang als uitkijkpost voor Nederlandse walvisvaarders heeft gediend. We kunnen hier de historische route naar de 150 meter hoge top van het eiland, de Utkiken, nog steeds volgen. Aan de kust kunnen de resten van de 17e-eeuwse traanovens worden bekeken, samen met zo’n 200 graven. Op het eiland broeden veel vogels, zoals Eidereenden en ganzen.

    Ytre Norskøya

    Het kleine eiland Ytre Norskøya van ongeveer 1 km² ligt in het noordwesten van Spitsbergen. Op het eiland bevindt zich een heuvel van 141m hoog, die de Zeeuwen in het verleden gebruikten als ...

    Het kleine eiland Ytre Norskøya van ongeveer 1 km² ligt in het noordwesten van Spitsbergen. Op het eiland bevindt zich een heuvel van 141m hoog, die de Zeeuwen in het verleden gebruikten als uitzichtpost voor walvissen en andere waarnemingen. Daarom noemt men dit punt ook Zeeuwsche Uytkyck. De Zeeuwen vestigden op dit eiland in 1617 traankokerijen. Tegen de helling van de heuvel bevinden zich bijna tweehonderd graven uit de 17e eeuw waarin walvisvaarders zijn begraven.

    Vanaf de heuvel is het geregeld mogelijk om de grens van het pakijs te zien. Het uitzicht is prachtig. In de verte kan men onder andere Amsterdamøya (westelijke richting) en Reinsdyrflya (oostelijke richting) zien liggen. Ytre betekent ‘buiten’, Norskøya betekent ‘Noors eiland’.

    Vertoon meer
  • Gletsjers en geologie

    De Raudfjord, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen, is een prachtige fjord die gedomineerd wordt door spectaculaire gletsjers. Het is een geliefde plek voor ringelrobben, baardrobben en beluga’s. Ook is er een goede kans op het spotten van ijsberen, bijvoorbeeld bij de Hamilton gletsjer. Vanaf Ermaktangen is er een mooi uitzicht over het ruige fjordlandschap.

    Raudfjord

    ‘Raud' betekent rood, afgeleid van het rode gesteente uit het Devoon aan de oostzijde van de Raudfjord. Vanuit basiskampen op de oevers vertrekken soms georganiseerde trektochten. Op het einde van d ...

    ‘Raud' betekent rood, afgeleid van het rode gesteente uit het Devoon aan de oostzijde van de Raudfjord. Vanuit basiskampen op de oevers vertrekken soms georganiseerde trektochten. Op het einde van de fjord monden enkele mooie gletsjers (Raudfjordenbreen en Chauveaubreen) uit. De fjord ligt in het noorden van Spitsbergen.
    Vertoon meer
  • Uitgestrekte toendra

    Wanneer de ijscondities het toelaten maken we een landing op de Reindyrsflya, de grootste toendravlakte van Spitsbergen. Op deze uitgestrekte vlakte komen veel rendieren voor maar er broeden ook veel waadvogels. In de kleine meertjes en aan de kust zien we vaak roodkeelduikers en koningseiders.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer
  • Op naar de kleine alken

    In de ochtend wordt er een landing gemaakt op Fuglesangen. Hier kunt u levendige gemeenschappen van kleine alken kunt observeren. Vervolgens varen we naar het zuiden naar Magdalenafjorden, een van de met gletsjers gevulde hoogtepunten van Spitsbergen. Een kustbezoek laat u de overblijfselen zien van de 17e-eeuwse Engelse walvisvangst. Ook kunt u meer grote kolonies kleine alken zien.

    Magdalenafjord

    De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachtige gletsjers komen uit in de fjord: de Gullybre ...

    De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachtige gletsjers komen uit in de fjord: de Gullybreen, Waggonwaybreen, Miethebreen en Brokebreen. Verder ziet u hier veel verschillende soorten planten en kunt u genieten van de details van het adembenemende landschap of van de gestrande ijsschotsen. 

    Vertoon meer
  • De noordelijkste gemeenschap van de aarde

    Er wordt noordwaarts gevaren naar Kongsfjorden. Hier vertoont het landschap waarschijnlijk tekenen van de winter, met rotsen en hellingen die nog steeds bedekt zijn met sneeuw.

    Doel is om plaatsen van historisch belang te bezoeken: Ny London, waar u de overblijfselen kunt zien van de marmerwinning uit het begin van de 20e eeuw, en Ny Ålesund, de meest noordelijke gemeenschap ter wereld. Er zijn ook onderzoeksstations en de beroemde ankermast van de luchtschip Norge, die in 1926 de eerste vlucht over de Noordpool naar Nome, Alaska maakte.

    Kongsfjorden

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanweg ...

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanwege de Britse bedrijvigheid hier. Landschappelijk is het één van de mooiste plekken van de archipel. De gletsjer Kongsbreen grenst op magnifieke wijze aan zee. 

    Vertoon meer
  • Grootste gletsjerfront in Spitsbergen

    Vandaag zeilen we naar de 14 juli-gletsjer en langs de nabijgelegen indrukwekkende vogelberg. We landen hier niet, maar u heeft wel de mogelijkheid om de broedvogels vanaf het schip of de Zodiac van dichtbij te bekijken.

    Daarna varen we in Krossfjorden langs een broedplaats van papegaaiduikers en naar de Lillehook-gletsjer, het grootste gletsjerfront in Spitsbergen. Hier kunt u drieteenmeeuwen zien. We kunnen ook landen in Signehamna, waar de Duitse Kriegsmarine tijdens de Tweede Wereldoorlog een weerstation had.

    Ebeltofthamna is een andere plaats van historisch belang, omdat het het eerste walvisstation aan land in dit gebied is, met graven van Engelse walvisvaarders uit het begin van de 17e eeuw. Uiteindelijk bepaalt de omvang van het fjord-ijs de route hier.

    14 juli gletsjer, Spitsbergen

    De 14 juli gletsjer (Fjortende Julibreen in het Noors) is een gletsjer op Spitsbergen en is vernoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk. De gletsjer is ongeveer 16 kilometer lang en heeft een t ...

    De 14 juli gletsjer (Fjortende Julibreen in het Noors) is een gletsjer op Spitsbergen en is vernoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk. De gletsjer is ongeveer 16 kilometer lang en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 127m2 en reikt tot 30 meter boven zeeniveau. De gletsjer zelf is blauw en wit van kleur en heeft een sterk contrast ten opzichte van de donkere bergen aan beide kanten van de gletsjer. De stukken ijs die afbreken en in het water belanden, worden ideale plekken voor ijsberen en zeehonden om uit te rusten. 

    Vertoon meer
  • Op zoek naar ijsberen

    Onderweg naar het zuiden is het doel om een landing te maken op Fuglehuken. Hier ziet u overblijfselen uit het grote tijdperk van de ijsberenjacht. Er zijn ook grote zeevogelkolonies en een uitkijkpunt voor gewone zeehonden.

    Als alternatief kunnen we landen op Forlandsundet of Sarstangen. Walrussen worden af ​​en toe op deze plaatsen gezien en de toendra is een fijne plek om te wandelen.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer
  • Toendra en bergen

    De volgende stop is Bohemanflya, een uitgestrekte toendra met zijn eigen avifauna (afhankelijk van wanneer de lente aanbreekt) en spectaculaire geologische formaties langs de kust. In Gipsvika kunt u aan wal gaan in de buurt van Templet, een bergachtige locatie van geërodeerd sedimentair gesteente uit het Boven-Carboon, ongeveer 290 miljoen jaar geleden.

    Bohemanflya, Spitsbergen Svalbard

    Op Spitsbergen is Bohemanflya een verlaten Nederlandse nederzetting. In 1920 zaten de Nederlanders er voor het delven van steenkool en werd Bohemanflya ook wel 'Rijpsburg' genoemd. Omdat de kustwater ...

    Op Spitsbergen is Bohemanflya een verlaten Nederlandse nederzetting. In 1920 zaten de Nederlanders er voor het delven van steenkool en werd Bohemanflya ook wel 'Rijpsburg' genoemd. Omdat de kustwateren erg ondiep zijn was het verschepen van steenkool lastig. In 1921 werden daarom de activiteiten overgeheveld naar Barentsburg. In 1932 is alles verkocht aan de Russen. Momenteel staat er alleen nog een oude hut uit 1900 en een grote stenen piramide als monument voor koningin Wilhelmina. 

    Vertoon meer
  • Ontschepen

    Deze prachtige reis zeilvakantie Spitsbergen is alweer ten einde. U komt aan in Longyearbyen vanwaar u weer terug zal vliegen naar Nederland op eigen gelegenheid.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer

    Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Vanfprijs per persoon 29 mei - 8 juni 2023
3-persoons buitenhut patrijspoort € 4.050 (wachtlijst)
2-persoons binnenhut € 4.300 (wachtlijst)
2-persoons buitenhut patrijspoort € 5.000 (wachtlijst)
Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditie team
Het gratis lenen van sneeuwschoenen
Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip van en naar Longyearbyen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)