Zomerreis Spitsbergen over land Birk, 6-daagse reis

Zomerreis Spitsbergen over land Birk, 6-daagse reis

Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Bij aankomst op het vliegveld kunt u de luchthavenbus naar het Basecamp Spitsbergen nemen. U verblijft hier 1 nacht.


Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne
Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne

Om 17.00 uur zult u uw gids ontmoeten bij de receptie van het hotel. U krijgt informatie over de reis en wordt naar de kade gebracht. Met een polarcircelboot zult u richting de Isfjord Radio varen. Onderweg kunt u genieten van de dieren die u onderweg zult tegenkomen (bijvoorbeeld Arctische vogels), en het uitzicht van het fantastische fjordlandschap. Aangekomen bij het voormalige radiostation, kunt u inchecken in het Isfjord Radio Adventure Hotel, waar u 2 nachten zult verblijven. Er wordt een 3-gangen diner geserveerd en er wordt verteld over het wildlife.


Isfjorden
Isfjorden

Na het ontbijt gaat u naar de boot voor een spannende safari aan de westkant van het fjord. De route gaat o.a. naar vogelrotsen Alkehornet, waar duizenden vogels aan het nesten zijn. In Trygghamna gaat u aan wal, waar u keen expeditielunch op het strand krijgt. Na de lunch gaat u naar de Esmark Gletsjer, waar u met geluk walvissen, zeehonden of zelfs ijsberen zult kunnen zien! 's Avonds kunt u genieten van een 3-gangen diner in het hotel.


Barentszburg
Barentszburg

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een nieuwe dag vol avontuur! Met de boot vaart u naar Grønfjorden en de Russische nederzetting Barentsburg, een mijnburcht met ca. 350 inwoners. Hier gaat u aan wal en krijgt u lunch. Na het middageten vaart de boot weer richting Longyearbyen, met een aantal interessante stops onderweg. Aangekomen in Longyearbyen kunt u inchecken in het hotel Basecamp Spitsbergen.


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Na het ontbijt bij Basecamp Spitsbergen kunt u op eigen gelegenheid Longyearbyen ontdekken, en een transfer naar de luchthaven nemen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

In de middag vliegt u van Longyearbyen naar Oslo.


Gardermoen, Comfort Hotel RunWay
Gardermoen, Comfort Hotel RunWay

Na aankomst op het vliegveld neemt u de airport bus naar het hotel (+/- 10 min). De kosten hiervan bedragen +/- NOK80 per persoon per enkele reis. U kunt genieten van een heerlijke nachtrust.


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

Afhankelijk of u Oslo nog wilt bezichtigen, kunt u kiezen voor een vroege of late vlucht van Oslo naar Amsterdam.


Zomerreis Spitsbergen

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's zomers 24 uur per dag licht. Walrussen, zeehonden, walvissen en ijsbergen kunnen de hele zomer gezien worden.

Zomerreis Spitsbergen - geplande reis

Een 6-daagse Spitsbergen Zomerreis

• Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Oslo naar Longyearbyen
• U verblijft 4 nachten op het Arctische eiland Spitsbergen. Tijdens deze dagen zult u met een boottocht naar de Isfjord varen.
• Terugreis: U vliegt vanaf Longyearbyen naar Oslo, waar u 1 nacht verblijft. De volgende dag vliegt u van Oslo naar Amsterdam. 

Vertrek op zondag of donderdag.

Zomerreis Spitsbergen - uw accommodatie

U verblijft 2 nachten in het Basecamp Spitsbergen:

Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaatsen voor meer dan 40 personen. Elke kamer is individueel ingericht. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht over Longyearbyen.

U verblijft 2 nachten in het Isfjorden Radio Adventure hotel

Isfjord Radio Adventure Hotel bevindt zich in een historisch radiostation (1933) in Kapp Linne, bij de spectaculaire Isfjord. De kamers van dit wildernis hotel beschikken over een gedeelde badkamer. Het is niet mogelijk om met een auto bij Isfjord Radio Adventure Hotel te komen. U kunt hier alleen per sneeuwscooter of per boot komen.

U verblijft 1 nacht in het Comfort Runway hotel, dit hotel ligt bij het vliegveld Oslo Gardermoen.

Prijslijst Zomerreis Spitsbergen over land Birk, 6-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
01/06/19 - 30/09/19 Vanaf
Reissom per persoon in € 2050

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  2 overnachtingen in Basecamp Spitsbergen, 2 overnachtingen in Isfjord Radio Adventure Hotel en 1 overnachting in het comfort hotel Runway.

✓  Fjordcruise per polarcirkelboot naar Isfjord Radio door Isfjorden

✓  Fjordcruise door Isfjorden via Alkhornet, Trygghamna, Esmark Gletsjer en Ymerbukta

✓  Barentsburg safari per boot

✓  Maaltijden: 5 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner.

Exclusief:

! Transfers van en naar het vliegveld.

! Niet genoemde maaltijden en drankjes.

! Niet genoemde excursies.

! Verzekeringen.

! Uitgaven van persoonlijke aard.