Zuidpool expeditie, 14 dagen per Ocean Diamond

Reisbeschrijving Zuidpool expeditie


M/S Ocean Diamond
M/S Ocean Diamond

189 passagiers
101 hutten

Lengte 124m
Bouwjaar 1986
Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Amsterdam naar Ushuaia. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste dag van deze reis brengt u door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u de eerste nacht in een hotel door.

Als u vroeg aankomt in Ushuaia, kunt u nog wat vrije tijd doorbrengen in de bergen of in de gezellige stad.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

U ontbijt gezellig in het hotel en vertrekt daarna met de groep naar het schip. Voordat u aan boord gaat van het schip heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Diamond, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De derde en vierde dag bevindt u zich op zee. Om per schip bij Antarctica te kunnen komen, moet u de bekende Drake Passage oversteken; een oversteek van 2 dagen. Het water van de Drake Passage is onvoorspelbaar, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht.

Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers en het expeditieteam te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich 2 volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft en u vertelt over (de geschiedenis van) Antarctica.


Zuidelijke Shetlandeilanden
Zuidelijke Shetlandeilanden

Op dag 5 komt er weer land in zicht! Hier begint uw Antarctische avontuur pas echt. Elke keer dat u aan land gaat ziet u iets nieuws of onverwachts, wat ervoor zorgt dat deze expeditiereis echt een unieke ervaring is. Houd uw camera zo veel mogelijk gereed, met alle mooie, drijvende ijsbergen en de walvissen die heel dichtbij het schip boven water kunnen komen.

Hoewel de expeditie aan boord van het schip ook al erg gaaf is, vindt de echte expeditie plaats aan land, zodra u voet aan wal zet op dit magische witte continent. Er zijn verschillende potentiële plaatsen die we kunnen bezoeken als de omstandigheden dat toelaten. Een aantal daarvan zijn Neko Harbour, Orne Harbour en Paradise Harbour. Elke plaats heeft andere dieren en natuurlijke bezienswaardigheden.

U zult de dagen veelal doorbrengen met het spotten van wilde dieren en verbaasd worden door de schoonheid van Antarctica. Kijken naar waggelende pinguins op de strandjes en luisteren naar de krakende geluiden van ijsbergen en gletsjers zullen uw dagelijkse entertainment zijn. Kajakken tussen de ijsbergen en eventuele walvissen is een extra activiteit die tijdens deze reis wordt aangeboden. Hier kunt u tegen een meerprijs aan deelnemen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het oversteken van de Zuidpoolcirkel is een indrukwekkende prestatie; de meeste expedities naar het Antarctisch Schiereiland bereiken 66°33' niet. Als de omstandigheden het toelaten en we tijdens deze reis de bekende poolcirkel kunnen passeren, zal dit aan boord in stijl worden gevierd met een glaasje champagne! En terwijl u proost, kunt u genieten van het feit dat u een deel van de wereld heeft bereikt waar maar heel weinig mensen geweest zijn.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Na het oversteken van de Zuidpoolcirkel, vaart het schip in noordelijke richting weer terug langs het Antarctisch Schiereiland. Tegen deze tijd weet u van alles over de adeliepinguin, de kinbandpinguin en de ezelspinguin en kunt u het verschil zien tussen een zeeluipaard, een pelsrob en een Weddellzeehond. Engelse termen als 'bergy bits' en 'pancake ice' zullen heel normaal klinken en er zijn nog veel meer verhalen te vertellen! Het expeditieteam zal dan ook doorgaan met het geven van lezingen en presentaties en ook de excursies met zodiacs gaan op dit moment van de reis gewoon door. U heeft daarnaast genoeg tijd om de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten, woon presentaties bij die door het expeditieteam worden gegeven of kies ervoor om lekker te ontspannen.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en gaat op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Ook hier kunnen wij u helpen bij het boeken van de vlucht(en).


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route van deze Zuidpool expeditie wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

8 januari - 21 januari 2020

16 februari - 29 februari 2020

Zuidpool expeditie

Deze 14-daagse reis naar Antarctica heet met recht een Zuidpool expeditie. Dit is één van de weinige reizen waarbij het doel is om de zuidpoolcirkel over te varen. Het is een indrukwekkend doel om te volbrengen en als de omstandigheden het toelaten en we daadwerkelijk de zuidpoolcirkel overvaren, zal dit aan boord gevierd worden met een glaasje champagne voor iedereen! U kunt dan in ieder geval vertellen dat u op plekken bent geweest waar bijna niemand komt.

Mogelijke landingsplekken en bezienswaardigheden op Antarctica:
Cuverville Island, Damoy Point, Danco Island, Enterprise Island, Lemaire Channel, Melchior Islands, Neko Harbour, Petermann Island en Port Lockroy.


Bij te boeken activiteiten

 Kajakken

Peddelen

Kamperen (alleen bij de reis van 8 januari 2020)


Prijslijst Zuidpool expeditie, 14 dagen per Ocean Diamond (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 8 januari - 21 januari 2020 16 februari - 29 februari 2020
3-persoons binnenhut 7100 7100
1-persoons hut patrijspoort 11340 10080
1-persoons hut, beperkt zicht 11340 10080
2-persoons hut, beperkt zicht 9270 8240
2-persoons hut raam 9720 8640
Suite 10200 9000
Balkonsuite 10370 9150
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 800 800
Peddelen 180 180

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Transfers in Ushuaia: van de luchthaven naar het hotel, van het hotel naar het schip & van het schip naar het vliegveld.

1 hotelovernachting inclusief ontbijt in Ushuaia (1 nacht voor de expeditie).

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.