Zuid Georgie Special 16 dagen, 5 dagen bij Zuid Georgie per ms Plancius

Zuid Georgie Special 16 dagen, 5 dagen bij Zuid Georgie per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers

4 drie-persoons hutten

40 twee-persoons hutten

10 superior hutten

Lengte 89.0m

Breedte 14.5m

Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, wat aan het Beagle Kanaal ligt. Via deze prachtige waterweg gaat het schip op weg naar de Drake Passage.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen en verschillende soorten stormvogels. Vaak ziet u de vogels duiken om de boot. Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt door botsende zeestromingen aan het oppervlak gebracht en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Het schip zet koers naar mogelijke landingen op Grytviken, Salisbury Plain, St. Andrews Bay en Gouden Haven om u een goed beeld te geven van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de olifant zeehonden, pelsrobben, en de koningspinguins. Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros. En geniet u ook van het moment waarop kuikens hun vleugels testen. In Fortuna Bay bevolken Koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengen we een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

We passeren de Atlantische Convergentie zone nogmaals. Onderweg naar Montevideo zijn er veel vogelsoorten te zien, vooral veel stormvogelachtigen volgen het schip noordwaarts.


Montevideo
Montevideo

Het schip komt in de ochtend aan in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Hier zult u na het ontbijt ontschepen.


LET OP: De route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Deze reis is helaas niet meer beschikbaar. Neem contact met ons op om een vergelijkbare reis voor u samen te stellen.

Zuid Georgie Special

Zuid Georgie is een eiland met uitdagende weersomstandigheden. Als het weer het toelaat, zijn verschillende landingen mogelijk: Prion Island, Fortuna Bay, Grytviken, Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour.

De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden. Antarctica reizen, een belevenis om nooit te vergeten!

Zuid Georgie Special - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een Antarctica expeditie.