Wandelreis Noorwegen Var: Hafslo, Stryn en Sjodalen

Route beschrijving (Totale afstand 898 km)


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Aankomst met de ferry om 12.30 uur. Weinig tijd om van deze prachtige stad te genieten. In deze reis draait het om de natuur en vertrekt u meteen richting de prachtige Jotunheimen. De reis begint met een mooie weg door het berggebied naar het leuke plaatsje Voss dat fraai is gelegen aan een langgerekt meer. Na Voss wordt de reis echt spectaculair, u 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar vroeg in het voorjaar nog sneeuwwallen langs de weg zijn en ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar de Sognefjord die u oversteekt van Vangsnes naar Hella. U rijdt langs de fameuze Sognefjord verder naar Sogndal en vervolgens langs de Lustrafjord, richting het Noorse hooggebergte, naar de ideale uitgangsbasis voor activiteiten en excursies Luster. U verblijft 4 nachten in huisje van Luster Fjordhytter. Excursies: een kajaktocht met gids op het Lusterfjord, een gletsjerwandeling (met gids) in Jostedalsbre, wandelen, vissen, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger, de oudste staafkerk van Noorwegen in Urnes,de Feigumfossen of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland.


HORNINDAL, KNAUSEN HYTTEGREND
HORNINDAL, KNAUSEN HYTTEGREND

Een mooie 'doorsteek' langs de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. Mogelijk gaat u in Fjærland een kijkje te nemen in het gletsjermuseum of stopt u bij de Bøyum en Suphella gletsjer. Bij Utvik heeft u, voordat u afdaalt naar de fjord, een prachtig uitzicht over de Nordfjord. U verblijft 4 nachten in een eenvoudig huisje van Knausen Hyttegrend. Excursies: Ålesund, vogeleiland Runde, de Westkaap, Ørnevegen, Trollstigen en bij Olden en Loen heeft u de mogelijkheid om respectievelijk de Briksdals of de Kjenndalsbre te bezoeken. U moet voor zo'n excursie wel enkele uren uittrekken! Activiteiten: wandelen, vissen.


Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter
Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter

Een fantastische etappe vandaag. U begint met de ferry van Hellesylt naar Geiranger, daarna volgt een bezoek aan Dalsnibba waar u een prachtig uitzicht heeft op het Geirangerfjord en omgeving. Vervolgens komt u in het bergland richting Grotli. Daarna volgt nog een mooie en afwisselende route met onderweg nog de mooie Pollfoss watervallen, hier kunt u een heerlijke lunch gebruiken. In Lom kunt u een bezoekje brengen aan Fossheim Steinsenter of de bekende staafkerk. Ook interessant is het Norsk Fjellmuseum. Het wordt bijna eentonig, maar na Lom volgt nog een mooie rit langs het groen Vågåmovatn. Vlak voor Vågåmo verlaat u weg 15 en rijdt u via weg 51 naar Lemonsjø. U verblijft 4 nachten in een huisje van Lemonsjø Fjellstue. Excursies: Galdhøpiggen, Besseggen, een bezoek aan Vågåmo en Blåhø. Activiteiten: vissen, rafting, wandel-, fiets- en kanotochten.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Noorwegen heeft veel te bieden en staat steeds garant voor tal van natuurlijke verrassingen. Eén zo'n verrassing is de weg over de Valdresflya met fabuleuze vergezichten op Jotunheimen, het Noorse hooggebergte, maak eens een stop bij Gjendesheim of Bygdin. Nog zo'n verrassing is de liefelijke regio Valdres met zijn ongerepte natuur. Heel anders is Hadeland Glassverk in Jevnaker, een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een bezoek en een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van DFDS naar Kopenhagen om 16.30 uur. Wilt u meer tijd in Oslo besteden dan kunnen we deze reis voor u verlengen.


15e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur.

U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.Wandelreis Noorwegen

15-daagse wandelreis Noorwegen

vertrek: dagelijks

Tijdens deze wandelreis Noorwegen verblijft u in eenvoudige huisjes met douche/toilet en ligt de nadruk op het bezoeken van gebieden die zeer geschikt zijn om te wandelen. ​Vanuit alle verblijfplaatsen heeft u uitstekende mogelijkheden voor het maken van prachtige wandeltochten. Deze wandelreis is dé ideale manier om kennis te maken met de indrukwekkende Noorse natuur, met de ruimte én met de stilte om u heen. Het is trouwens beslist de moeite waard om deze wandelreis Noorwegen op verschillende plaatsen te verlengen, zodat u nog meer ‘wandelkansen' krijgt! En passant pak' u ook nog een behoorlijk deel van het fjordengebied mee, een andere topper van Noorwegen.

​Wandelreis Noorwegen hoogtepunten:

- Jotunheimen NP
- Nigardsbreen
- Briksdalsbreen
- Kjenndalsbreen
- Geiranger
- Trollstigen
- Valdres

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Wandelreis Noorwegen Var: Hafslo, Stryn en Sjodalen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 850 700 525
Maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Vår prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 336/436 voor de ferry Hirtshals-Bergen en € 336/436 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn, dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Fjord Line Hirtshals naar Bergen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Stena Line Oslo - Kopenhagen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de Norge Reiser routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! binnenlandse ferry's