Wandelreis Noorwegen Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane

Route beschrijving (Totale afstand 1069 km)


20.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen
20.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen

Uw overtocht vertrekt om 20.00 uur vanuit Hirtshals. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun
Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun

Aankomst met de ferry om 12.30 uur. U heeft nog even tijd om wat van Bergen te bekijken, bijvoorbeeld de vismarkt, Bryggen of Fløyen. Via de Nationale Toeristische route langs de Hardangerfjord. Een prachtige tocht met uitzicht op de Folgefonna gletsjer. Leuk is onderweg de Steindalsfossen, een waterval waar u achterlangs kunt lopen! U verblijft 4 nachten in een kampeerhut met eigen toilet bij Liseth Pensjonat. De bekende hoogvlakte van Noorwegen is bergachtig maar toch vrij vlak, ongerept maar goed ontsloten door paden en hutten. Geen wonder dat wandelen op de Hardangervidda zo populair is onder gezinnen met kinderen.


Steinklepp, Eggum Gård, Solstua (1931)
Steinklepp, Eggum Gård, Solstua (1931)

Een prachtige tocht vandaag. Allereerst over de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa, met zijn leegte en prachtige vergezichten, naar Geilo. U rijdt via weg 50 naar Flåm, het hoogste punt van deze weg is te vinden bij Vestredalen op 1156 mtr. Maak hier een mooie wandeling! In Flåm kunt u kiezen of u de mooie sneeuwroute over de berg of door de bijzondere 24.509 m lange Lærdalstunnel naar Lærdal wilt rijden. U rijdt verder over de Valdresflya met de vele vergezichten naar Steinklepp. U verblijft 4 nachten in Eggum Gard. Zeer centraal gelegen om diverse etappes van de Filefjell Kongevegen te wandelen. Het meest bekende is wel de Vindhella etappe.


Sollia, Rondane Gjestegård
Sollia, Rondane Gjestegård

Dat de Valdres mooi is heeft u de afgelopen dagen ervaren. Vandaag een prachtige etappe net uitzicht op de Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. Wij raden u aan enkele keren te stoppen bij de diverse uitkijkpunten om volop te kunnen genieten van de Noorse bergwereld aan de ene kant en de hoogvlakte aan de andere kant. Verderop is het leuk om naar de Ridderspranget te wandelen. U verblijft 4 nachten in Rondane Gjestegard. Excursies: Wandelen, beversafari, kanotocht, paardrijden, raften, muskusos safari, fietsen.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

De laatste etappe naar Oslo. Geniet nog van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Noorwegen betekent rust en ruimte, in deze regio wordt dat met hoofdletters geschreven. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U komt uiteindelijk aan in Oslo, misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Vigelandpark met zijn beelden, de springschans Holmenkollen met vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Vertrek om 16.30 uur per nachtboot van DFDS naar Kopenhagen. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


15e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur. U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Let op; indien u geen kampeerder bent is het verstandig om bij Liseth Pensjonat een huisje met eigen faciliteiten te boeken. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.15-daagse wandelreis Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane

Vertrek: dagelijks

Tijdens deze wandelreis Noorwegen verblijft u in eenvoudige huisjes en ligt de nadruk op het bezoeken van gebieden die zeer geschikt zijn om te wandelen. ​Vanuit alle verblijfplaatsen heeft u uitstekende mogelijkheden voor het maken van prachtige wandeltochten. Deze wandelreis is de ideale manier om kennis te maken met de indrukwekkende Noorse natuur, met de ruimte en met de stilte om u heen. Het is trouwens beslist de moeite waard om deze wandelreis Noorwegen op verschillende plaatsen te verlengen, zodat u nog meer ‘wandelkansen' krijgt! Pak ook nog een deel van het fjordengebied mee, een andere topper van Noorwegen.

​Wandelreis Noorwegen - Hoogtepunten:

  • Hardangervidda NP
  • Kongevegen
  • Vindhella
  • Rondane NP
  • Dovrefjell NP
  • Vøringfossen
  • Valdres
Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Wandelreis Noorwegen Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 890 700 525
Maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Var prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 356/436 voor de ferry Hirtshals-Bergen en € 239/259 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn, dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Fjord Line Hirtshals naar Bergen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

 Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten (6-9m2) en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten (9-12m2). Let op; hutten zijn zeer eenvoudig en voorzien van stapelbedden. Vaak is er geen zitgedeelte in de hut aanwezig en u heeft geen eigen toilet en douchefaciliteiten.

Bootreis per DFDS Line Oslo - Kopenhagen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de Norge Reiser routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! Ontbijtbuffet Hirtshals - Stavanger Fjord Line €18,- pp

! Dinerbuffet Hirtshals - Stavanger Fjord Line €44,- pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €37,- pp