Zuidpoolcirkel Expeditie, 16 dagen per ms Fram

Expeditie Zuidpoolcirkel: Antarctisch schiereiland fascinerend dierenrijk

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Na het ontbijt volgt een uitgebreide stadsbezichtiging en wordt u naar het vliegveld gebracht waarna u in vier uur van Buenos Aires naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld vliegt. Hier, in Vuurland, begint uw reis met het comfortabele Hurtigruten schip ms Fram. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht, of u heeft de mogelijkheid om aan een excursie naar het schitterende Nationaal Park Tierra del Fuego deel te nemen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen, de inscheping is om 16:00 uur. Na de kennismaking met de crew, gaan de trossen los en zet het ms Fram koers door het schilderachtige Beagle Kanaal naar de Drake passage voor een uniek avontuur.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

In de Drake Passage komen drie oceanen samen de Atlantische, de Grote en de Antarctische Oceaan en stuiten de warmere wateren op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren waarbij het koudere water zinkt en er voedsel aan het oppervlak wordt gebracht. Aan boord hoort u meer over het soortenrijk zeeleven van deze opvallende passage. Ook wordt u van de richtlijnen van het Antarctisch Verdrag en de International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) op de hoogte gebracht. Het Antarctisch Verdrag geeft richtlijnen voor een verblijf in Antarctica die onder meer uitgaan van milieu en omgevingsbescherming. Hurtigruten heeft zich uiteraard met deze richtlijnen akkoord verklaard want het behoud van deze landschappen in hun natuurlijke, onaangetaste conditie is onze prioriteit.


Deception Island
Deception Island

Wit. Wit. Wit. Zover het oog reikt. Maar alleen op het eerste gezicht, want het wemelt hier van het leven. Ontelbare pinguïns, dwergwalvissen, robben en zeevogels. Hier heeft u de keuze uit vele optionele wandelingen, kajaktours en zelfs een nacht onder de Antarctische hemel behoort hierbij. Noordelijk van de poolcirkel wordt de natuur steeds fascinerender. Vooral Deception eiland is een hoogtepunt. Het eiland is bekend als één van de veiligste havens van Antarctica vanwege het feit dat het de caldera van een actieve vulkaan is. Spannend wordt het wanneer de kinband pinguïns in beeld komen. Maar hoe bijzonder deze broedende pinguïns ook zijn, ze krijgen bij onze tocht door het Errera kanaal concurrentie van de professionele crew van het ms Fram. Alleen door hun jarenlange ervaring en kennis, weten ze het schip door het nauwe kanaal langs de talloze ijsbergen te laveren.


Wilhelminabaai
Wilhelminabaai

Neko Harbour is één van de mooiste plaatsen op het vasteland van Antarctica. De baai is omringd door gigantische bergen en imposante gletsjers. In het water drijven ijsbergen die met donderend geraas van de gletsjers zijn afgebroken. De structuur van iedere ijsberg is uniek. Van glad lichtblauw ijs tot poreus wit of vol met grauwe sedimenten. Een stevige klim naar boven wordt beloond met een adembenemend uitzicht op Andvord Bay. Hier hoort u de stilte die soms onderbroken wordt door het gekraak van de ijswand. Vervolgens vaart ms Fram door het Lemaire kanaal. Spiegelglad water en bergen tot 1.000 meter hoogte. Bij goede weersomstandigheden is het hier ideaal voor een tocht met de poolcirkel boot. Wilhelmina Bay is een geliefde foerageerplaats voor walvissen en robben. Dat heeft in vroegere tijden veel jagers aangetrokken. De spectaculaire getuige van deze tijd is het deels gezonken wrak van de Noorse walvisvaarder Guvernøren. Bij goede weersomstandigheden kunnen we het wrak van zeer nabij bekijken.


Brown Bluff
Brown Bluff

De Antarctische zeestraat met de deels kilometerslange tafelijsbergen, is een van de hoogtepunten van deze expeditie. Hier bevinden zich circa een half miljoen adéliepinguïns, maar ook ezelspinguïns, zeeluipaarden en orka's. Hoe ontstaan deze ijsformaties eigenlijk? De expeditieleider vertelt: 'het zijn stukken van afkalvende gletsjers, die op zee samenkomen en door de sterke stroming richting het Noorden drijven.' Nog een laatste blik op Brown Bluff, de hoge roestrode klip, en het is tijd om het Antarctisch schiereiland de rug toe te keren. De zuidpoolcirkel expeditie begint aan z'n terugreis.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Varend door de Drake passage heeft u tijd om de indrukken te verwerken en met de andere opvarenden te delen.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na uw vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires eindigt uw unieke zuidpoolcirkel expeditie avontuur naar Antarctica. U behoort nu tot de bevoorrechte club van mensen die voet hebben gezet op Antarctische bodem!


Zuidpoolcirkel Expeditie

Een zuidpoolcirkel expeditie naar een zelden bezocht gebied op het Antarctisch Schiereiland. Ons doel is om de zuidpoolcirkel over te steken. Plekken waar nog weinigen naar toe zijn gereisd en het ondernemen van avontuurlijke excursies om de pinguïnkolonies en historische plekken van dichtbij te bekijken.

​Zuidpoolcirkel expeditie naar een fascinerend dierenrijk

​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan \'het witte continent\', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent: "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". Zuidpoolcirkel expeditie is een belevenis om nooit te vergeten!

​Zuidpoolcirkel expeditie: eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.​

 

Prijslijst Zuidpoolcirkel Expeditie, 16 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 2017 16/1-10/2 . prijs per persoon 2018 25/1-9/2
. vanaf maxprijs vanaf
I binnenhut 6996 8594 6745
FJ superior binnenhut . 9264 7248
N buitenhut 7626 10075 7856
U buitenhut 8318 11185 8688
F superior buitenhut 9080 12729 9846
M suite 10086 13784 10638
MG grand suite 11494 16968 13024

Inclusief:

 Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. 

 Vlucht Buenos Aires - Ushuaia vv incl. belastingen

 Transfers in Buenos Aires

 1 hotelovernachting in Buenos Aires incl. ontbijt

 Ervaren Engels/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. 

 Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. 

 Wind- en regenafstotend jack. 

 Thee en koffie aan boord

 Toeslagen voor 1-persoonsgebruik op aanvraag

Exclusief:

! Vluchten naar en van Buenos Aires

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. 

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Extra informatie:

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. 

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden.