Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica, 11 dagen per ms Plancius

Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica, 11 dagen per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal, richting Antarctica. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville Eiland zult u een grote kolonie ezelspinguïns en broedende sub-antarctische stormvogels vinden. Cuverville Eiland is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u gaat landen op Danco eiland kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de Weddell-zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers die afkalven op zeeniveau.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Na het varen door het Neumayer kanaal, hopen we een kans te krijgen om de oude Britse onderzoeksstation met een bezoek te vereren. Er staat nu een museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland. Dicht bij Port Lockroy kunnen wij ook een landing maken op Jougla U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville Eiland zult u een grote kolonie ezelspinguïns en broedende sub antarctische stormvogels vinden. Cuverville Eiland, is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u gaat landen op Danco eiland kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de Weddell-zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers die afkalven op zeeniveau.


Deception Island
Deception Island

Op onze weg naar het Noorden door de Gerlache Strait waar we uiteindelijk bij de Zuid Shetland eiland komen. We zullen varen naar Deception eiland. Dit eiland behoort tot de zuidelijke Shetlandeilanden. Deception eiland is bekend om zijn veiligste haven van Antarctica. De ingang van de veilige baai is slechts 230 m breed. Een spectaculaire route om te varen. Hier vindt u warmwaterbronnen, een verlaten walvisvangst station, duizenden Kaapse stormvogels, vele kelpmeeuwen, en onder andere de wenkbrauwalbatros. Wilsons stormvogeltjes en zwartbuikstormvogeltjes nesten in de ruïnes van de walvisvangst station in Whalers Bay. U vaart vanaf dit punt richting de Shetland eilanden. Deze vulkanische eilanden van de Zuid-Shetlands zijn winderig en vaak gehuld in mist en nevel, maar bieden wel subtiele genoegens. Er is een mooie verscheidenheid aan flora; mossen, korstmossen en bloeiende grassen en fauna; zoals de ezel pinguïn, stormbandpinguin en de zuidelijke reuze stormvogel. Uw reis gaat verder door een smalle Straat naar de open zee, richting Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:

- bekijken van diverse vogels

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


LET OP: De vaarroute naar het de Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie. De activiteiten die aangeboden worden in het basiskamp zijn gratis.

Reisdata

23 november - 3 december 2018 (PLA22-18)

Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctisch schiereiland, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Zuidelijke Shetland eilanden - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat zijn de Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica.Prijslijst Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica, 11 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 23/12 - 03/12/2018 (PLA22-18)
4 persoonshut patrijspoort 5800
3 persoonshut patrijspoort 6500
2 persoonshut patrijspoort 7100
2 persoonshut raam 7400
2 persoonshut deluxe 7950
2 persoonshut superior 8500

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met zodiacs.

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditieleden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden tijdens het programma.

Uitgebreide informatie over de reis.

Exclusief:

! Vliegtickets, ook bij chartervluchten.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Oceanwide Expedities dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.