Zomerrondreis Noorwegen Jonette: Lofoten via kampeerhutten

Route beschrijving (totale afstand 3777 km)


14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo
14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo

Vertrek per boot van de Color Line uit Kiel om 14.00 uur.


Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten
Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten

Aankomst met de ferry in Oslo om 10.00 uur. De stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Er is veel te zien en te beleven. Na de drukte van Oslo ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. Onderweg is Hamar met het Vikingskipet, de bekende schaatshal, de moeite waard. En dat geldt zeker ook voor de Olympische stad Lillehammer met zijn gezellige centrum en openluchtmuseum Maihaugen. Daarna een mooie rit door het fameuze Gudbrandsdal, zo vaak beschreven in de boeken van de Noorse schrijfster Sigrid Undset, naar Oppdal. Genoeg mogelijkheden om te stoppen onderweg, geniet van het fraaie kerkje van Ringebu of neem bijvoorbeeld bij Høvringen een kijkje in het prachtige berggebied van Rondane. U kunt de route ook verlengen door 'om te rijden' over de Peer Gynt weg, een tolweg met prachtige vergezichten die door een ruig gebied voert. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Magalaupe camping.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

Vanuit Oppdal volgt een verdere kennismaking met de Dovrefjell, een uitgestrekte hoogvlakte met prachtige vergezichten en steeds meer muskusossen. Heel anders is natuurlijk Trondheim - de bisschopsstad - met zijn Nidarosdom, het gezellige centrum met de kleurige pakhuizen en tal van interessante musea. Steinkjer ligt aan het einde van een uitloper van de machtige Trondheimfjord. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Føllingstua camping.


Mo I Rana, Yttervik camping
Mo I Rana, Yttervik camping

In de buurt van Snåsa, een plaatsje aan de oostelijke oever van het langgerekte Snåsavanet, kunt u nog rotstekeningen bewonderen, die duizenden jaren oud zijn. De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden, slingert zich vervolgens door het Namdalen en langs het mooie Majavatn. Uiteindelijk komt u in Mo i Rana, een plaatsje in de buurt van de Grønligrotta, een druipsteengrot en de Svartisengletsjer. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Yttervik camping.


Ballangen, Ballangen Camping
Ballangen, Ballangen Camping

Het is toch een bijzonder moment als u de poolcirkel passeert. Want dan bent u écht in het Land van de Middernachtzon. Hier kunt u een certificaat kopen als bewijs dat u ook daadwerkelijk de poolcirkel bent gepasseerd. Het kustgebied van Noorwegen is vol afwisseling. En het is daarbij leuk om de reis te onderbreken voor een oversteek met een ferry. In dit geval is dat van Bognes naar Skarberget. Even lekker uitwaaien op het water en genieten van de vergezichten! U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Ballangen camping.


Tromsø, Comfort Hotel Xpress
Tromsø, Comfort Hotel Xpress

Eerst kunt u even gaan rondkijken in Narvik, de ijsvrije haven waar het ijzererts uit het Zweedse Kiruna wordt aangevoerd. Daarna volop genieten van Noors natuurschoon als u langs het Takvatnet en de Ramsfjorden naar Tromsø rijdt. U heeft voldoende tijd om de universiteitsstad Tromsø te gaan verkennen. Voor een prachtig uitzicht over de stad en wijde omgeving moet u met de kabelbaan omhoog. Verder lokt het gezellige centrum en zijn er tal van bezienswaardigheden, zoals de IJszeekathedraal. U heeft 2 overnachtingen in het Comfort Hotel Xpress.


Kråkberget, Fjordcamp
Kråkberget, Fjordcamp

De reis voert via de zogeheten 'Walvisroute' allereerst over het mooie eiland Kvaløya. Dan volgt de ferry van Brennsholmen naar Botnhamn op het eiland Senja. Dit eiland wordt ook wel 'Noorwegen in het klein' genoemd. En langzamerhand bent u in staat om te kijken of dat een beetje klopt. Als laatste staat de oversteek per ferry van Gryllefjord naar Andenes op de Vesterålen op het programma. Vanuit Bø krakberget kunt naar Stø waar u walvissafari kunt maken. Het is een fantastische belevenis om een potvis te zien onderduiken. En het is praktisch zeker dat er walvissen worden gesignaleerd! U heeft 2 overnachtingen in een kampeerhut op het Fjordcamp.


Laukvik, Sandsletta Camping
Laukvik, Sandsletta Camping

Een verdere kennismaking met het afwisselende landschap van Vesterålen. Misschien neemt u ook een kijkje in het Hurtigruten Museum in Stokmarknes. Na de oversteek per ferry van Melbu naar Fiskebøl arriveert u op Lofoten, waar het landschap zo mogelijk nóg indrukwekkender is. Daarnaast zijn de talloze vissersplaatsjes ook aantrekkelijk. Denk ook aan Svolvær, de hoofdplaats van Lofoten en aan Lofotr, een nagebouwde Viking nederzetting. Heel leuk is een bezoekje aan Å, de plaats met de kortste naam ter wereld! U heeft 2 overnachtingen in een kampeerhut bij Sandsletta camping.


Saltstraumen, Saltstraumen Camping
Saltstraumen, Saltstraumen Camping

Nog even genieten van al het moois op Lofoten. Liefhebbers van varen komen daarna aan hun trekken. Vandaag staat namelijk de overtocht van Moskenes naar Bodø op het programma, duur van de overtocht ca. 3 uur en een kwartier. U zult genieten van de zilte zeelucht en van het uitzicht op het vasteland van Noorwegen en op de bergrug van Lofoten met de spitse bergtoppen. Neem nog even een kijkje in het gezellige centrum van Bodø of breng een bezoek aan het luchtvaartmuseum voor u naar Saltstraumen rijdt. De Saltstraumen is een gigantische getijdenstroom, het water met zijn draaikolken en stroomversnellingen biedt een fantastisch schouwspel. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Saltstraumen camping.


Nesna, Havblikk Camping
Nesna, Havblikk Camping

Kustweg nummer 17 is een prachtige route die zorgt voor een uitgebreide kennismaking met het Noorse kustlandschap. Vandaag komt u langs de Svartisen gletsjer. Wellicht kunt u ook een kijkje gaan nemen bij dit bijzondere stukje natuurschoon. De dag van de ferry's: zo kun je de reis van vandaag wel noemen. Rijden langs de kust van Noorwegen betekent immers dat er regelmatig een fjord wordt overgestoken. Ditmaal zijn er twee overtochten op weg naar Nesna. Namelijk de ferry's Forøy-Ågskardet en Jektvika-Kilboghamn. Anderzijds geeft zo'n oversteek weer de gelegenheid om op uw gemak te genieten van al het moois om u heen. 2 overnachtingen in een kampeerhut op de Havblikk camping.


Brønnøysund, Torghatten Camping
Brønnøysund, Torghatten Camping

We vervolgen kustweg 17 en de reis begint meteen met de ferry naar Lavang. Dat de kustlijn van Noorwegen enorm uitgestrekt is, wist u al. Maar er blijft nog genoeg te zien. Zoals de markante bergtoppen 'Syv Søstre' (de Zeven Zusters) en het mooie eiland Vega. U vaart van Tjøtta naar Forvik en vervolgens van Andalsvåg naar Horn. En daarna arriveert u in Brønnøysund. Als u nog tijd heeft, kunt u een uitstapje maken naar Torghattan, de karakteristieke berg met gat, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft en tegelijkertijd kunt genieten van de middernachtzon. U verblijft 1 nacht in een huisje van Torghatten Camping.


Namsos, Namsos Camping
Namsos, Namsos Camping

Een afscheid van weg nummer 17. Een afscheid ook van de ferry's met een laatste oversteek van Vennesund naar Holm. Daarna volgt een mooie rit door het afwisselende landschap van Nord Trøndelag naar Namsos. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Namsos camping.


Røros, Røste Hyttetun & Camping
Røros, Røste Hyttetun & Camping

Een mooie etappe naar Sør Trøndelag die voor een deel langs de weidse Trondheimfjord voert. Mogelijk kijkt u weer even in Trondheim rond. Daarna gaat u het 'binnenland' in, waar u volop kunt genieten van de rust en de ruimte rond de Selbusjøen, een langgerekt meer. Door het ruige landschap naar Røros, een oud mijnstadje met een authentiek centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op Røste Camping.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

De laatste reisdag in Noorwegen. De provincie Hedmark waar u nu doorheen rijdt, staat bekend om de imposante natuur, om de rust en om het langgerekte Østerdal met de Glomma, de langste rivier van Noorwegen. Boordevol indrukken reist u verder naar de Noorse hoofdstad Oslo, een stad met een gezellig centrum en tal van bezienswaardigheden. Vertrek per nachtboot van de Stena Line uit Oslo naar Frederikshavn om 19.00 uur.


20e dag

Aankomst in Frrederikshavn om 07.00 uur.

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.20 daagse reis

Vertrek: dagelijks

Een prachtige reis waarbij u een fiks gedeelte van het mooie en uitdagende Noorwegen gaat 'ontdekken'. Zoals het weidse Gudbrandsdal en Trondheim met zijn Nidarosdom. Maar ook ook het Land van de Middernachtzon boven de poolcirkel en Tromsø, het Parijs van Het Noorden. Verder Senja, een eiland dat wel 'Noorwegen in het klein' wordt genoemd. En niet te vergeten Lofoten en Vesterålen, de eilandengroep voor de Noorse kust met zijn spitse bergtoppen en pittoreske vissersplaatsjes. Ook de route langs de Noorse kust met zijn talloze ferry verbindingen is een belevenis. En tenslotte is daar de Noorse hoofdstad Oslo. Een stad met tal van bezienswaardigheden. Kortom, een reis om nooit te vergeten! De overnachtingen vinden plaats in kampeerhutten. De reis kan op elk willekeurig punt worden verlengd of aangepast. De kosten hiervoor berekenen we graag voor u.

Prijslijst Zomerrondreis Noorwegen Jonette: Lofoten via kampeerhutten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1195 975 750
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Jonette, prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 210/250 (bij boeking voor 31/1) voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis Kiel - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

overnachtingen in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

de ferry overtocht Moskenes-Bodø

bootreis Oslo - Frederikshavn incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp 

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp 

! dinerbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €39 pp 

! ontbijtbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €14 pp