Campinghutten Alfhild: Noorwegen, Preekstoel en Hardangerfjord

Route beschrijving (Totale afstand 1449 km)


Evje, Fennefoss camping
Evje, Fennefoss camping

Kristiansand is een leuke stad met een gezellig centrum. Wandel over de voetgangersstraten en geniet van de talloze winkels. Neem een kijkje bij de jachthaven met zijn aloude fort. Breng een bezoek aan de visafslag of geniet van het oudste gedeelte van Kristiansand met zijn witgeverfde houten huisjes. Vervolgens een afwisselende rit naar Evje. Hier verblijft u twee nachten in een kampeerhut op de Fennevoss camping. Excursies: Evje Mineralsenter, Arendal. Activiteiten: vissen, diverse wandelroutes vanaf de camping, elanden kunt u elke avond met de schemering zelf gaan zoeken en bewonderen in de vrije natuur.


Sandnes, Vølstadskogen Hytter og Camping
Sandnes, Vølstadskogen Hytter og Camping

U maakt vandaag een mooie tocht door het afwisselende landschap van zuidwest Noorwegen. De tocht begint met een rit langs de oostzijde van de Byglandsfjord en een kennismaking met het Setesdal. In Nomeland rijdt u richting het Farådalen. Bij Skuleskard loopt een weg naar Lysebotn door een ruig berglandschap. Vooral de afdaling met tal van haarspeldbochten naar de Lysefjord is uiterst spectaculair. In Lysebotn kunt u de ferry nemen naar Lauvik, deze vaart onder de Preikestolen door. Een prachtige tocht! Vervolgens rijdt u naar Sandnes. Verblijf van 2 nachten in een kampeerhut op de Vølstadskogen camping. Excursies: Lysefjord, wandeling naar de Preikestolen, Utstein klooster, Solastrand, Stavanger met zijn gezellige centrum en tal van bezienswaardigheden. Activiteiten: wandelen, vissen.


Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut
Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut

De trip begint met de ferry van Lauvik naar Oanes. U maakt een mooie oversteek over de Idsefjorden. Vervolgens een prachtige route vol afwisseling door de provincie Ryfylke. Fjorden en bergen, watervallen en vergezichten. U kunt volop genieten onderweg! De reis wordt al snel onderbroken door de ferry Hjelmeland-Nesvik. Altijd leuk zo'n 'verplichte' pauze onderweg. Daarna een mooie tocht door een verrassend berglandschap naar Odda, een aardig plaatsje voor een stop. Mooi is daarna de route langs de Sørfjorden naar de imposante Hardangerfjord. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Lofthus camping. Excursies: Folgefonna gletsjer, een bezoek aan de Hanzestad Bergen. Activiteiten: wandeltochten in Nationaal Park Hardangervidda


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Een prachtige oversteek over de Hardangerfjord en een mooie route door het berggebied naar het leuke plaatsje Voss dat fraai is gelegen aan een langgerekt meer. Hier kunt u met de gondellift naar boven voor een prachtig uitzicht over Voss en het omringende berggebied. Na Voss wordt de reis echt spectaculair. U 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar Vik met zijn mooie staafkerk en vervolgens rijdt u naar Vangsnes aan de Sognefjord. Daarna de oversteek over de indrukwekkende Sognefjord van Vangsnes naar Hella. De Sognefjord is met een lengte van meer dan 200 kilometer de langste fjord van Noorwegen. U rijdt langs deze fameuze fjord verder naar Sogndal. Dit is een echte regioplaats, het is een leuke plaats om even te stoppen om vervolgens door te rijden richting het Noorse hooggebergte naar Luster. U verblijft 3 nachten in bij Luster Fjordhytter. Excursies: de staafkerk van Urnes, een gletsjerwandeling (met gids) in Jostedalsbre, een trip naar Flåm en een treinreis met de bekende Flåmsbana, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een prachtige tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland. Activiteiten: wandelen, vissen, kajakken op de Sognefjord.


Fagernes, Fagernes Camping
Fagernes, Fagernes Camping

Vandaag gaat u kennismaken met Jotunheimen, oftewel het huis van de reuzen. Dat betekent een afscheid van de Sognefjord. Weg nummer 55 is dé bergweg in Noorwegen. U bent verzekerd van prachtige vergezichten en vaak wordt u nog verrast door sneeuwwanden langs de weg. Bij Fantestein ligt het hoogste punt van de weg. De rustieke Sognefjell Turisthytte is een prima punt om een koffiestop te maken. Na weer een fikse afdaling volgt een mooie rit door het Bøverdal naar Lom. In Lom kunt u een bezoekje brengen aan Fossheim Steinsenter. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend. Interessant is het Norsk Fjellmuseum. Het wordt bijna eentonig, maar na Lom volgt nog een mooie rit langs het blauw/groene Vågåmeer. Vlak voor Vågåmo verlaat u weg 15 en rijdt u via weg 51 naar Fagernes. 2 nachten verblijf in kampeerhut van de Fagernes camping. Excursies:


Rauland, Rauland Høgfjellshotel appartementen
Rauland, Rauland Høgfjellshotel appartementen

Door het Hemsedal met de mooie bergen en het Hallingskarvet naar het wintersportplaatsje Geilo. Een leuk plaatsje om de lunch te gebruiken. U rijdt verder langs en over de oostkant van de Hardangervidda naar Rjukan om vervolgens door te rijden naar Rauland. U verblijft voor 3 nachten in een appartement van het Rauland Høgfjellshotell. Excursies: Rauland Høgfjellshotel ligt op ruim 1000 meter hoogte en kijkt uit op het Hardangervidda-plateau. Rauland wordt omgeven door indrukwekkende natuur en de rendieren leven hier nog in het wild. De Nupsfonn gletsjer, één van de meest zuidelijk gelegen gletsjers van Noorwegen en het meer Møsvatn liggen nabij Rauland.


14.30 uur vertrek per Fjord Line van Langesund naar Hirtshals
14.30 uur vertrek per Fjord Line van Langesund naar Hirtshals

Een mooie tocht langs de zuidkant van de Hardangervidda en door Telemark naar Langesund. Om 14.30 uur vertrek per Fjord Line van Langesund naar Hirtshals.


16e dag

Aankomst Hirtshals om 19.00 uur. Wij kunnen een overnachting voor u boeken in Denemarken. Ook kunt u de terugreis door Denemarken verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Let op; indien u geen kampeerder bent past reis Aegir langs bungalows wellicht beter bij u.
Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.16-daagse campinghuttenreis Alfhild: Noorwegen, Preekstoel en Hardangerfjord

Vertrek: dagelijks

Een prachtige kennismaking met het mooie Noorwegen. Deze populaire rondreis is geknipt voor liefhebbers van ongerepte en afwisselende natuur. De imposante fjordenkust met bijvoorbeeld de weidse Hardangerfjord en de majestueuze Sognefjord. Een highlight? Eigenlijk zijn er teveel om op te noemen; de prachtige fjorden, bergen en watervallen wisselen elkaar af. Verder kunt u ook genieten van de ruige schoonheid van het Noorse hooggebergte. Het is niet alleen natuur die de klok slaat in Noorwegen. Kristiansand en Stavanger zijn ook zeker de moeite waard! Tijdens deze autorondreis Noorwegen kunt u vanaf de verschillende campings ook veel activiteiten in de omgeving ondernemen. Een spannende tocht naar de Preikestolen. Nog een highlight? Een gletsjer wandeling over de Nigardsbreen of een kajaktocht op de Sognefjord! U krijgt volop de tijd om verliefd te worden op het mooie Noorwegen!

Campinghutten Noorwegen Alfhild - Hoogtepunten

 • Lysefjord
 • Preikestolen
 • Stavanger
 • Hardangervidda
 • Hardangerfjord
 • Sognefjord
 • Sognefjell
 • Jotunheimen
 • Gudbrandsdal
 • Valdres
 • Kristiansand
Tijdens deze autorondreis Noorwegen verblijft u in totaal verschillende gebieden zodat u een goede indruk van Zuid-Noorwegen zult krijgen. Voor de sportievelingen onder ons zijn er veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Wilt u veel van de omgeving zien dan zijn er ook voldoende mooie excursies met uw motor of auto te maken. De kwaliteit van de huisjes varieert van eenvoudig tot goed.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Campinghutten Alfhild: Noorwegen, Preekstoel en Hardangerfjord (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 635 580 435
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Alfhild prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 162/216 voor de ferry Hirtshals-Kristiansand en € 162/216 voor de ferry Langesund-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis per Color Line van Hirtshals naar Kristiansand in de Voyager Class

 Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten (6-9m2) en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten (9-12m2). Let op; hutten zijn zeer eenvoudig en voorzien van stapelbedden. Vaak is er geen zitgedeelte in de hut aanwezig en u heeft geen eigen toilet en douchefaciliteiten.

 Bootreis per Fjord Line Langesund  naar Hirtshals

 En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferries