Zuidpool expeditie, 14 dagen per Ocean Diamond

Reisbeschrijving Zuidpool expeditie


M/S Ocean Diamond
M/S Ocean Diamond

189 passagiers
101 hutten

Lengte 124m
Bouwjaar 1986
Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ushuaia. Wij helpen u graag bij het zoeken het boeken van een vlucht.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste dag van deze reis brengt u door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u de eerste nacht in een hotel door.

Als u vroeg aankomt in Ushuaia, kunt u nog wat vrije tijd doorbrengen in de bergen of in de gezellige stad.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Terwijl het schip in de late namiddag vertrekt, begint u aan uw Antarctische reis door het Beagle Kanaal. Vernoemd naar het beroemde schip waarop Charles Darwin reisde. Het kanaal biedt geweldige fotomogelijkheden van landschappen en zeevogels. Uiteindelijk vaart u uit het kanaal naar de Zuidelijke Oceaan en daarna verder naar Antarctica.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De derde en vierde dag bevindt u zich op zee. Om per schip bij Antarctica te kunnen komen, moet u de bekende Drake Passage oversteken: een oversteek van 2 dagen. Het water van de Drake Passage is onvoorspelbaar, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht.

Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers en het expeditieteam te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich 2 volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft en u vertelt over de geschiedenis van Antarctica.


Zuidelijke Shetlandeilanden
Zuidelijke Shetlandeilanden

De meest voorkomende reactie bij het bereiken van het Witte Continent is een gevoel van eerbied en ontzag. De ervaring is onbegrijpelijk, omdat weinig plaatsen zo onaangeroerd en duurzaam zijn als Antarctica. U zult beginnen te begrijpen waarom deze regio al lang de aandacht van zowel ontdekkingsreizigers als reizigers heeft getrokken. Bij elk bezoek aan Antarctica zijn wij getuige van iets nieuws of onverwachts. Elke dag neemt u Zodiac-excursies vanaf het schip om lokale baaien, kanalen en landingsplaatsen te verkennen. Met dieren in het wild altijd in debuurt, bezoekt u pinguïnrookerijen, gaat u op zoek naar bultrug(gen) en dwergvinvissen en zoekt u naar een aantal zuidelijke zeehondensoorten, waaronder de sluwe luipaardrob. Uw expeditieteam zorgt voor u bij elke landing, of u nu het Antarctische terrein verkent, een onderzoeksstation bezoekt of samenwerkt met pinguïnkolonies. Chinstrap, Adélie en Ezelspinguïns zijn hier te vinden, samen met vier verschillende soorten zeehonden. Zodiac cruisen kan kansen bieden om enkele van de grotere lokale zeezoogdieren van dichtbij te bekijken, zoals Antarctische dwergvinvissen en bultruggen. Uw dagen zullen druk zijn met het spotten van dieren in het wild en betoverd worden door de verbazingwekkende schoonheid van Antarctica. Luister naar het knetteren en afbrokkelen van ijsbergen en gletsjers en kijk naar pinguïns die op het strand waggelen, wordt uw dagelijkse entertainment. Kajakken op zee, peddel-excursies of kamperen zijn optionele activiteiten tegen betaling.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het oversteken van de Zuidpoolcirkel is een indrukwekkende prestatie; de meeste expedities naar het Antarctisch Schiereiland bereiken 66°33' niet. Als de omstandigheden het toelaten en we tijdens deze reis de bekende poolcirkel kunnen passeren, zal dit aan boord in stijl worden gevierd met een glaasje champagne! En terwijl u proost, kunt u genieten van het feit dat u een deel van de wereld heeft bereikt waar maar heel weinig mensen geweest zijn.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Na het oversteken van de Zuidpoolcirkel, vaart het schip in noordelijke richting weer terug langs het Antarctisch Schiereiland. Tegen deze tijd weet u van alles over de Adeliepinguïn, de Kinbandpinguïn en de Ezelspinguïn en kunt u het verschil zien tussen een zeeluipaard, een pelsrob en een Weddellzeehond. Engelse termen als 'bergy bits' en 'pancake ice' zullen heel normaal klinken en er zijn nog veel meer verhalen te vertellen! Het expeditieteam zal dan ook doorgaan met het geven van lezingen en presentaties en ook de excursies met Zodiacs gaan op dit moment van de reis gewoon door. U heeft daarnaast genoeg tijd om de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten, woon presentaties bij die door het expeditieteam worden gegeven of kies ervoor om lekker te ontspannen.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Vandaag neemt u afscheid van uw expeditieteam en medereizigers en vertrekt u 's ochtends om uw binnenlandse vluchten te nemen of u reist zelf weer verder. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route van deze Zuidpool expeditie wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 8 - 21 januari 2021

 25 februari - 10 maart 2021

Zuidpool expeditie

Deze 14-daagse reis naar Antarctica heet met recht een Zuidpool expeditie. Dit is één van de weinige reizen waarbij het doel is om de zuidpoolcirkel over te varen. Het is een indrukwekkend doel om te volbrengen en als de omstandigheden het toelaten en we daadwerkelijk de zuidpoolcirkel overvaren, zal dit aan boord gevierd worden met een glaasje champagne voor iedereen! U kunt dan in ieder geval vertellen dat u op plekken bent geweest waar bijna niemand komt.

Mogelijke landingsplekken en bezienswaardigheden op Antarctica:
Cuverville Island, Damoy Point, Danco Island, Enterprise Island, Lemaire Channel, Melchior Islands, Neko Harbour, Petermann Island en Port Lockroy.


Bij te boeken activiteiten

 Kajakken

Peddelen

Kamperen (alleen bij de reis van 8 januari 2021)


Prijslijst Zuidpool expeditie, 14 dagen per Ocean Diamond (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 8 - 21 januari 2021 25 februari - 10 maart 2021
3-persoons binnenhut 8500 8500
1-persoons hut patrijspoort 15100 14700
1-persoons hut, beperkt zicht 15100 14700
2-persoons hut, beperkt zicht 12300 11800
2-persoons hut raam 13300 12800
Suite 14200 13700
Balkonsuite 14700 14200
Kajakken 940 940
Peddelen 280 280
Kamperen 280 -

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie en foto's maakt tijdens de reis.

 Lenen van rubberlaarzen voor tijdens de landingen.

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Bagage afhandeling aan boord van het schip.

 Eén hotelovernachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen, aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Kosten voor extra bagage.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.