Zomer in Spitsbergen, 11 dagen met de Rembrandt van Rijn

Zomer in Spitsbergen


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Longyearbyen
Longyearbyen

Het schip Rembrandt van Rijn vertrekt vroeg in de avond vanuit Longyearbyen. Voor het inschepen aan het eind van de middag, heeft u nog de gelegenheid om een bezoek te brengen aan deze stad. Mocht u dit doen, is ook een bezoek aan het Svalbard Museum aan te raden. Dit museum heeft een interessante collectie, die u meer vertelt over de poolgebieden en de geschiedenis van Spitsbergen. Denkt u hierbij aan een collectie opgezette dieren die voorkomen in de omgeving van Spitsbergen.

Na vertrek in de vroege avond, zal het schip de Isfjord in varen. Hier is het mogelijk dat we al de eerste walvissen zullen spotten. We overnachten de eerste nacht in Trygghamna, ongeveer 4 uur varen vanaf Longyearbyen. Deze baai werd in de 17e eeuw regelmatig door walvisvaarders gebruikt.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Tijdens de tweede dag van de reis bezoeken we de resten van een 17e-eeuws Engels walvisvaardersstation en een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren. Van hieruit maken we een wandeling naar Alkhornet. Dit is een klif met tienduizenden zeevogels.

Naast deze vele vogels zijn hier ook veel zoogdieren te zien. Onder de klif met de zeevogels leven poolvossen, die geduldig wachten tot er een kuiken of een ei van de klif valt. Ook grazen hier rendieren op de weelderig begroeide toendra (tenzij er nog te veel sneeuw ligt).


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

We hebben mooi uitzicht op de gletsjer Svitjodbreen en Birgerbukta vanuit de Fuglefjorden. Op de rotsige eilandjes broeden grote jagers. Ook hebben we hier goede kansen om ijsberen tegen te komen. In Birgerbukta staan nog steeds (delen van) traanovens uit de 17e eeuw, die gebruikt werden door Baskische walvisvaarders. 's Middags proberen we bij Ytre Norskøya aan land te gaan. Dit is een eiland dat jarenlang door de 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaarders als uitkijkpost werd gebruikt. Hier kunnen we via de historische route naar de 150 meter hoge top van het eiland (de Utkiken) lopen. Aan de kust staan de resten van de traanovens, naast zo'n 200 graven.


Raudfjord
Raudfjord

In het noorden van Spitsbergen ligt de prachtige Raudfjord. Deze fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers. Deze plek is geliefd bij verschillende dieren, zoals ringelrobben, baardrobben en beluga's. Ook bestaat hier de kans dat we ijsberen tegenkomen, bijvoorbeeld bij de Hamilton gletsjer.


Reinsdyrflya
Reinsdyrflya

Wanneer de ijscondities het toelaten maken we een landing op de Reindyrsflya, de grootste toendravlakte van Spitsbergen. Op deze uitgestrekte, vruchtbare vlakte komen veel rendieren voor maar er broeden ook veel waadvogels. In de kleine meertjes en aan de kust heeft u kans op het zien van roodkeelduikers en koningseiders.


Liefdefjord
Liefdefjord

Indien het zee-ijs dit toelaat, zullen we op dag 6 de Liefdefjord binnenvaren. In deze fjord worden regelmatig ijsberen waargenomen. Het water voor de gletsjerfront van de Monacogletsjer is een interessant gebied voor duizenden drieteenmeeuwen, maar ook beluga’s worden hier regelmatig gezien om naar eten te zoeken. Wanneer er nog teveel ijs is, zal er een alternatieve route langs de westkust van Spitsbergen genomen worden.


Magdalenafjord
Magdalenafjord

Een van de mooiste fjorden van Spitsbergen is Magdalenafjord, met veel indrukwekkende gletsjers. We gaan aan land, om de resten van een 17e eeuws Engels walvisjagersstation te bekijken. Op de hellingen zijn een aantal grote broedkolonies van de kleine alk te vinden.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Tijdens dag 8 bezoeken we Ny Ålesund, een voormalige kolenmijn nederzetting. Hier bevindt zich 's werelds meest noordelijk gelegen treinspoor. Delen van dit spoor en een trein zijn nog steeds te bezichtigen. Sinds 1963 is de oude mijn gesloten en is het een gerenommeerd poolonderzoekscentrum.

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Arctische expedities kunnen naar de ankermast wandelen, onder begeleiding van een gids. Deze ankermast werd gebruikt door Admundsen en Nobile met hun zeppelins, voordat ze naar de Noordpool vlogen.

Naast al deze indrukwekkende geschiedenis zijn in de omgeving ook veel brandganzen, kleine rietganzen en noordse sternen te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Op de zandbanken in de Forlandsundet liggen vaak walrussen, dus we gaan hier op zoek naar de logge beesten. Ook behoort een bezoek aan Fuglehuken tot de opties, waar niet alleen veel zeevogels leven, maar ook gewone zeehonden. Daarnaast kunt u een kijkje nemen bij de graven van 17e-eeuwse walvisvaarders en bij de overblijfselen van de vroegere pelsjacht.


Isfjorden
Isfjorden

We varen weer richting de eindbestemming en arriveren in de Isfjord. Hier varen we naar de Bohemanflya; een uitgestrekte toendra met vele vogels en spectaculaire geologische formaties.

Als we verder naar het noordoosten varen, bereiken we de Ekmanfjorden en Kolosseum; een spectaculaire berg. We hopen hier in de buurt een mooie wandeling te kunnen maken. De vele gletsjers zijn een opvallend kenmerk voor dit gebied.

Bij Gipsvika kunnen we ook aan land en hier bevindt zich de berg Templet. Het landschap is prachtig, met geërodeerde bergen die zo'n 290 miljoen jaren geleden zijn ontstaan.


Longyearbyen
Longyearbyen

Na een laatste overnachting in Longyearbyen kunt u nog genieten van een ontbijt, waarna u van boord gaat en per lijnvlucht terugvliegt naar Oslo. Eventueel kunt u er uiteraard ook voor kiezen om uw reis op Spitsbergen met een paar dagen te verlengen. We helpen u hier graag bij.


LET OP: De route van de reis, tijdens de zomer in Spitsbergen, wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

7 juni - 17 juni 2021 (RVR22)

17 juni - 27 juni 2021 (RVR23)

Zomer in Spitsbergen, 11 dagen met de Rembrandt van Rijn

Tijdens deze zeilreis met zeilschip de Rembrandt van Rijn, kunt u 11 dagen lang genieten van de zomer in Spitsbergen. Het prachtige zeilschip brengt u naar de mooiste en meest afgelegen gebieden van Spitsbergen. Vanuit Longyearbyen vaart het schip richting het noorden, om te beginnen aan de reis van uw leven.

Tijdens de zomer in Spitsbergen ontdooit de bovenste laag in beschutte delen van het land, waardoor flora de kans krijgt om te groeien. Op heel Spitsbergen zijn 176 plantensoorten bekend. U kunt dus de prachtige flora in optimale vorm zien!

Naast de mooie planten die in de zomer in Spitsbergen te zien zijn, is de kans groot dat we een aantal bijzondere dieren gaan tegenkomen. Denk hierbij aan verschillende soorten vogels, maar ook aan ijsberen, poolvossen, walrussen, beluga's, baardrobben of ringelrobben. We hopen deze natuurlijk te spotten tijdens de reis.

Zomer in Spitsbergen - Algemene informatie

Het complete programma (zowel op zee als aan land) is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, de ijs- en sneeuwomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen met de zodiacs en mogelijkheden om wilde dieren te zien.

Aan de linkerkant staat de voorlopige reisbeschrijving. Als de omstandigheden gunstig zijn, wordt deze reis volledig uitgevoerd. Indien sommige omstandigheden een deel van de reis onmogelijk maken, zal deze ter plekke worden aangepast. Dit wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van essentieel belang voor de deelnemers van deze zomer in Spitsbergen expeditiereis.


Prijslijst Zomer in Spitsbergen, 11 dagen met de Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon RVR22 | 7 - 17 juni 2021 RVR23 | 17 - 27 juni 2021
3 persoons buitenhut met patrijspoort 3950 3950
2 persoons binnenhut 4200 4200
2 persoons buitenhut met patrijspoort 4850 4850

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

  Gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.