Zuid Zweden 17 daagse bungalowrondreis Kalle

Route beschrijving (Totale afstand 1107 km)


Ankarsrum, Långsjön Stugor
Ankarsrum, Långsjön Stugor

Aankomst om 07.00 uur in Trelleborg. U rijdt door een uitgestrekt agrarisch landschap richting de Zweedse oostkust. Het is een glooiend gebied zonder al teveel bos, zoals u dat in Zweden niet ergens anders zult zien. Onderweg komt u langs de mooie stad Kristianstad en het pittoreske Karlshamn. Vlakbij Karlshamn vindt u het plaatsje Mörrum, genoemd naar de gelijknamige rivier. De rivier de Mörrumså is één van de beste zalmrivieren van Zweden. Het Laxens hus in Mörrum is een zalmaquarium, vanuit waar u een geweldig uitzicht heeft over het leven in de rivier. U volgt weg 22 verder noordwaarts en komt dan langs Ronneby, waar een groot deel van het leven van Nils Holgersson zich afspeelt. Ronneby is vooral bekend door Brunnsparken, een prachtig aangelegd park dat in 2005 de titel 'Mooiste park van Zweden' verwierf. U bent nu aangekomen in Småland, het meest oostelijke deel van Zuid Zweden. Het landschap bestaat vooral uit glooiende heuvels en is bezaaid met bossen en meren. Eén van de grootste en zeker ook mooiste steden in Småland is Kalmar. Vooral een wandeling door de oude haven is een aanrader! Na Oskarshamn loopt de E22 wat verder uit de kust, voor ongeveer tien tot vijftien kilometer. De kust bestaat hier namelijk uit talloze schiereilanden en echte eilanden, waardoor de E22 verder landinwaarts loopt om de hoge kosten van vele bruggen te vermijden. Bij Västervik komt de weg weer iets dichter bij de kust. In dit kleine stadje is van alles te doen en zien. U verblijft 7 nachten in huisje van Långsjön Stugor.


Tived, Grönelid Gård
Tived, Grönelid Gård

Linköping is een grote stad aan het Götakanaal en een echte universiteitsstad. Iets wat u naast het oude centrum van Linköping ook bijna gezien móet hebben, zijn de sluizen bij Berg, iets ten noorden van Linköping. In Borensberg heeft u de gelegenheid om lekker even pootje te baden of te zwemmen. Het stadje Motala is vooral bekend geworden door zijn sluizencomplex. Vlakbij Motala vindt u de fraaie stad Vadstena, een toeristische magneet, maar toch ook een oase van rust: pelgrims en nonnen bevolken de kerken en straten. Daarbij komt dat de stad prachtig gelegen is aan het meer Vättern, het op één na grootste meer van Zuid Zweden. Askersund is een gezellig havenstadje vlakbij het meer Alsen. U komt uiteindelijk aan bij het prachtige Tiveden. Dit magnifieke oergebergte met zijn uitgebreide bossen is door de ijstijden gevormd en wordt begrensd door diepe en kristalheldere meren. Een uniek gebied, waar in de ijstijd de gletsjers en het ijs enorme keien hebben meegedragen en de rondingen aan het bergmassief hebben gegeven. U verblijft 7 nachten in Grönelid Gård. Een huis bij een boerderij, als u dat wilt dan mag u meehelpen op de boerderij. U loopt vanuit uw achtertuin zo het nationaal park in.


Tiveden, Hamgården Nature Resort
Tiveden, Hamgården Nature Resort

Linköping is een grote stad aan het Götakanaal en een echte universiteitsstad. Iets wat u naast het oude centrum van Linköping ook bijna gezien móet hebben, zijn de sluizen bij Berg, iets ten noorden van Linköping. In Borensberg heeft u de gelegenheid om lekker even pootje te baden of te zwemmen. Het stadje Motala is vooral bekend geworden door zijn sluizencomplex. Vlakbij Motala vindt u de fraaie stad Vadstena, een toeristische magneet, maar toch ook een oase van rust: pelgrims en nonnen bevolken de kerken en straten. Daarbij komt dat de stad prachtig gelegen is aan het meer Vättern, het op één na grootste meer van Zuid Zweden. Askersund is een gezellig havenstadje vlakbij het meer Alsen. U komt uiteindelijk aan bij het prachtige Tiveden. Dit magnifieke oergebergte met zijn uitgebreide bossen is door de ijstijden gevormd en wordt begrensd door diepe en kristalheldere meren. Een uniek gebied, waar in de ijstijd de gletsjers en het ijs enorme keien hebben meegedragen en de rondingen aan het bergmassief hebben gegeven. U verblijft 7 nachten bij Hamgården Nature Resort.


22.00 uur per Stena Line van Trelleborg naar Rostock
22.00 uur per Stena Line van Trelleborg naar Rostock

U heeft vandaag nog een prachtige route voor de boeg voordat u terugvaart naar Duitsland. Het start met de weg naar Jönköping die helemaal langs het Vättern meer loopt. Jönköping is een stad met een mooie ligging aan de zuidoever van het langgerekte Vättermeer. Het stadspark herbergt een Hembygdsgården, een interessant openluchtmuseum waar u kennis kunt maken met een stukje Zweedse geschiedenis. Ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Jönköping verrijst Smålands Taberg. Vanaf deze voormalige vulkaan van 342 meter hoog heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. U rijdt nu langs Store Mosse, een groot heidegebied met een rijke vogelstand. Het gebied is een nationaal park en is bijzonder geschikt voor een stevige wandeling. Store Mosse ligt op het Smålandse hoogland en is het grootste Zweedse moerasgebied ten zuiden van Lapland. Helsingborg is fraai gelegen aan het Sont en is een leuke stad om te verblijven, met zijn mooie havengebied en grote aanbod aan barretjes, cafés en restaurantjes. Slenter lekker door de straatjes Norra Storgatan en Södra Storgatan, de middeleeuwse hoofdstraten van Helsingborg. U vertrekt per nachtboot van Stena Line om 22.00 vertrek van Trelleborg naar Rostock.


17e dag

Aankomst Rostock om 07.00 uur.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.Zuid Zweden 17 daagse bungalowrondreis Kalle

In deze rondreis door Zuid Zweden verblijft u twee keer een week op 1 plek om zo te kunnen genieten van de schoonheid van Zuid-Zweden. Deze reis is met name geschikt voor mensen die geen zin hebben om om de 3 dagen hun spullen weer in te moeten pakken. U kunt alles in de omgeving van Vimmerby en Tiveden verkennen. Dit zijn 2 prachtige regio's met tal van mogelijkheden om u te vermaken, denk aan vissen, kanoën, wandelen, fietsen en zwemmen. Reist u met kinderen dan kunt u ook een bezoek brengen aan Astrid Lindgrens Varld ook wel Pippi park genoemd.

Zuid Zweden bungalowrondreis Kalle hoogtepunten:

- Malmö
​- Kalmar
​- Astrid Lindgrens Varld
​- Norrköping
​- Linköping
​- Vadstena
​- Tiveden Nationaal Park
- Vättern meer
- Jönköping
​- Store Mosse

 

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Zuid Zweden 17 daagse bungalowrondreis Kalle (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 1025 1175 880
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Kalle, prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 199/234 voor de ferry Rostock-Trelleborg en € 199/234 voor de ferry Trelleborg-Rostock. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Stena Line  Rostock - Trelleborg v.v. incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde bungalows

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis