Zomer in Spitsbergen, 10 dagen met de Rembrandt van Rijn

Zomer in Spitsbergen, 10 dagen met de Rembrandt van Rijn


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Longyearbyen
Longyearbyen

Het schip Rembrandt van Rijn vertrekt vroeg in de avond vanuit Longyearbyen. Voor het inschepen aan het eind van de middag, heeft u nog de gelegenheid om een bezoek te brengen aan deze stad. Mocht u dit doen, is ook een bezoek aan het Svalbard Museum aan te raden. Dit museum heeft een interessante collectie, die u meer vertelt over de poolgebieden en de geschiedenis van Spitsbergen. Denkt u hierbij aan een collectie opgezette dieren die voorkomen in de omgeving van Spitsbergen.

Na vertrek in de vroege avond, zal het schip de Isfjord in varen. Hier is het mogelijk dat we al de eerste walvissen zullen spotten. We overnachten de eerste nacht in Trygghamna, ongeveer 4 uur varen vanaf Longyearbyen. Deze baai werd in de 17e eeuw regelmatig door walvisvaarders gebruikt.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Tijdens de tweede dag van de reis bezoeken we de resten van een 17e-eeuws Engels walvisvaardersstation en een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren. Van hieruit maken we een wandeling naar Alkhornet. Dit is een klif met tienduizenden zeevogels.

Naast deze vele vogels zijn hier ook veel zoogdieren te zien. Onder de klif met de zeevogels leven poolvossen, die geduldig wachten tot er een kuiken of een ei van de klif valt. Ook grazen hier rendieren op de weelderig begroeide toendra. In de avond gaan we bij Poolepynten naar een walrussen rustplek op het strand. Op die manier kunnen we deze dieren vanaf het land benaderen, om ze goed te kunnen zien.


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

We hebben mooi uitzicht op de gletsjer Svitjodbreen en Birgerbukta vanuit de Fuglefjorden. Op de rotsige eilandjes broeden hier grote jagers. Ook hebben we hier goede kansen om ijsberen tegen te komen. In Birgerbukta staan nog steeds (delen van) traanovens uit de 17e eeuw, die gebruikt werden door Baskische walvisvaarders. 's Middags proberen we bij Ytre Norskøya aan land te gaan. Dit is een eiland dat jarenlang door de 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaarders als uitkijkpost werd gebruikt. Hier kunnen we via de historische route naar de 150 meter hoge top van het eiland (de Utkiken) lopen. Aan de kust staan de resten van de traanovens, naast zo'n 200 graven.


Raudfjord
Raudfjord

In het noorden van Spitsbergen ligt de prachtige Raudfjord. Deze fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers. Deze plek is geliefd bij verschillende dieren, zoals ringelrobben, baardrobben en beluga's. Ook bestaat hier de kans dat we ijsberen tegenkomen, bijvoorbeeld bij de Hamilton gletsjer.


Liefdefjord
Liefdefjord

Indien het zee-ijs dit toelaat, zullen we op dag 5 de Liefdefjord binnenvaren. Dan gaan we aan land bij het grootste toendragebied van Spitsbergen: Worsleyhamna. Deze uitgestrekte vlakte is een prima gebied om te grazen voor rendieren. Ook is het een goed leefgebied voor verschillende soorten vogels. Bij de meertjes tref je vaak roodkeelduikers en koningseiders.


Magdalenafjord
Magdalenafjord

Een van de mooiste fjorden van Spitsbergen is Magdalenafjord, met veel indrukwekkende gletsjers. We gaan aan land, om de resten van een 17e eeuws Engels walvisjagersstation te bekijken. Op de hellingen is een aantal grote broedkolonies van de kleine alk te vinden.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Tijdens dag 7 bezoeken we Ny Ålesund, een voormalige kolenmijn nederzetting. Hier bevindt zich 's werelds meest noordelijk gelegen treinspoor. Delen van dit spoor en een trein zijn nog steeds te bezichtigen. Sinds 1963 is de oude mijn gesloten en is het een gerenommeerd poolonderzoekscentrum. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Arctische expedities kunnen naar de ankermast wandelen, onder begeleiding van een gids. Deze ankermast werd gebruikt door Admundsen en Nobile met hun zeppelins, voordat ze naar de Noordpool vlogen. Naast al deze indrukwekkende geschiedenis zijn in de omgeving ook veel brandganzen, kleine rietganzen en noordse sternen te zien.


Krossfjorden
Krossfjorden

Terwijl we langs de westkust omhoog varen, komen we 's ochtends aan in de Krossfjord. Hier zien we de hoge gletsjerfront van de 14e Juli gletsjer. Hier kunnen we baardrobben zien, die vaak op de ijsschotsen uit liggen te rusten. Ook broeden hier veel drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten. De toendra onder de kliffen is rijk bemest, waardoor er een grote variëteit aan planten groeit. Daarnaast wordt de poolvos hier regelmatig gespot, als ze onderaan de klif wachten tot er een kuiken uit het nest valt.


Isfjorden
Isfjorden

Als we onze weg richting het zuiden vervolgen, proberen we een landing te maken op Fuglehuken. Hier zijn veel overblijfselen uit het tijdperk van de ijsberenjacht te vinden. Daarnaast vind je hier grote kolonies zeevogels en een haul out plek voor zeehonden. Een alternatief voor deze activiteit is een landing op de kust van Forlandsundet bij Engelskbukta of Sarstangen. Hier kunnen we walrussen spotten. Ook kunnen we prachtig wandelen in de mooie omgeving.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Na een overnachting in Longyearbyen kunt u nog genieten van een ontbijt, waarna u van boord gaat en per lijnvlucht teruggaat naar Oslo.


LET OP: De route van reis zomer in Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 1 juni - 10 juni 2018 (RVR19)

Zomer in Spitsbergen - Reisinformatie

Tijdens deze zeilreis met zeilschip de Rembrandt van Rijn, kunt u 10 dagen lang genieten van de zomer in Spitsbergen. Het prachtige zeilschip brengt u naar de mooiste en meest afgelegen gebieden van Spitsbergen. Vanuit Longyearbyen vaart het schip richting het noorden, om te beginnen aan de reis van uw leven.

Tijdens de zomer in Spitsbergen ontdooit de bovenste laag in beschutte delen van het land, waardoor flora de kans krijgt om te groeien. Op heel Spitsbergen zijn 176 plantensoorten bekend. U kunt dus de prachtige flora in optimale vorm zien!

Naast de mooie planten die in de zomer in Spitsbergen te zien zijn, is de kans groot dat we een aantal bijzondere dieren gaan tegenkomen. Denkt u hierbij aan verschillende soorten vogels, maar ook bestaat de kans dat we ijsberen, poolvossen, walrussen, beluga's, baardrobben en/ of ringelrobben kunnen spotten.

Zomer in Spitsbergen - Algemene informatie

Het complete programma (zowel op zee als aan land) is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, de ijs- en sneeuwomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen met de zodiacs en mogelijkheden om wilde dieren te zien.

Aan de linkerkant staat de voorlopige reisbeschrijving. Als de omstandigheden gunstig zijn wordt deze reis volledig uitgevoerd. Indien sommige omstandigheden een deel van de reis onmogelijk maken, zal deze ter plekke worden aangepast. Dit wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom belangrijk voor de deelnemers van deze zomer in Spitsbergen expeditiereis.


Prijslijst Zomer in Spitsbergen, 10 dagen met de Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 1/6 - 10/6, 2018 (RVR19)
3 persoons buitenhut met patrijspoort 3150
2 persoons binnenhut 3400
2 persoons buitenhut met patrijspoort 3800

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets/ reis van en naar Longyearbyen.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- per passagier per nacht te rekenen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.